jueves, 4 de octubre de 2012

EDITORIAL : Altra vegada contra el més dèbils

Divendres Passat, en el Consell de Ministres, es va aprovar el Projecte de Pressupostos Generals de l'Estat per a 2013, i dins d'ells una mesura que em sorprén no se li haja donat més bombo per la seua negativa repercussió : L'eliminació de la deducció per compra de vivenda. 

I és que la dita deducció per la qual els compradors d'una vivenda per a ús habitual amb hipoteca es podien deduir com a gastos la totalitat dels interessos i part del capital amortitzats durant l'any fiscal, era la que feia que a la majoria de treballadors de rendes moderades els isquera a tornar part del que ja se'ls havia retingut a compte del seu salari o dels seus ingressos professionals durant el el dit any . 

Doncs bé, l'han eliminat : Una altra punyalada als menys benestants, i menys liquiditat en mans d'estos, per la qual cosa al seu torn tindran menys capacitat d'estalviar o invertir , la qual cosa generarà menys impostos. 
Perquè al cap i a la fi, són les classes obrera i mitja les que s'hipotequen per a comprar una vivenda, als rics si ho fan és per la deducció. Mireu si és important la mateixa que quan un pretenia liquidar la seua hipoteca al disposar d'efectiu, els assessors fiscals assessoraven que no es fera, perquè no interessava, interessava més continuar deduint i el capital invertir-ho en altres menesters. 

Senyor Rajoy, seguisca així, portem el mateix camí que Grècia, esperem que no en les conseqüències electorals (o potser sí, a veure si espavilaven) .

El Viernes pasado, en el Consejo de Ministros, se aprobó el proyecto de Presupuestos Generales del Estado para 2013, y dentro de ellos una medida que me sorprende no se le haya dado más bombo por su negativa repercusión : La eliminación de la deducción por compra de vivienda.

Y es que dicha deducción por la que los compradores de una vivienda para uso habitual con hipoteca se podían deducir como gastos la totalidad de los intereses y parte del capital amortizados durante el año fiscal, era la que hacía que a la mayoría de trabajadores de rentas moderadas les saliera a devolver parte de lo que yá se les había retenido a cuenta de su salario o de sus ingresos profesionales durante el dicho año .

Pues bien, la han eliminado : Otra puñalada a los menos pudientes, y menos liquidez en manos de éstos, por lo que a su vez tendrán menos capacidad de ahorrar o invertir , lo que generará menos impuestos.
Porque al fin y al cabo, son las clases obrera y media las que se hipotecan para  comprar una vivienda, a los ricos si lo hacen es por la deducción. Mirad si es importante la misma que cuando uno pretendía liquidar su hipoteca al disponer de efectivo, los asesores fiscales asesoraban que no se hiciera, pues no interesaba, interesaba más seguir deduciendo y el capital invertirlo en otros menesteres.


Señor Rajoy, siga así, llevamos el mismo camino que Grecia, esperemos que no en las consecuencias electorales ( o a lo mejor sí, a ver si espabilaban ) .

No hay comentarios:

Publicar un comentario