El
Grup Muntanya Valldigna ha organitzat durant els dies 17 i 18 de
novembre el I Curs de Bolets en el Refugi-alberg La Bastida.
El
curs ha estat impartit per Isaac Garrido Benavent, biòleg
especialitzat en micologia, i va començar el dissabte amb una
introducció de la biologia dels fongs i espècies comestibles a la
Serra de Quatretonda.
Durant
tota la jornada es van explicar les característiques identificatives
dels bolets: el esclata-sang de pi blanc, el fredolic, la morena, la
llenega, el cama-sec, la pota de perdiu, etc., les espècies
comestibles i rares, com també, la conservació i cuina. A més, els
alumnes realitzaren dues eixides per a recol·lectar i identificar
les diferents espècies explicades durant el dia. A les 19 hores
finalitzava la primera jornada del curs. I a la nit, van poder
degustar els bolets comestibles recollits al llarg de la jornada.
El
diumenge es realitzà una xicoteta xerrada sobre els bolets tòxics,
i després, es feia una excursió per a identificar diverses
espècies. A les 14 hores es disposaven a dinar una paella amb bolets
i contaven les vivències passades a l'alberg al llarg dels dos
dies.
Els
participants van poder gaudir de diferents àpats de la nostra cuina
mediterrània i degustar diferents plats de bolets durant l'estància
a l'alberg.
Finalment,
es va fer entrega d'un diploma acreditatiu per a cada participant.
Xavi
Català,
Grup
Muntanya Valldigna.
No hay comentarios:
Publicar un comentario