lunes, 26 de noviembre de 2012

EDITORIAL : Per a copies, millor l'original

Es lo que pienso yo que habrán pensado los catalanes, vistos los resultados electorales de ayer.

Por que los catalanes independentistas han preferido votar a aquél  partido que siempre se ha definido clara y nítidamente como independentista, ERC, frente a otro, CiU, que se ha apuntado al carro cuando le ha convenido, pues hasta hace unos pocos meses "ni pa tí ni pa mí", e incluso ahora mismo uno de los dos socios de la coalición, UDC,se declara por medio de su líder, el señor Duran i Lleida, no independentista, aunque también con la boca pequeña, por si cambia la tortilla .

Y en el otro lado, en el "españolista", frente a un Partido Popular que mucho atacar al proyecto de CiU pero sigue gobernando con ésta en Diputación de Barcelona y varios ayuntamientos, ha crecido un partido que sin tapujos se declara contrario al independentismo y que no comparte cama con nadie .

¿ Y que ha quedado en el medio ? Un partido socialista que está pagando aún hoy en día sus devaneos nacionalistas de la época del tripartito, y su crisis derivada del gobierno zapateril que no acabará, a mi entender, mientras siga siendo un hombre de aquél, el señor Rubalcaba, el referente del partido : Así les ha ido en todas las elecciones autonómicas habidas desde las generales.

AVISO PARA NAVEGANTES : Los socialistas valencianos, los del PSPV, deberían tomar buena nota de lo que les ha ocurrido a sus compañeros gallegos y catalanes por querer jugar a ser más papistas que el papa, en el tema del nacionalismo : De hecho, les está pasando yá factura, pues el Bloc-Compromís está cada vez está más fuerte y ellos más débiles.
Pero bueno , ellos verán, algunas gentes d progreso estamos esperando un verdadero cambio que nos permita pensar en votarles como alternativa a la derecha ultraconservadora y ultraliberal que nos gobierna.

A alguns el vaixell els ha fet aigua ...
És el que pense jo que hauran pensat els catalans, vistos els resultats electorals d'ahir. 

Per que els catalans independentistes han preferit votar a aquell partit que sempre s'ha definit clara i nítidament com a independentista, ERC, enfront d'un altre, CiU, que s'ha apuntat al carro quan li ha convingut, perquè fins fa uns pocs mesos 'ni pa tu ni pa mí', i inclús ara mateix un dels dos socis de la coalició, UDC,se declara per mitjà del seu líder, el senyor Duren i Lleida, no independentista, encara que també amb la boca xicoteta, per si canvia la truita . 

I en l'altre costat, en el 'españolista', enfront d'un Partit Popular que molt atacar al projecte de CiU però continua governant amb esta en Diputació de Barcelona i uns quants ajuntaments, ha crescut un partit que sense embuts es declara contrari a l'independentisme i que no compartix llit amb ningú .

I que ha quedat en el mig ? Un partit socialista que està pagant encara hui en dia els seus enamoriscaments nacionalistes de l'època del tripartit, i la seua crisi derivada del govern zapateril que no acabarà, a mon entendre, mentres continue sent un home d'aquell, el senyor Rubalcaba, el referent del partit : Així els ha anat en totes les eleccions autonòmiques hagudes des de les generals. 

AVÍS PER A NAVEGANTS : Els socialistes valencians, els del PSPV, haurien de prendre bona nota del que els ha ocorregut als seus companys gallecs i catalans per voler jugar a ser més papistes que el papa, en el tema del nacionalisme : De fet, els està passant ja factura, perquè el Bloc- Compromís està cada vegada està més fort i ells més dèbils. 

Però bo , ells veuran, algunes gens de progrés estem esperant un verdader canvi que ens permeta pensar a votar-los com a alternativa a la dreta ultraconservadora i ultraliberal que ens governa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario