jueves, 31 de enero de 2013

REPÁS DE PREMSA DIGITAL, noticies locals


Trovem en las provincias que :

Un inspector multa a otro jubilado por trabajar en un campo de Tavernes


Más de 400 jornaleros acuden a la reunión de AVA para elegir a sus compromisarios y estudiar medidas contra los hurtos 

Los jubilados sancionados en Xeraco hace unos meses por trabajar la tierra no son el único caso en la Safor. La inspección de trabajo sancionó hace varias semanas a un pensionista de Tavernes de la Valldigna por estar cultivando en el campo de otro agricultor en la localidad. Finalmente, y por intercesión del sindicato agrario, se retiró esa sanción.
En la Vall, la inspección formalizó un expediente a un jubilado por estar pesando las naranjas en un campo que no era el suyo. En un principio, aunque no prosperó, se interpuso una sanción al propietario del campo y al jubilado.
La situación ha puesto en vilo a los jornaleros de la localidad, que quieren conocer su situación para evitarse problemas similares. Así, los agricultores, muchos de ellos personas mayores, expresaron su preocupación al desconocer si podían seguir trabajando en sus tierras en la reunión mantenida el jueves.
Más de 400 agricultores de Tavernes acudieron a la reunión convocada por la Asociación Valenciana de Agricultores (AVA- ASAJA) para elegir a sus compromisarios y para conocer de primer mano las acciones enfocadas a luchas contra el robo de naranjas. Además, también se daba información sobre la situación de los agricultores jubilados ante los recientes hechos acontecidos en la localidad y en Xeraco (...) 
I jo pregunte : Acàs no hi han bosses de defraudació més importants com per a que els inspectors es dediquen a acaçar al llauradors pel mig dels camps, quant la majoría, sí es que no estàn pom en este cas fent un favor, eu fan perquè amb la misseria de paga que els queda de jublicació no tene ni per a menjar ?  
            QUÉ FÀCIL ES ANAR CONTRA EL DÉBIL, O NO ?

MÉS SOBRE EMPRENDEDORS


Hace un tiempo os hablaba , hablando de emprendedores, sobre Jaime Gilabert y su esposa Isabel , los cuales habían pasado del paro a autoempelarse y  crear además nuevos puestos de trabajo, mediante la reapertura del antiguo horno de Purín, ahora " Pa de Blat " .

Pues bien, muy pronto, este mismo fin de semana, van a dar un paso más y abrir un nuevo establecimiento de pan y pastelería, esta vez en la carretera, en el número 5 de la Gran Vía de Germanias, frente al párking grande de Mercadona  . 

Y parece ser que ahí no va a acabar esta aventura emprendedora ...

Desde estas líneas volver a felicitarles por su espíritu emprendedor y desearles que las vaya como mínimo tan bién como con el horno actual .

Y es que son un ejemplo a seguir en esta época de crisis y de tanto paro, ¿ o no ? .

EDITORIAL : PP-gate

Nos hemos levantado hoy con la noticia publicada en el periódico El País sobre las supuestas cuentas en "B" del Partido Popular, según las cuales allí cobraba en negro hasta el tato , incluído nuestro querido Presidente del gobierno y de dicho partido.

Pronto han salido a desmentir que eso fuera cierto, lo de que sea contabilidad del partido, tanto la señora De Cospedal por el parte del mismo como el señor Bárcenas como presunto autor de dichas cuentas .

Pero lo que no he oído que hayan han desmentido ninguno de los dos es que las mismas hayan sido obra y gracia de éste último señor, algo por otro lado bastante de esperar dado que tanto según los periodistas autores de la denuncia como un calígrafo contratado por Tele 5 ratifican la autoría de la letra de los apuntes contables como del señor Bárcenas. 

¿ Qué cabe pensar pués del asunto ? Teniendo en cuenta que un periódico del prestigio de publicante y que para qué querría el señor Bàrcenas inventarse unas supuestas cuentas del PP , no sé porqué me vienen a la cabeza un dicho popular y una canción : " Blanco y en botella ..." y "Que te han pillao... con el carrito del elao " .

El problema es que consecuencia de estas aseveraciones me viene a la cabeza otra, muy repetido últimamente : " No hay pan para tanto chorizo " .

Veremos en que acaba todo, pues el asunto es grave, pero que muy grave ...

Ens hem alçat hui amb la notícia publicada en el periòdic El País sobre els suposades comptes en 'B' del Partit Popular, segons les quals allí cobrava en negre fins al tato , inclòs el nostre volgut President del govern i del dit partit. 

Prompte han eixit a desmentir que això fora cert, el que siga comptabilitat del partit, tant la senyora De Cospedal pel part del mateix com el senyor Bárcenas com a presumpte autor dels dites comptes . 

Però el que no he sentit que hagen desmentit cap dels dos és que les mateixes hagen sigut obra i gràcia d'este últim senyor, quelcom per un altre costat prou d'esperar atés que tant segons els periodistes autors de la denúncia com un cal·lígraf contractat per Tele 5 ratifiquen l'autoria de la lletra dels apunts comptables com del senyor Bárcenas. 

Què es pot pensar doncs de l'assumpte ? Tenint en compte que un periòdic del prestigi de publiquen-te i que per a què voldria el senyor Bàrcenas inventar-se uns suposades comptes del PP , no sé perquè em vénen al cap un dita popular i una cançó : ' Blanco i en botella ...' i 'Que te han pillao... con el carrito de l'elao ' . 

El problema és que conseqüència d'estes asseveracions em ve al cap una altra, molt repetida últimament : ' No hi ha pa per a tant de xoriço ' . 

Veurem en que acaba tot, perquè l'assumpte és greu, però que molt greu ...

miércoles, 30 de enero de 2013

REPAS DE PREMSA DIGITAL , noticies locals


A més de la noticia sobre la presència conjunta de La Valldigna en FITUR, en Las Provincias trovem que : 


Cáritas de Sant Pere de Tavernes 

atiende a 985 personas en 2012


Esta sí que es una noticia destacabale, per la desgràcia que comporta, i no múltiples xorrades que cada dia trovem en els mitjans de informació, o no ? 

I es que   el tema de l'atenció a necessitats seguix aumentant dia rere dia , i mentres tant , com hem pogut vore huí mateix en les corts nacionals, en el tema de les corrupcions, els partits erre que erre amb el " I tú més " : I després es queixaràn de la mala premsa , mai més ben dit, que tenen ...

EDITORIAL : Abdicació reial

A raíz de la abdicación de la reina de Holanda a favor de su hijo, por razones tan prácticas como dejar paso a las nuevas generaciones, se está planteando en nuestro país si va siendo la hora de que haga lo mismo nuestro monarca .

En contra, el que la situación de crisis a todos los niveles actual de nuestro país , y el tema particular que tanto está afectando a la monarquía por los negocietes del yernísimo , aconsejan no meter más inestabilidad a la situación , la cual podría producir el cambio real en estos momentos . Señalan que mejor esperar a que escampe en ambos sentidos, y después ya veremos .

Va seguent temps de canvis ...
A favor, el que según las últimas encuestas, la popularidad del rey ha caído en picado , siendo más considerado su hijo, el cual incluso aparece como menos salpicado por el tema de su cuñado . Además, los menos afectos al rey son los ciudadanos más jóvenes, que seguro conectarían mejor con alguien más cercano a ellos, como un príncipe joven y  formado . 

Por mi parte, republicano como tiene que ser cualquiera con dos dedos de frente pues eso de heredar un cargo por razones familiares queda yá un poco, mejor un mucho, anacrónico, pero que pensamos que la monarquía constitucional democrática en la que al fin y al cabo seremos siempre los ciudadanos quienes tengamos la última palabra, es hoy por hoy una garantía de estabilidad y neutralidad y cuando no sea así a otra cosa, y por lo tanto el mejor sistema  para este nuestro país al menos en esos momentos, pienso que ahora que esa imagen de estabilidad y neutralidad está en decadencia y con peligro de extinción,  quizás sea mejor el ir pensando en el recambio, antes de que la degeneración del sistema nos lleve a tener que pensar en un recambio pero de modelo político .

¿ Y ustedes, qué piensan ?

Arran de l'abdicació de la reina d'Holanda a favor del seu fill, per raons tan pràctiques com deixar pas a les noves generacions, s'està plantejant al nostre país si va sent l'hora que faça el mateix el nostre monarca . 

En contra, el que la situació de crisi a tots els nivells actual del nostre país , i el tema particular que tant està afectant la monarquia pels negocietes del gendríssim , aconsellen no ficar més inestabilitat a la situació , la qual podria produir el canvi real en estos moments . Assenyalen que millor esperar que escampe en ambdós sentits, i després ja veurem .

A favor, el que segons les últimes enquestes, la popularitat del rei ha caigut en picat , sent més considerat el seu fill, el qual inclús apareix com menys esguitat pel tema del seu cunyat . A més, els menys afectes el rei són els ciutadans més jóvens, que segur connectarien millor amb algú més pròxim a ells, com un príncep jove i format .

Per la meua part, republicà com ha de ser qualsevol amb dos dits de front perquè això d'heretar un càrrec per raons familiars queda ja un poc, millor un molt, anacrònic, però que pensem que la monarquia constitucional democràtica en la que al cap i a la fi serem sempre els ciutadans els que tinguem l'última paraula, és ara com ara una garantia d'estabilitat i neutralitat i quan no siga així a una altra cosa, i per tant el millor sistema per a este el nostre país almenys en eixos moments, pense que ara que eixa imatge d'estabilitat i neutralitat està en decadència i amb perill d'extinció, potser serà millor l'anar pensant en el recanvi, abans de que la degeneració del sistema ens porte a haver de pensar en un recanvi però de model polític . 

I vostés, què pensen ?

Grup Muntanya Valldigna, XARRADA EN L'IES JAUME II

XARRADA DEL GRUP MUNTANYA VALLDIGNA A L'IES JAUME II DE TAVERNES DE LA VALLDIGNA

Els membres del GMValldigna han fet una xarrada a alumnes de primer d'ESO de l'IES Jaume II de Tavernes de la Valldigna on es va parlar de les activitats que realitza el GMV al llarg de tot l'any relacionades amb la natura, l'esport i el voluntariat ambiental.

En la xarrada van participar el Tècnic Gestor de Medi Ambient i encarregat de la Secció de Voluntariat Ambiental del Grup Muntanya Valldigna, Xavi Català, i Ester Català, membre de la Secció de BBT.

Durant la xarrada es va parlar de les diferents activitats que realitza el GMV al llarg de tot l'any: passejades BTT, Senderisme, rutes culturals, activitats federatives, cursos, etc., on es va donar una especial rellevància a les activitats de Voluntariat Ambiental, que al llarg de l'any porten a terme els voluntaris de l'entitat; reforestació, prevenció d'incendis forestals, control d'abocaments de deixalles, neteja del Riu Vaca... Cal recordar que el GMV està registrada des de juliol de 2012 com a entitat de Voluntariat en la Conselleria de Justícia i Benestar Social de la Generalitat Valenciana.

Després de la xarrada es va obrir un torn de paraula sobre la temàtica tractada on va hi haure una bona participació dels alumnes, que van mostrar interés sobre diferents activitats, en especial les de voluntariat.

Des del Grup Muntanya Valldigna volem traslladar la nostra satisfacció per l’interés mostrat pels alumnes en la xarrada. A més, remarcar la importància que te donar a conéixer a la gent jove altres alternatives per a gaudir del temps lliure, saludables i respectuoses amb el medi ambient.

I finalment, vos informem que aquest dissabte realitzarem una reforestació al Pla del Toro de Simat en commemoració del Dia de l'Arbre 2013. Qui vulga participar, a les 9:00h eixirem des de la plaça de l'Ajuntament de Simat. Cal portar esmorzar i el material adient; llegó, pic, guants, etc.



Xavi Català,
Grup Muntanya Valldigna

NOTA DE PREMSA DEL PARTIT POPULAR : Retirada Policia Rural

El Partido Popular de Tavernes pide al gobierno del Tripartito que reponga la dotación de la Policía Local que estaba destinada exclusivamente a la guarda rural.

En la actualidad, por decisión de los responsables de seguridad del Tripartito, se ha eliminado al agente que se dedicaba a vigilar los campos del término municipal.

Tavernes cuenta con un extenso territorio en el que la producción de naranjas es masiva y con centenares de casetas de riego.

Constantemente se producen robos de naranjas y en motores de riego. La sorpresa es que el Tripartito, ha retirado la dotación de policía rural sin destinar ningún dispositivo específico para luchar contra este tipo de actos delictivos que están causando grandes pérdidas en el campo de Tavernes.

Si las inversiones agrícolas con el gobierno del señor Juan se han tornado ridículas, ahora vemos que aún se pone más la zancadilla a los agricultores al retirarles la policía rural.

Hay dos patrullas en la calle y ninguna tiene la dedicación de guardar el campo. El Tripartito ha dejado a los agricultores muy desprotegidos, y más aún en plena época de la recolección de naranjas, indica Mario Enguix concejal del grupo popular.


Para el Partido Popular, el gobierno de Jordi Juan vive de espaldas al campo de Tavernes. No conoce sus inquietudes y tampoco se preocupa por la agricultura.


El Partit Popular de Tavernes demana al govern del Tripartit que repose la dotació de la Policia Local que estava destinada exclusivament a la guarda rural. 

En l'actualitat, per decisió dels responsables de seguretat del Tripartit, s'ha eliminat a l'agent que es dedicava a vigilar els camps del terme municipal. Tavernes compta amb un extens territori en què la producció de taronges és massiva i amb centenars de casetes de reg. 

Constantment es produïxen robatoris de taronges i en motors de reg. La sorpresa és que el Tripartit, ha retirat la dotació de policia rural sense destinar cap dispositiu específic per a lluitar contra este tipus d'actes delictius que estan causant grans pèrdues en el camp de Tavernes.

Si les inversions agrícoles amb el govern del senyor Juan s'han tornat ridícules, ara veiem que encara es posa més la traveta als agricultors al retirar-los la policia rural. 'Hi ha dos patrulles en el carrer i cap té la dedicació de guardar el camp. 

El Tripartit ha deixat els agricultors molt desprotegits, i més encara en plena època de la recol.lecció de taronges' indica Mario Enguix regidor del grup popular.

Per al Partit Popular, el govern de Jordi Juan viu d'esquena al camp de Tavernes. No coneix les seues inquietuds i tampoc es preocupa per l'agricultura.