lunes, 7 de enero de 2013

TAVERNES SOLIDARIA : Aconseguides les 300 caixes solidaries

TOTS JUNTS HO HEM ACONSEGUIT! LES 300 CAIXES SOLIDÀRIES HAN COMENÇAT A REPARTIR-SE A TAVERNES

Els valldignencs, units, ho hem aconseguit. Ahir mateix, divendres 4 de gener, començaren a ser distribuïdes, per Creu Roja i Càrites Interparroquial, tal com havíem informat des del primer moment, les 300 caixes d'aliments per a les famílies que més ho necessiten a la Valldigna; vora 1.000 persones. O dit d'altra manera, els Reis Mags, enguany, han visitat Tavernes i han estat d'allò més generosos i solidaris amb els més necessitats.

L'objectiu s'ha aconseguit gràcies a la col·laboració de més de 30 entitats de Tavernes que, unides per una mateixa causa, i en un clar pla d'igualtat on ningú ha destacat per damunt, han anat organitzant diversos esdeveniments i activitats al llarg de tot el mes de desembre de 2012. Aquest objectiu consistia, com ja és ben sabut, a arreplegar aliments i diners per a completar 300 caixes d’alimentes que, en la mateixa vespra de Reis, han començat a ser distribuïdes, per decisió de les dues entitats, als locals de Creu Roja de Tavernes.

Cadascuna de les 300 caixes han estat completades amb 15 productes distints (pràcticament totes iguals), com ara arròs, pasta, llegums, conserves, oli, llet, sucre, sal, galetes, tomaca en pot, cacau soluble, suc, farina, xocolate i formatge en porcions. Sent destacable que una vegada completades totes les caixes, encara han sobrat molts quilos d'aliments, principalment d'arròs, pasta, llegums, llet, etc., i que han quedat dipositats en el magatzament de Creu Roja, fins determinar la seva destinació final.

Quant als diners recaptats al llarg de tota la campanya, cal dir que tant de la venda de les paperetes per al sorteig de les 110 obres donades pels més de 70 artistes de la Valldigna, com dels tiquets per a la paella solidària, es van aconseguir arreplegar finalment 3.050 euros. Dels quals 2.300 han estat destinats a la compra d'aliments per a completar les caixes amb més diversitat de productes, i per a cobrir les faltes que s'hi han donat –oli, conserves diverses, sucs, cacau soluble, formatge en porcions, xocolate, etc.–, així com per a cobrir part de la beguda, gots i coberts per a la paella solidària, i el berenar que va tenir lloc el dia de la cloenda de l'exposició. Quedà un romanent total de 750 euros que seran destinats, possiblement, a la obertura d’un menjador social a la Valldigna. Dades que, juntament amb els seus comprovants i testimonis, poden ser consultades per qualsevol directiu de totes aquelles associacions, clubs esportius, partits polítics i d’altres entitats participants, sempre que ho sol·liciten expressament per escrit, i en representació de la seua pròpia entitat.
Arribats ací, no obstant, volem mostrar el nostre agraïment a tots els veïns i veïnes, artistes valldignencs, entitats, empreses i altres persones que, d'una manera o altra, hi han col·laborat i aportat el seu granet de sorra, per a fer possible que l'objectiu de les 300 caixes haja estat aconseguit; i que l'eslògan inicial que deia: TOTS JUNTS HO ACONSEGUIREM, s'haja convertit –i per a orgull de tot un poble que s'ha bolcat– en rotund i indiscutible: :

                             ELS VALLDIGNECS, SI ENS UNIM, HO ACONSEGUIM!!!,

Gràcies a tots i totes, de tot cor. Fins la pròxima que —per què no dir-ho—, ja està en marxa, doncs a la Valldigna li cal un menjador social, i a per ell anem. T'animes? ;-)

P.S.- I amb el vostre permís, permeteu-me a tall personal que, per una única vegada en tot aquest projecte, i com a creient en Crist Jesús que sóc com tots sabeu, des d'aquestes línies li done en nom d'Ell, tot el mèrit, glòria i honor al Déu i Pare del nostre Senyor. Gràcies Pare!!
Per a més informació:
Raül Gil. 

DONCS SÍ RAÜL, AIXÍ ES , JUNTS PODEM, I ANIME A TÚ I QUALSEVOL QUE TINGA MÉS INICITIVES COM ESTA, A QUE LES PORTEU A CAP : CONTEU AMB LA NOSTRA MODESTA AJUDA PER AL QUE NECESITEU  .


2 comentarios:

  1. Si s'hagueren gastat menys en el Festivern i en la Cavalcada de Reis i hagueren aportat l'estalvi a esta gran campanya s'hagueren pogut fet mes i millors caixes.

    ResponderEliminar
  2. Us invite a fer una reflexió, només donant a Càrites o Creu Roja el que ens estalviariem de tindre un consum responsable en general, i en l'alimentari en particular. Per a una població com Tavernes s'estima que malbaratem 300.000 Kg de menjar en bon estat al fem. Podeu llegir l'enllaç sobre l'estudi on diu que del menjar que ens sobra a Europa menjaria el 3er mon i que les famílies en som responsables directes del 45% del desaprofitament del menjar:

    http://revista.consumer.es/web/ca/20130101/actualidad/tema_de_portada/76979.php

    Una nova forma de solidaritat és possible fugint del consumisme com a sistema econòmic, no li donem tota la culpa a Mercadona i altres que malbaraten aliments.

    ResponderEliminar