jueves, 15 de noviembre de 2012

GABINET PREMSA AJUNTAMENT, varis


Comunicat del govern municipal de Tavernes

L’equip de govern de l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna vol agrair públicament al personal de la Policia Local, operaris municipals, especialment els de la secció agrària, tècnics de l’Ajuntament, Protecció Civil, Aquagest, Egevasa, Sindicat de Regs i ciutadans en general, els esforços realitzats durant estos dies de fort temporal de pluja i vent.

En dies com estos es fa palés que la unitat, la unió i la col·laboració de tothom són necessàries per a superar els problemes de la nostra ciutat i donar resposta als veïns. En companyia de l’Ajuntament, estos col·lectius i els seus caps han estat pendents, minut a minut, de l’evolució del temporal, dels nivells del riu, barrancs, canals i fonts per a actuar així que tingueren constància del mínim senyal de perill. El treball de tots ells, sota la direcció de les diferents regidories, ha evitat problemes que sense el seu saber fer haurien pogut ser greus. En tot moment s’han controlat tots els punts clau i delicats, i s’han tallat camins i zones de risc per a evitar danys als veïns.

Estes pluges tornen a evidenciar novament la necessitat d’una actuació definitiva per a posar fi a la situació d’angoixa que patim reiteradament davant els forts episodis de precipitacions i, alhora, per a garantir la seguretat de la població i del terme municipal. 

Per tant, l’executiu valler continuarà reclamant l’obra de laminació i millora del drenatge del riu Vaca que ha estat rebutjada de forma reiterada pel govern de Mariano Rajoy. L’obra té el projecte aprovat, licitat, s’han valorat les empreses candidates a executar-la, i ja sols queda pressupostar-la i adjudicar-la per a començar. Malgrat l’esperança en l’aprovació d’este projecte tan necessari, així que Rajoy va arribar el govern, el va apartar dels pressupostos generals de l’Estat de 2012, i tampoc estarà previst en els pressupostos generals de 2013. Esta mateixa setmana s’han presentat esmenes per a demanar l’habilitació d’una partida en el pressupost que duga a terme amb urgència esta obra, esmenes que novament el govern central ha rebutjat. Esta obra és absolutament vital per a Tavernes i per a la Valldigna, tant pel que fa a seguretat com a desenvolupament.

Tavernes recupera el conveni amb el SERVEF per a evitar desplaçaments dels vallers desocupats a Sueca

L’acord de col·laboració entre l’Ajuntament de Tavernes i el Servici Valencià d’Ocupació i Formació (SERVEF) per a la prestació conjunta de serveis d’informació i tractament de demanda d’ocupació torna a estar actiu des d’esta mateixa setmana, a través de la ferramenta TAURO

L’Ajuntament de Tavernes ha recuperat esta mateixa setmana la prestació de servicis relacionats amb la informació general, renovació i tractament de la demanda d’ocupació, a més de facilitar i agilitzar la realització de tràmits, per mitjà de l’accés des de les dependències municipals del Braç Treballador al sistema informàtic TAURO.

L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, va signar el mes de setembre passat el nou conveni amb la Conselleria d’Educació, Formació i Ocupació per a prestar conjuntament amb el SERVEF (un organisme autònom adscrit a eixa Conselleria) la gestió i control de la intermediació en el mercat de treball. El conveni té una durada d’un any, prorrogable des de la data de la firma per períodes anuals successius.

La regidora de Foment Local, Participació Ciutadana i Serveis Socials, Karina Vercher, ha mostrat la seua “satisfacció per la recuperació del servici com a centre associat del Braç Treballador per als ciutadans de Tavernes. Amb l’aplicació del programa TAURO evitarem que els nostres veïns tinguen la incomoditat de desplaçar-se a Sueca, amb la despesa afegida que això ha suposat estos mesos a les persones més necessitades”.

La renovació del conveni s’ha efectuat per a facilitar les tramitacions als veïns de Tavernes i per a evitar-los el cost econòmic i la molèstia d’haver de desplaçar-se a Sueca, com han hagut de fer els darrers set mesos. Des d’esta setmana, l’Ajuntament presta els servicis de la ferramenta TAURO d’informació, renovació i tractament de la demanda de les persones aturades inscrites com a demandants d’ocupació del seu àmbit territorial.

El conveni anterior va concloure el mes de març passat, ja que al gener de 2012 la Generalitat va decretar la desaparició dels centres associats del SERVEF, entre els quals hi havia el de Tavernes. El conveni va estar vigent entre l’11 de maig de 2005 i el 31 de març de 2012.
#




No hay comentarios:

Publicar un comentario