martes, 13 de noviembre de 2012

GABINET PREMSA AJUNTAMENT, varis

Este divendres 16 de novembre, l’escriptor Ferran Torrent presenta la seua darrera novel·la Ombres en la nit a Tavernes

Ferran Torrent, un dels escriptors més importants de la literatura valenciana, presentarà la seua darrera obra literària en la Casa de la Cultura de Tavernes de la Valldigna.

 La presentació de la novel·la Ombres en la nit serà este divendres 16 de novembre a les 19:30 hores en la Casa de la Cultura, en el passeig de Lepant s/n. La Fundació Valencianista i Demòcrata Josep Lluís Blasco és l’entitat organitzadora, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tavernes.

L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, presentarà l’autor, Ferran Torrent. Juan anima tots els vallers a assistir a la presentació del llibre i ha indicat què “és important tindre escriptors de la talla de Torrent a Tavernes. Escoltar la presentació del llibre en la veu del mateix Torrent serà un luxe que no ens podem perdre”.

Ferran Torrent és natural de Sedaví i nascut l’any 1951. És un dels autors
valencians més llegits i reconeguts. En la seua producció literària destaquen
Penja els guants, Butxana; Un negre amb un saxo; Gràcies per la propina; La mirada del tafur; L’illa de l’holandés; Societat limitada; No emprenyeu el
comissari!
, entre altres. Les seues novel·les han sigut portades a la gran pantalla, ha rebut nombrosos premis i va ser finalista del premi Planeta.

Ombres en la nit és una novel·la ambientada en la postguerra a
Espanya i a Europa, l’any 1947. Està publicada per l’editorial Columna dins de la col·lecció Clàssics.

Tavernes rep una nova subvenció per la promoció del valencià
L’Ajuntament de Tavernes ha rebut una nova subvenció de 2.213 euros per la promoció del valencià de la Conselleria de Turisme, Cultura i Esport. En concret, es subvenciona l’existència d’una oficina municipal de promoció lingüística i la creació de campanyes específiques per al foment de la llengua.
Algunes de les campanyes desenvolupades han sigut el repartiment d’agendes amb informació relativa al Gabinet de Normalització Lingüística, vocabularis i cartells, exàmens de la Junta Qualificadora, enllaços d’internet, de qüestions lingüístiques, etc.
També s’ha creat una nova edició del CD El Valencià en un Clic, i com a novetat, el Gabinet de Normalització Lingüística ha estat difonent, a través de les xarxes socials, vocabulari, informació sobre exàmens, campanyes municipals, campanyes d’altres organismes i aclariments lèxics.
El regidor de Promoció Lingüística, Josep Llàcer, ha expressat la seua satisfacció i ha refermat el compromís de l’Ajuntament de Tavernes en el foment i la promoció del Valencià. “Ens congratulem pel fet de continuar rebent subvencions de les diferents administracions. En concret, esta ens permetrà seguir treballant i fomentar el valencià en tots els àmbits. Enguany hem continuat fent algunes accions que ja es portaven a terme i n’hem començat de noves que estan tenint molt d’èxit, com són les relacionades amb les noves tecnologies i les xarxes socials. Des d’ací vull refermar el compromís de l’Ajuntament de Tavernes en la promoció del Valencià, la nostra llengua”.
Dins de les activitats d’àmbit comercial s’ha fet una nova edició de les ajudes a l’ús del valencià en l’àmbit comercial i professional i pàgines web, destinades a la retolació d’establiments i vehicles, a la publicitat directa en cartells rígids i material d’embalatge, així com documentació administrativa. També, com cada any, s’han repartit en el sector tèxtil els cartells i les etiquetes de rebaixes.
En les activitats d’àmbit associatiu, cal destacar els premis a l’ús del valencià en les falles, que es concreten en la concessió de tres premis de 700, 500 i 300 euros a les tres agrupacions falleres que facen un millor ús del valencià en els llibrets, en els monuments fallers i en la retolació dels casals i voltants.
D’ací a final d’any està previst el repartiment de les cartes de Reis a tots els col·legis i guarderies de la localitat, la col·locació d’unes prestatgeries en llocs d’accés al públic, amb llibres en valencià, perquè la gent puga llegir mentre s’espera, una campanya virtual amb un programa per a aprendre vocabulari, uns vídeos en línia explicatius dels dubtes més corrents que tenen els estudiants i usuaris del valencià i el segon enviament de la campanya de cartells i etiquetes de rebaixes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario