sábado, 10 de noviembre de 2012

TAULA DE MOBILITAT, ESPIA PÚBLIC I TRÀNSIT

DES DE LA REGIDIURÍA DE PARTICIPACIÓ CIUDATANA, REBEM LA PRESENT :

Amics i amigues,


El procés d’elaboració del Pla de Mobilitat Sostenible (PMS) ha superat ja la fase de diagnosi, amb un primer anàlisi de l’oferta i la demanda del sistema de mobilitat del municipi, i amb la interpretació de la situació actual i tendencial relacionant la mobilitat al municipi amb l’urbanisme, el medi ambient, el desenvolupament econòmic i la cohesió social. En aquesta etapa la ciutadania ha pogut abocar les seues opinions i idees mitjançant una campanya d’informació pública i un procés de participació ciutadana.



Ara toca ser propositius i concretar el programa d’actuacions econòmic-temporal que inclourà aquest document i implicar-se en l’avaluació i el seguiment del Pla per tal de valorar l’acompliment de l’execució d’aquest i l’assoliment dels seus objectius. Llavors, ha arribat el moment de convocar a la ciutadania a participar en la Taula de Mobilitat, Espai públic i Trànsit, emmarcada dins del Fòrum General de Participació Ciutadana.



Aquesta taula, el funcionament de la qual està regulat al modificat Reglament Municipal de Participació Ciutadana per Acord del Ple de l’Ajuntament de 5 de desembre de 2011,serà un òrgan de participació i debat ciutadà,de caràcter permanent i evolutiu, que es podrà anar adaptant a diferents situacions o circumstàncies,  establert expressament entorn la problemàtica que el model de mobilitat, espai públic i trànsit genera al municipi de Tavernes de la Valldigna.



A més de la funció d’assessorar l’Ajuntament, com a òrgan informatiu i consultiu,pel que fa al disseny de les seues polítiques de mobilitat i espai públic, també es pot definir com a òrgan de reflexió amb la definició d’objectius, així com de proposta d’actuacions concretes o generals a partir del debat entre els diferents membres, entitats i ciutadania.



D 'altra banda la Taula de la Mobilitat Espai Públic i Trànsit, vol tenir un caràcter pedagògic. Una de les seves funcions principals serà la de facilitar la informació necessària als seus integrants per tal d'assolir un coneixement el més ampli possible sobre un tema tan complex com el de la mobilitat i el disseny i la gestió de l’espai públic i fomentar la deliberació com a pas previ al debat.



L’objectiu de la Taula serà aconseguir l’expressió en temps real de les opinions, propostes o conclusions relacionades amb el PMS i amb altres plans o accions que s’engeguen a nivell local o bé sobre problemes la solució dels quals competeix a l’Ajuntament, i analitzar l’eficàcia i l’acceptació de les propostes concretes que l’administració inicie dirigides a assolir un model de mobilitat més sostenible i una millor qualitat de l’espai públic.



Pel que fa al PMS, en la Taula recaurà la tasca d’efectuar el seguiment dels indicadors establerts, analitzant la funcionalitat d’aquests i valorant l’evolució de les mesures contemplades que vagen aplicant-se. Aquesta tasca es prolongarà en el temps com instrument de control i adaptació de les conclusions obtingudes, i aquelles noves situacions que hagen anat sorgint que no es contemplaren en el moment de finalització d’aquest document.



És molt important que els responsables municipals coneguen l'opinió dels ciutadans i ciutadanes, aprenguen dels seus coneixements i les seues experiències i tinguen en compte les seues consideracions a l'hora de dissenyar les polítiques locals dirigides a assolir un model de mobilitat més sostenible.



Així doncs, es convoca als grups d’interès, a representants de l’administració local, polítics i tècnics, a aquells grups locals, entitats, col•lectius, associacions, etc.  amb interessos relacionats amb els temes a tractar en la futura Taula, i als components del teixit associatiu del municipi i a la ciutadania en general, especialment, aquells que hagen assistit a les jornades de taules temàtiques de participació del PMS i a la resta de gent que ha manifestat el seu interès durant el procés de participació d’aquest Pla.



A més es podrà comptar amb persones o grups experts amb experiència relacionada amb la mobilitat sostenible i la gestió i disseny de l’espai públic aliens a l’administració municipal, com universitats, col•legis professionals, tècnics en matèria d’urbanisme, transport, medi ambient, turisme, esport, etc.



La participació ciutadana s'ha de valorar com un element molt important per arribar a una millor comprensió de la problemàtica i a trobar solucions que satisfacen l'interès col•lectiu del municipi. La intervenció dels diferents membres que integraran la futura Taula de la Mobilitat, Espai Públic i Trànsit haurà d'aportar una multiplicitat de punts de vista molt profitosa en aquest sentit.



Una de les primeres accions de la Taula serà la d’elaborar i signar el Pacte ciutadà per una Mobilitat Sostenible. Es tracta del document marc que definirà les noves pautes del model de mobilitat i espai públic del municipi que es pretenen seguir i contindrà el compromís de la comunitat per tal d’assolir i aplicar uns principis que ens dirigisquen cap a un model de mobilitat més sostenible,un model que permeta construir uns espais urbans de qualitat, habitables i integradors sense comprometre el desenvolupament econòmic i social del municipi i dels seus ciutadans i ciutadanes.



Les opinions, les crítiques i les propostes recollides en les actes de les corresponents sessions de la Taula de Mobilitat, Espai Públic i Trànsit, es traslladaran directament a les regidories competents per a que siguen tingudes en compte en el procés de presa de decisions del govern municipal. Aquestes actes seran públiques i podran consultar-se al lloc web de l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna.



Si desitgeu formar part d’aquesta taula sectorial dins del Fòrum Genenal de Participació Ciutadana, haureu d’emplenar una instància i presentar-la per Registre d’entrada a la seu de l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna o per correu electrònic mitjançant l’adreça de la Regidoria de Participació Ciutadana participa@tavernes.es. Podreu participar presentant-vos com a representant d’algun dels grups locals, entitats, col•lectius, associacions, etc. del municipi o a títol individual com a ciutadà o ciutadana de Tavernes de la Valldigna.



Adjuntem el model d’instància general en format pdf emplenable , perquè la pugueu reenviar a aquesta adreça electrònica.



El termini de presentació de sol•licituds per a poder formar part de la Taula finalitzarà el dimecres 21 de novembre. Si el nombre de sol•licituds es veu superada, el divendres 23 de novembre es procedirà a realitzar un sorteig per a cobrir les places que s’establisquen i generar un llistat de grups o persones interessades en participar si es produeix alguna baixa. La celebració de la primera sessió de la de la Taula de Mobilitat, Espai públic i Trànsit està prevista per al proper dimarts 27 de novembre en horari de vesprada.



Salutacions




-- 
Pla de Mobilitat Sostenible


facebook/Pla Mobilitat Tavernes
twitter/pmstavernes



Regidoria de Participació Ciutadana
Ajuntament de Tavernes de la Valldigna
Centre Social Braç Treballador
Carrer Calvari, 87. Primer pis. 46760
Tavernes de la Valldigna
962821142

No hay comentarios:

Publicar un comentario