martes, 30 de octubre de 2012

ARTICLE D'OPINIÓ : Insolvència en Pymes i en l'administració


Vinc de l'acte a l’Ajuntament sobre l’insolvència en les pimes i he quedat satisfet a mitjes. La majoria de gent que allí estàven eren mitjans, xicotets o molt xicotets empresaris, el que no vol dir que no s’interesen en informar-se ni formar-se. La xarrada ha anat encaminada com una sessió d'autoconvenciment i fer bé les coses davant la crisi actual. El sr. abogat ha donat varies recomanacions davant la morositat dels clients de les empreses. Però quan ha eixit el tema de les empreses amb clients públics no he notat tant d'emfasi en que l'empresari es defensara davant els impagaments des del primer dia.

Ja sé que és un abogat, que entre moltes grans empreses també ha estat contractat pel nostre Ajuntament, però havera estat més honest tractant les administracions públiques com qualsevol altre morós. Tant ell com l'alcalde el qual s'ha sentit aludit han donat com bona solució no treballar per als Ajuntaments que no convé.
Jo trobe que no té res a vore la decissió empresarial de triar els clients en demanar el que és de cadascú, siga per interesos de demora o anant a pleit.

No veig a compte de qué l'alcalde haja exposat la mala situació dels Ajuntaments com defensant e inculpant la part pública, ha sonat a excusa. La gran diferència (i de la qual se n'aprofiten els polítics) és que una administració mai pot quebrar i l'empresa privada sí. I a més, actualment l'empresari o administrador ja deu respondre com a persona davant els impagaments, els polítics encara no. Sempre una administració superior que tapa el forat, no oblidem que la cadena del deute públic ja ha aplegat al BCE.

Si l'administració vol fer-se de respectar entre el poble ha de jugar en igualtat de condicions i fer complir la llei (40 dies màxim des de la factura fins el pagament, l'any que vé 30 dies). És la llei que ens han fet ells. No podem ignorar-la i carregar nosaltres amb els seus erros. Mentres no paguen a temps, estaran en la llista negra de morosos en la ment dels xicotets empresaris i treballadors.


    Juanjo Sala.

No hay comentarios:

Publicar un comentario