viernes, 19 de octubre de 2012

TEATRE EN LA CASA DE LA CULTURA


Huí divendres espectadors i espectacle compartiran l’escenari de la Casa de la Cultura


WEB-CARMEN_DE_BAMBALINA_TITELLESSerà hui divendres 19 d’octubre amb l’espectacle Carmen, de Bambalina Titelles. La capacitat de l’escenari és limitada.
La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna presenta una de les apostes escèniques més interessants de Bambalina Titelles en el seu repertori actual. Este divendres 19 d’octubre, la Casa de la Cultura acollirà, a les 22 hores, la representació de Bambalina Titelles, que revisa uns dels mites universals més coneguts, Carmen. La història que Mérimée creà en el segle XIX i Bizet immortalitzà en la seua òpera connecta amb el teatre més visual de la companyia.
Les referències a l’òpera de Bizet són sempre musicals. Part de l’espai sonor és música en directe: àries de l’opera, guitarra, acordió...la música gravada aporta a l’espectacle un aire més flamenc. Experimenten amb un no-idioma, amb un metallenguatge de comprensió general al marge dels idiomes, amb onomatopeies, mímica, gest, mirada, etc.
Un espectacle que, amb la interacció dels manipuladors amb els titelles, que prenen vida en les seues mans, i la música en directe, ens proposa una visió actual i innovadora d’este clàssic, en què els tòpics van aflorant amb una nota irònica, fins i tot còmica.
Bambalina apareix en escena l’any 1981, amb el teatre de titelles. La companyia manté una presència continuada en les principals ciutats de l’estat i en bona part dels festivals europeus. La creixent rellevància es tradueix en nombrosos premis i en el definitiu reconeixement d’institucions com la Generalitat Valenciana i el Ministeri de Cultura.
Va firmar convenis d’exhibició amb l’Institut Cervantes i l’AECID, que la va portar a fer gires pel Canadà, Mèxic, Estats Units, Amèrica central, Amèrica del sud, Àfrica i l’est asiàtic.
Bambalina sempre ha destacat per la vocació interdisciplinar dels seus espectacles i per utilitzar un llenguatge teatral en sintonia amb les dramatúrgies contemporànies. Al llarg de tota la trajectòria, la companyia ha posat en escena alguns títols emblemàtics del repertori literari i musical universal com Pinotxo, El Quixot, Ulisses, Cyrano de Bergerac, Alícia, El retaule de Maese Pedro, Història del soldat, Hola, Cenerentola! i Carmen. També ha desenrotllat una línia de creació més personal amb propostes com El jardí de les delícies, Pasionaria, La sonrisa de Federico García Lorca, El cel dins una estança, Kraft, La dona irreal o Cosmos.
EQUIP ARTÍSTIC:
Guió, espai escènic i direcció: Jaume Policarpo
Intèrprets: David Durán, Merce Tienda, Josep Maria Zapater
Il•luminació: David Durán
Composició i interpretació musical en directe: Josep Mª Zapater
Composició i interpretació banda sonora gravada: Óscar Jareño
Titelles i atrezzo: Jaume Policarpo, Ximo Muñoz
Disseny gràfic i media: Inklude
Fotografia i creacions audiovisuals: Samuel Domingo
Enregistrament espectacle: Itaca vídeo
Disseny promoció i comunicació en internet: Bambalina-Inklude
Cap de producció: Josep Policarpo
Distribució i producció executiva: Ángeles González
Assistent producció i administració: Inma Expósito

No hay comentarios:

Publicar un comentario