martes, 27 de noviembre de 2012

UN DESEMBRE SOLIDARI


La Valldigna s'implica en el projecte solidari més gran de la seua història

Multitud d’associacions culturals, agrupacions, clubs esportius, partits polítics, ONGs, particulars a títol personal i d’altres entitats de la Valldigna estan implicat-se en el que serà, sens dubte, el major projecte solidari que s'ha vist mai en aquesta vall. Cosa que, creiem, justificarà el sobrenom amb el qual es coneix aquesta contrada des del temps de Jaume II el Just: digna.

Al llarg del mes de desembre està previst realitzar tot un conjunt d'actes amb un mateix objectiu: aplegar 300 caixes repletes d'aliments de primera necessitat, perquè siguen distribuïdes gratuïtament entre les famílies més desfavorides de les poblacions valldignenques.

Els actes estan desvinculats totalment de qualsevol interés polític, religiós, comercial o personal. Cadascuna de les entitats, empreses i persones participants esdevé una peça clau i fonamental, bo i estant tots units per una única causa, que no és cap altra que ajudar a més de 1.000 persones desfavorides que, al cap i a la fi seran, sense dubtar-ho, les veritables i reals protagonistes de tot l’esforç conjunt que, per primera vegada, es donarà a la Valldigna.

No hi ha cap entitat o persona que sure per damunt d’altra i, de fet, hi ha un pacte tàcit pel qual, hom cedeix el protagonisme al conjunt, al projecte en si mateix; ja que davant la societat, pensem, tots som iguals: qui guanya és el proïsme en el sentit més humà i solidari.

Entre els actes programats, en podem destacar:

MACROEXPO: De l'11 al 16 de desembre, a la Casa de la Cultura de Tavernes. Més de 70 artistes de la Valldigna exposaran les obres que han donat perquè siguen sortejades entre totes aquelles persones que adquirisquen almenys un bitllet de participació per als més de 70 premis que s’hi sortejaran. Podent també gaudir de concerts, recitals i altres sorpreses incloses en el preu del bitllet.

CERCAVILA.- Dissabte, 15 de desembre, amb la banda de tambors i cornetes El Fènix, però obert a qualsevol agrupació que vulga sumar-s’hi. Aquest passacarrer arreplegarà aliments per les cases de Tavernes.

PAELLA SOLIDÀRIA: Dissabte, 22 de desembre, al Saló de Ball de la Societat Musical, dinar solidari i de germanor per a tots els representants de les institucions de la Valldigna, clubs, associacions, agrupacions, partits polítics, falles, ONGs, etc.

PARTITS BENÈFICS.- Encara que les dades estan a hores d’ara per determinar, ja quasi tots els clubs esportius han confirmat la seua participació en el projecte i organitzaran diverses activitats solidàries.

PUNTS D'ARREPLEGADA D'ALIMENTS.- Està previst posar taules d'arreplegada d'aliments en llocs estratègics de la ciutat  de manera que, qui ho desitge, hi aporte el seu oferiment i col·laboració. A hores d’ara es necessita gent voluntària per a dur endavant aquesta iniciativa.

A més a més, es convida a la gent de la Valldigna perquè, dins de les seues possibilitats, s'unesca i col·labore com millor crega amb les moltes opcions existents, de les quals esmentem: acudir a veure la macroexposició aportant menjar no perible i comprant un número per al sorteig de les obres d'art. Assistir als partits benèfics que s'hi organitzaran, col·laborant de la manera que cadascun dels clubs ho determine; o bé unint-se a les propostes que les diverses associacions culturals, falles, partis polítics, organitzacions, etc. duran endavant. 

També, i el més important, prenent tots nosaltres la iniciativa per tal d’implicar el veïnat que estiga interessat a col·laborar-hi, i aconseguir així fer una bona recollida entre tots i, una vegada feta l’arreplega, dur-la a la Casa de la Cultura els dies de l’exposició que, com hem esmentat, es farà de l’11 al 16 desembre.

L’objectiu final és omplir 300 caixes d'aliments de primera necessitat per a les famílies més desfavorides de la Valldigna, el més completes possible i que satisfacen les necessitats d’aquests veïns nostres. Les caixes seran donades a les famílies que, tant Creu Roja com Càrites Interparroquial, tenen adscrites i degudament controlades com a més desfavorides. Estant previst entregar-les, si és possible, per a Reis.

En breu informarem, només ho tinguem disponible, amb més detall dels horaris, actes i col·laboracions diferents en particular.

ÀNIM, TOTS JUNTS HO ACONSEGUIREM!!!


No hay comentarios:

Publicar un comentario