viernes, 19 de octubre de 2012

GABINET PREMSA AJUNTAMENT : Creació Banc de terres agrícoles

El banc de terres de Tavernes permetrà dinamitzar el sector i afavorir l’autoocupació

La Regidoria d’Agricultura de l’Ajuntament de Tavernes ho té ja tot a punt per a crear un banc de terres que dinamitze el sector agrícola i afavorisca l’autoocupació

L’Ajuntament de Tavernes està creant un banc de dades de propietaris de terres. La funció del consistori és exposar les terres que li proposen per a arrendar, i el futur arrendatari optarà segons necessitat i demanda. Una vegada els dos entren en contacte, hauran d’informar l’Ajuntament del resultat de les negociacions. Si hi ha acord entre les dues parts, es retirarà el terreny de l’oferta del banc de terres.

La regidora d’Agricultura, M. Carmen Canet, ha indicat que “hi ha molta terra abandonada i propietaris que, tenint-la en producció no poden atendre-la. En este moment podem afavorir les dues parts i volem posar-ho de manifest tant a qui té interés d’arrendar com a qui en té de ser arrendatari”.

Carmen Canet, regidora d'agricultura
Els propietaris de terrenys interessats a arrendar-los han de passar per les oficines del Consell Agrari per a omplir el model d’arrendament i donar el consentiment perquè les dades relatives als terrenys es facen públiques. Hi figurarà polígon, parcel·la, referència cadastral, partida, superfície, estat del terreny i condicions de reg.

Aleshores, es crearà una llista i, mitjançant anuncis, s’informarà la població perquè els interessats a treballar els terrenys es presenten a consultar la llista en les oficines del Consell Agrari, situades en la plaça Major.

Qualsevol propietari de terres que no puga treballar-les o no les tinga en producció podrà arrendar-les amb les condicions que estipulen arrendador i arrendatari, i així tindran rendibilitat les dues parts.

El banc de terres és un tema que ha estat tractat en les darreres reunions del Consell Agrari Municipal i que ara serà una realitat. Tots els interessats poden adreçar-se a les oficines del Consell Agrari per a apuntar-se a la iniciativa o per a demanar informació.

BENVINGUDA SIGA QUALSEVOL INICIATIVA QUE TRACTE DE FOMENTAR L'ECONOMÍA I L'EMPLEO LOCALS, I MÉS SI NO TE COSTOS .

No hay comentarios:

Publicar un comentario