miércoles, 10 de octubre de 2012

EDITORIAL : Sobre productivitat

Un dels mals endèmics que assenyalen els experts que té el nostre país és la poca productivitat : Així, mentres que en Alemanya es treballa unes 150 hores menys que a Espanya a l'any , les seues hores produïdes es valoren en 50 euros/hora, mentres que a Espanya el valor de 30 euros. 


Per tant fa falta invertir perquè això no siga així : I S'està fent ? Doncs no , atés que falta, com sempre, finançament per a això, la qual no arriba a les nostres empreses pel tancament en banda de la banca a finançar res hui en dia. 



Temps arrere vaig comentar el tema de l'empresa Polyklin, la qual després d'una forta inversió en I+D en època de vaques grosses, es troba ara que no sols no pot desenrotllar la seua inversió en millores de productivitat, sinó que inclús ha hagut de presentar un ERE per a poder seguir avant, davant de l'alta morositat que té l'empresa i el tall de finançament de la banca , inclís per a això .


Així que, a espera temps millors i aquells que sobrevisquen, si és que queda algú, ja invertiran en millores de la productivitat : Això sí, a la banca que no li falta 'de ná', per a ella els diners que faça falta, no siga cosa que deixen de pagar els seus deutes als seus creditors, principalment la banca alemanya, i la Merkel ens tall les orejas... i la cua .

 I després es queixen els periòdics alemanys de la mala imatge d'esta senyora en la resta d'Europa i del seu país en general !!! 

Así nos miran los alemanes a los "pobres" del sur
Uno de los males endémicos que señalan los expertos que tiene nuestro país es la poca productividad : así pues, mientars que en Alemania se trabaja unas 150 horas menos que en España al año ,  sus horas producidas se valoran en 50 euros/hora, mientras que en España el valor de 30 euros.

Por lo tanto hace falta invertir para que ello no sea así : 

Y ¿Se está haciendo ? Pues no , dado que falta, como siempre, financiación para ello, la cual no llega a nuestras empresas por el cierre en banda de la banca a financiar nada hoy en día.
Tiempo atrás comenté el tema de la empresa Polyklin, la cual después de una fuerte inversión en I+D en época de vacas gordas, se encuentra ahora que no sólo no puede desarrollar su inversión en mejoras de productividad, sino que incluso ha tenido que presentar un ERE para poder seguir adelante, ante la alta morosidad que tiene la empresa y el corte de financiación de la banca siquiera para ello . 

Así que, a espera tiempos mejores y aquellos que sobrevivan, si es que queda alguien, yá invertirán en mejoras de la productividad : Eso sí, a la banca que no le falta "de ná", para ella el dinero que haga falta, no sea cosa que dejen de pagar sus deudas a sus acreedores, principalmente la banca alemana, y la Merkel nos corte las orejas... y el rabo .

¡ Y luego se quejan los periódicos alemanes de la mala imagen de esta señora en el resto de Europa y de su país en general !

No hay comentarios:

Publicar un comentario