miércoles, 31 de octubre de 2012

GRUP MUNTANYA VALLDIGNA, Abocaments Barranc Ull del Bou


El GMValldigna informa dels abocaments al Barranc de l'Ull del Bou al Cambro

Des de la Secció de Voluntariat Ambiental del GMValldigna vam denunciar el passat 8 d'agost els abocaments incontrolats de fem a la zona de l'Ull del Bou, en la partida del Cambro al terme de Tavernes de la Valldigna. A dia de hui, el Barranc de l'Ull del Bou està en tant mal estat o pitjor que en agost.


Des del Voluntariat Ambiental del GMV s'està vigilant i controlant l'abocament incontrolat de fem en la comarca, amb especial interés en les zones més emblemàtiques, a més, de comprovar l'estat de les zones d'esbarjo on la gent de la Valldigna gaudeix de la natura.

Durant les tasques de vigilància d'aquest estiu passat i fins el més d'octubre s'han detectat diversos abocaments de deixalles en diferents zones. En alguns llocs s'ha actuat des del voluntariat, i també, des de l'ajuntament de Tavernes, cosa que agraïm, però l'estat en el que es troba el Barranc de l'Ull del Bou a la partida del Cambro on podem trobar: productes fitosanitaris, bosses, pots de plàstic, restes d'animals morts, etc, és inadmissible.

Des del Grup Muntanya Valldigna demanem a l'administració que actue davant aquest tipus d'agressions al medi posant les mesures necessàries per a preservar les muntanyes netes, alhora que s'intensifique la vigilància rural per a detindre o denunciar les persones que fan mal al nostre territori. A més, demanem que es pose en contacte amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, encarregada de la gestió de rius i barrancs, per a que netege el barranc el més prompte possible.

Des del GMValldigna, per altra part, volem felicitar a l'ajuntament de Tavernes de la Valldigna per haver aconseguit que la CHX haja actuat al Riu vaca en la neteja de canyes, evitant així, els possibles taponaments per les pluges torrencials.





Xavier Català i Verdú.
Secció de Voluntariat Ambiental.
Grup Muntanya Valldigna.

SR. ALCALDE-PRESIDENT DE L’AJUNTAMENT DE TAVERNES DE LA VALLDIGNA



GABINET PREMSA AJUNTAMENT , Talls de llum-mesures


L’Ajuntament de Tavernes sol·licita a Iberdrola un informe tècnic de l’estat dels centres de transformació

L’Ajuntament de Tavernes manté reunions amb l’empresa Iberdrola per tal de solucionar els reiterats talls de subministrament elèctric que pateix la ciutat, amb els corresponents perjudicis que ocasionen als veïns, especialment continuats el mes d’octubre.

La regidora de Serveis Públics i Contractació, Llum Sansaloni, acompanyada per l’enginyer tècnic municipal, s’ha reunit amb el responsable UTM (de manteniment) d’Iberdrola Distribución Electrica SAU, Germán Gisbert i amb el gestor de manteniment, José Peris.

Sansaloni els ha demanat una solució que pose fi a este problema, que no és general a tota la població, però que afecta especialment el sector de la zona est de Tavernes. Els representants d’Iberdrola han mostrat una actitud molt positiva en la reunió amb la regidora.

La regidora ha sol·licitat per escrit un informe tècnic de l’estat dels centres de transformació de les zones afectades de Tavernes, especialment els centres situats en els carrers d’Ausiàs March, Monestir de la Valldigna, Camí de la Dula i La Barca, que són els que abasteixen les zones on s’han produït talls superiors a 3 hores, i talls intermitents de quatre a cinc hores.

En l’informe s’insta la distribuïdora elèctrica a detallar i justificar per què es produeixen els talls de llum de forma continuada, així com la seua previsió d’actuacions per a restablir la normalitat. A més, es demana a Iberdrola que realitze els estudis de viabilitat de noves infraestructures elèctriques per a dotar les zones afectades de més seguretat.
#

LA NÓMINA DEL ALCALDE, AL ABAST DE TOTS



Es guanya el sou que cobra ?  Voldría saber les vostres opinions.

EDITORIAL : Desvergonyiment legal

Ahir vaig sentir en el noticiari que el denominat 'Banco Malo' (alguns ho denominen Banc Pitjor, perquè roïns ja són tots els restants) comptarà amb 89.000 immobles i 13.000.000 de m2 de solars. 

També vaig sentir dies arrere que s'espera que s'obtinguen uns benefici de sobre un 15% de la quantitat invertida en ell (Cal recordar que es pretén crear un banc mixt publicoprivat) . 

I jo afig : 

89.000 drames personals d'aquells a què , després de perdre el treball, perden la seua vivenda o la seua modesta inversió en el cas dels constructors, que de segur que la majoria són xicotets empresaris, fruit de tota una vida d'esforç . 

13.000.000 de làgrimas vessades per estos. 

Un 15% de desvergonyiment, legal, però desvergonyiment . 

Fins quan, poble espanyol, consentirem açò? 

Jo ja m'estic cansant, I vostés ?"

Ayer oí en el noticiero que el denominado "Banco Malo" (algunos lo denominan Banco Peor, porque malos ya son todos los restantes) contará con 89.000 inmuebles y 13.000.000 de m2 de solares.

También oí días atrás que se espera que se obtengan unos beneficio de sobre un 15%  de la cantidad invertida en él (Hay que recordar que se pretende crear un banco mixto público-privado).

Y yo añado :

89.000 dramas personales de aquellos a que , después de perder el trabajo, pierden su vivienda o su modesta inversión en el caso de los constructores, que de seguro que la mayoría son pequeños empresarios, fruto de toda una vida de esfuerzo .

13.000.000 de làgrimas derramadas por éstos.

Un 15% de sirvengüencería, legal, pero sinvergüencería .

¿ Hasta cuando, pueblo español, vamos a consentir esto?

Yo ya me estoy cansando, ¿ Y ustedes ?

martes, 30 de octubre de 2012

GABINET PREMSA AJUNTAMENT, Suport als emprenedors locals

L’Ajuntament de Tavernes i el Centre Europeu d’Empreses Innovadores (CEEI) valoren col·laboracions futures

El divendres 26 d’octubre es van reunir el regidor de Joventut, Esports i Promoció Lingüística i el tècnic de Foment Local amb el director del Centre Europeu d’Empreses Innovadores de València (CEEI), per a possibles col·laboracions conjuntes amb vista als emprenedors de la ciutat

El regidor Josep Llàcer va transmetre al director del CEEI, Jesús Casanova Payà, l’interés de l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna de donar suport als emprenedors de la localitat mitjançant el projecte existent de promoció de l’emprenedoria.

Llàcer ha indicat que “des de l’Ajuntament de Tavernes i la Regidoria de Joventut treballem de valent per a implantar el projecte Aprendre a emprendre, de foment de la cultura emprenedora entre els jóvens de Tavernes. La intenció és establir convenis de col·laboració entre l’Ajuntament i diverses entitats i institucions que fomenten l’emprenedoria i l’autoocupació per tal d’aprofitar i acostar als emprenedors tots els recursos que hi ha al seu abast, i facilitar així tot el procés de creació de l’empresa i posada en marxa del projecte”.

El regidor ha estat informat del funcionament del CEEI, en el qual diverses empreses innovadores han iniciat el seu projecte empresarial, i del dia a dia de la gestió del viver d’empreses d’eixe organisme. A més, ha pogut conéixer els diferents recursos que la xarxa CEEI Comunitat Valenciana ofereix als emprenedors i tècnics municipals de desenvolupament local per a facilitar la creació i la consolidació d’empreses.

El CEEI és una iniciativa creada en 1991, promoguda per la Unió Europea i desenvolupada en la Comunitat Valenciana per la Generalitat mitjançant l’IMPIVA, que té com a principal objectiu donar suport a la creació, consolidació i creixement d’empreses, principalment innovadores, a més de fomentar l’emprenedoria i la innovació, amb la finalitat de generar riquesa i ocupació en el teixit empresarial valencià.

L’Ajuntament de Tavernes i el CEEI han comentat unes quantes línies de col·laboració i participació dels emprenedors locals en les diferents activitats de la macrojornada del Dia de la Persona Emprenedora, que es celebrarà el pròxim dia 15 de novembre a Fira València.

#


JUANJO TRADICIONS : Escoleta per a este cap de setmana


Per poder compatibilitzar feina, estudis i família, l'empresa local fa les següents propostes als seus clients vallers:

El dijous de TOTSANTS per als que tingueu xiquets xicotets podeu deixar-los al local de JUANJO TRADICIONS, C/Rei Jaume, 5. Farem ludoteca de 9'30 a 13'30,per només 5 €, mentres tranquilament podeu fer la visita al cementeri.

Reserves al 656672127 i info@tradicionsvalencianes.com


DIVENDRES, per ser festiu escolar, també obrim de 9 a 13h., amb opció de menjador, per tan sols 5 € més.



EDITORIAL : Prou d' oferir noves glòries

Ayer estuvo en nuestro país el Presidente del Gobierno italiano, del cual me gustaría destacar una de sus declaraciones.
Más o menos, señaló que al igual que en su momento , cuando toda Europa excepto Francia y Alemania , cumplía con el tratado de Maastrich (o como se escriba ) , no pasó nada y todos los demás países fueron pacientes con estos dos y esperaron sin nada reclamarles , es la hora de que , ahora que lo necesitamos otros países, se siga la misma tónica. 
Por otro lado defendió también su idea de que España e Italia vayan juntas de la mano en ello .

Por otro lado, lo mismo señaló un comentarista días atrás : Cuando Alemania necesitó incumplir con todo lo que fué preciso para integrar a la antigua Alemania Oriental, los demás países fueron comprensivos.

Pues bien, señor Rajoy, tome nota y a ver si deja yá de ofrendar nuevas glorias a Merkel  , se toma usted en serio las palabras antecitadas y planta cara, junto con Italia y demás países que quieran subirse al carro, que de seguro serán al menos tres más,  a los "amos" de Europa . Hasta el mismo Obama señaló ayer que España era demasiado grande para dejarla caer : Así que imagínese si vamos de la mano con , como mínimo, Italia..

DIUEN QUE L'UNIÓ FA LA FORÇA...
Ahir va estar al nostre país el president del Govern italià, del qual m'agradaria destacar una de les seues declaracions. 
Més o menys, va assenyalar que igual que en el seu moment , quan tota Europa excepte França i Alemanya , complia amb el tractat de Maastrich (o com s'escriba) , no va passar res i tots els altres països van ser pacients amb estos dos i van esperar sense res reclamar-los , és l'hora que , ara que ho necessitem altres països, se seguisca la mateixa tònica. 


Per un altre costat va defendre també la seua idea que Espanya i Itàlia vagen juntes de la mà en això . 

D'altra banda, el mateix va assenyalar un comentarista dies arrere : Quan Alemanya va necessitar incomplir amb tot el que va ser precís per a integrar a l'antiga Alemanya Oriental, els altres països van ser comprensius. 

Doncs bé, senyor Rajoy, prenga nota i a veure si es deixa ja d'ofrenar noves glòries a Merkel , es pren vosté seriosament les paraules antecitadas i planta cara, junt amb Itàlia i la resta de paísos que vullguen pujar-se al carro, que de segur en seran almenys tres, als "amos" d'Europa . Fins i tot el mateix Obama assenyalà ahir que Espanya es masa gran per a deixar-la caure : Així que imagines si anem de la mà amb, com a mínim, Itàlia . 

GABINET PREMSA AJUNTAMENT, Dia de tots sants

Un any més, el Grup Escolta Valldigna col·labora amb els veïns de Tavernes per Tots Sants

Els veïns de Tavernes de la Valldigna amb dificultats per a arreglar els nínxols dels seus difunts per la festivitat de Tots Sants tindran un any més l’ajuda dels voluntaris del Grup Escolta Valldigna

La col·laboració del Grup Escolta Valldigna per a ajudar els veïns a dipositar les flors als familiars difunts serà el dimarts 30 i el dimecres 31 d’octubre, entre les 17 i les 20 hores.

La Regidoria de Serveis Públics ha disposat, a més, uns horaris especials per a facilitar als veïns les faenes d’arreglar els nínxols. Així, el dimarts 30 d’octubre l’horari serà el comprés entre les 8 del matí i les 9 de la nit. El dimecres 31, serà de 8 a 12 de la nit.

El dijous 1 de novembre, l’horari especial del cementeri municipal de Tavernes serà de 8 del matí a 9 de la nit. Finalment, el divendres 2 de novembre l’horari especial d’obertura del cementeri serà des de les 8 del matí fins a les 6:30 de la vesprada. El divendres tindrà lloc a les 10 del mati la missa dels sants difunts en el mateix cementeri.

L’Ajuntament recorda als veïns que el dia 1 de novembre, dia de Tots Sants, no es permetrà l’entrada de flors al cementeri, llevat que estiguen arreglades en la jardinera.

#

ARTICLE D'OPINIÓ : Insolvència en Pymes i en l'administració


Vinc de l'acte a l’Ajuntament sobre l’insolvència en les pimes i he quedat satisfet a mitjes. La majoria de gent que allí estàven eren mitjans, xicotets o molt xicotets empresaris, el que no vol dir que no s’interesen en informar-se ni formar-se. La xarrada ha anat encaminada com una sessió d'autoconvenciment i fer bé les coses davant la crisi actual. El sr. abogat ha donat varies recomanacions davant la morositat dels clients de les empreses. Però quan ha eixit el tema de les empreses amb clients públics no he notat tant d'emfasi en que l'empresari es defensara davant els impagaments des del primer dia.

Ja sé que és un abogat, que entre moltes grans empreses també ha estat contractat pel nostre Ajuntament, però havera estat més honest tractant les administracions públiques com qualsevol altre morós. Tant ell com l'alcalde el qual s'ha sentit aludit han donat com bona solució no treballar per als Ajuntaments que no convé.
Jo trobe que no té res a vore la decissió empresarial de triar els clients en demanar el que és de cadascú, siga per interesos de demora o anant a pleit.

No veig a compte de qué l'alcalde haja exposat la mala situació dels Ajuntaments com defensant e inculpant la part pública, ha sonat a excusa. La gran diferència (i de la qual se n'aprofiten els polítics) és que una administració mai pot quebrar i l'empresa privada sí. I a més, actualment l'empresari o administrador ja deu respondre com a persona davant els impagaments, els polítics encara no. Sempre una administració superior que tapa el forat, no oblidem que la cadena del deute públic ja ha aplegat al BCE.

Si l'administració vol fer-se de respectar entre el poble ha de jugar en igualtat de condicions i fer complir la llei (40 dies màxim des de la factura fins el pagament, l'any que vé 30 dies). És la llei que ens han fet ells. No podem ignorar-la i carregar nosaltres amb els seus erros. Mentres no paguen a temps, estaran en la llista negra de morosos en la ment dels xicotets empresaris i treballadors.


    Juanjo Sala.

ESPAÑOLES PRIVILIEGADOS


La comisión del Congreso NO ADMITE A TRÁMITE  UNA PROPOSICIÓN POR LA CUAL LOS POLÍTICOS DEJARÍAN DE COBRAR DEL ESTADO TERMINADO SU MANDATO.

Me han pedido que difunda esta iniciativa popular rechazada por los 
políticos de este país, donde se solicita que los políticos no tengan 
privilegios y que sean considerados ciudadanos como todo el mundo.
Por favor darle la máxima difusión para que les caiga la cara de vergüenza (si eso es posible)
 

sábado, 27 de octubre de 2012

POLITICS AMB COMPTES SECRETS EN SUISSA


EDITE ESTE E-MAIL QUE M'HA ENVIAT UN AMIC.  NOSALTRES NI POSEM  NI LLEVEM, SOLS INFORMEM .

569 Poderosos políticos españoles con cuentas secretas en Suiza, por New York Times

The New York Times recuerda que la información sobre la ocultación de sus cuentas en Suiza por parte de Botín fue desvelada por un empleado del banco HSBC, que tras ser despedido hizo públicos los nombres de las personas que depositaban su dinero en esa entidad, entre los que había 569 españoles.

Además de Emilio Botín, las siguientes personas tienen cuentas secretas en Suiza, recogido en un artículo del sociólogo Vicente Navarro.

[...Entre ellos había nada menos que 569 españoles, incluyendo a Emilio Botín y su familia, con grandes nombres de la vida política y empresarial (entre ellos, por cierto, el padre del Presidente de la Generalitat, el Sr. Artur Mas; José María Aznar; Mª Dolores de Cospedal; Rodrigo Rato; Narcís Serra; Eduardo Zaplana; Miguel Boyer; José Folgado; Carlos Solchaga; Josep Piqué; Rafael Arias-Salgado; Pío Cabanillas; Isabel Tocino; Jordi Sevilla; Josu Jon Imaz; José María Michavila; Juan Miguel Villar Mir; Anna Birulés; Abel Matutes; Julián García Vargas; Ángel Acebes; Eduardo Serra; Marcelino Oreja... ... ...] entre otros, hasta llegar a 569.

La cantidad evadida representan el 74% del fraude fiscal

Según datos de la Agencia Tributaria, el 74% del fraude fiscal en España se centra en estos grupos, que suman un total de 44.000 millones de euros defraudados al fisco, pero la mayoría de investigaciones de fraude fiscal de Hacienda pone la lupa sobre los autónomos y profesionales liberales, cuyo fraude fiscal representa el 8% del fraude fiscal total.

Algunos enlaces que se hacen eco de la noticia:

Se sigue debatiendo y debatiendo... ... ...
¿En este país es que no hay vergüenza?
Esto le toca arreglarlo a nuestra clase política, pero parece que ellos también tienen intereses ocultos.

No se trata de izquierdas o de derechas... ... ...
Se trata de resetear el sistema.
Estos políticos no nos representan.
¡ Que dejen de mangonearnos !
¡ Estamos viviendo un fraude continuo !
¡ Por elecciones con listas abiertas !
¡ Por una nueva Constitución !

viernes, 26 de octubre de 2012

EDITORIAL : Sobre tipus de democràcia

Vaig escoltar en la televisió un dia d'estos, les definicions de "democràcia optativa" enfront de "democràcia participativa" : Mentres que en la primera, el nostre sistema actual de democràcia, hi ha llistes tancades de candidats en què només pots optar entre un o altre partit, en les democràcies participatives sí que pots triar les persones, d'un o més partits, que cregues més convenient .

 I és un tema que deu fer-nos reflexionar, i pensar si no per este sistema nostre és pel que hi ha l'indiferéncia actual entre els nostres polítics, el tercer problema per als espanyols, i la ciutadania . 

Potser anirà sent hora d'anar pensant en canviar el sistema actual i convertir-ho en una democràcia participativa, però això no serà possible amb els partits actuals, atés que l'actual sistema els interessa, a fi d'anar col·locant a uns ja altres al seu capritx, i que la disciplina de vot siga infranquejable : Ja ho va dir Alfonso Guerra, 'el que es moga no ix en la foto " .


Tal vegada vaja seguent hora també de anar pensant en votar sols a les opcions polítiques que defenguen la democràcia participativa, i entre ells no estàn ni PP ni Psoe..


Escuché en la televisión un día de éstos, las definiciones de democracia optativa frente a democracia participativa : Mientras que en la primera, nuestro sistema actual de democracia, hay listas cerradas de candidatos en las que sólo puedes optar entre uno u otro partido, en las democracias participativas sí puedes elegir a las personas, de uno o más partidos, que creas más conveniente .

Y es un tema que debe de hacernos reflexionar, y pensar si no por este sistema nuestro es por lo que existe el desapego actual entre nuestros políticos, el tercer problema para los españoles, y la ciudadanía .

Quizás vaya siendo hora de ir pensando en cambiar el sistema actual y convertirlo en una democracia participativa, pero ello no será posible con los partidos actuales, dado que el actual sistema les interesa, con el fin de ir colocando a unos ya otros a su antojo, y que la disciplina de voto sea infranqueable : Ya lo dijo Alfonso Guerra, "el que se mueva no sale en la foto".

Quizás vaya siendo hora también de ir pensando en votar sólo a las opciones políticas que defiendan la democracia participativa, y entre ellos no están ni PP ni Psoe.

UNA DE BORRATXOS


DOS FORMAS DE LLEGAR BORRACHO A CASA: 
  
Método INCORRECTO :
1.      Quitarse los zapatos antes de entrar.
2.      Subir tratando de no hacer ruido.
3.      Quitarse la ropa en el baño con la luz apagada.
4.      Entrar en el cuarto bien despacito.

Resultado:
 
De igual manera la mujer se va a despertar, se va a levantar, va a comenzar con la cantaleta y a joderte el resto de la noche. 
Método CORRECTO
 : 
1.      Llegar derrapando y pegando frenadas bruscas.
2.      Tirar la puerta con fuerza y gritar: Me cagüen dios!!!! Ya Llegó el Macho de esta casa...!!!!! (acto seguido eructar).
3.      Subir la escalera pisando fuerte, tropezando con todo y cantando 'Te voy a hacer el amor como nunca durante horas, prepárateee!!!'
4.      Quitarse la ropa y los zapatos y tirarlo todo al suelo.
5.      Pegar un portazo a la puerta del ropero y decir:  ¡¡¡QUE BIEN ME LO HE PASADO!!!!!! ¡¡¡QUE BUENA ESTUVO LA JUERGA y QUE CACHONDO ESTOY!!!!!'
6.      Brincar a la cama y decirle a la mujer a grito entero: 'MI AMORCITO.... HOY TOCA POR EL CULO...!!!!'
 
  RESULTADO : 
Ella se hará la dormida...y tú dormirás tranquilo

GRUP MUNTANYA VALLDIGNA : Paco Sales torna de Nepal

El vallero Paco Sales del GMValldigna torna del Nepal.

El membre del GMValldigna, ha tornat del Nepal després d'estar durant vint-i-cinc dies recorrent la serralada de l'Himàlaia, el muntanyenc de la valldigna ha recorregut a peu mes de 300 km. i uns desnivells acumulats de mes 20.000 m

Els recorreguts s'han desenvolupat per les mítiques valls del Langtang i Gosainkunda, uns dels mes bonics de tota la gran serralada de l'Himàlaia. El Trek comença en la població de Syabrubesi situada a les vores del riu Koso Bhote, el camí va guanyant altura entre boscos de roures i rododèndrons que passa en les parts altes, als boscos de bambú. A partir d'este punt ja comencem a notar l'altura, arribem al poble Xerpa de Kyanjing Gomba a 3.870 metres, el dia lliure ens serveix per a visitar i experimentar l'estil espiritual dels monjos budistes que data de l'any 1.300. L'endemà a les 5 del matí ascendim al Tserko Ri de 5.033 metres, des d'on podem contemplar de prop l'impressionant Langtang Lirung de 7.227 metres amb el seu impressionant glacera i l'imponent nevat de Ganesh Himal de 7.600 metres.

Passem a la Vall de Gosainkunda per multitud de llacs, este és un lloc sagrat, es creu que el Senyor Shiva va fer el llac sagrat amb el seu trident. Passem a través del pas de Laurebinavak de 4.609 metres, al fons podem veure la majestuosa silueta del Shisha Pangma de 8.027 m. Deixant l'alta muntanya per a baixar als pobles budistes com Take Gyang i Sermathang, 2.621 m., amb les seues impressionants terrasses d'arròs.

La tornada a Kàtmandu ens sorprèn per la gran quantitat de patrimoni històric existent a la ciutat, visitem: el Durban Square, Hanuman Dhoka, Barri del Thamel, Ciutat de Boudha etc, culminant l'expedició amb un vol en avioneta per a contemplar l'Everest, que amb els seus 8.848 m. és la muntanya mes alta del món.

El muntanyenc vol agrair als membres del GMValldigna, el suport que ha rebut i als companys de treball de l'ajuntament de Tavernes de la Valldigna, per la seua la col·laboració en tots els regals que ha portat, han fet feliços a nombrosos xiquets d'estos llunyans pobles Nepalesos. 

Namaste i fins a la pròxima aventura..



GABINET PREMSA AJUNTAMENT, el Diumenge, teatre familiar

Este diumenge teatre familiar a Tavernes amb l’Ulisses de Bambalina Titelles

La companyia Bambalina Titelles torna a la Casa de la Cultura de Tavernes de la Valldigna amb una obra dirigida al públic familiar. L’obra Ulisses ens acosta a la mitologia grega amb una visió molt personal

Serà el diumenge 28 d’octubre, a les 18 hores, en la Casa de la Cultura de Tavernes, amb un preu de 3,50 euros. L’obra ens acosta a un temps on els déus grecs habitaven el cim del mont Olimp, una època en què governaven sobre els éssers humans i o bé els afavorien amb la seua protecció o bé els abandonaven.

Els actors són déus d’un tauler on mouen les accions de l’heroi grec. Condicionen i controlen el viatge d’Ulisses i són alhora part del viatge. Dirigeixen el seu destí com a manipuladors dels seus actes, però són també companys de viatge. L’ajuden a descobrir mons mentre ells també en descobreixen. Són conscients de la història que conten, universalment coneguda, però es sorprenen davant tot el que ocorre.

La història d’Ulisses és la història del viatge com a metàfora de la vida, de la lluita davant les dificultats i de la manera de resoldre-les.

#



jueves, 25 de octubre de 2012

GABINET PREMSA AJUNTAMENT, contacontes al Monestir


La Valldigna serà un any més la capital dels contes, este divendres 26 d’octubre

El monestir de Santa Maria de Valldigna acollirà el 26 d’octubre la V Mostra Professional de Contacontes “CONTesCOLTES”

Esta cinquena edició es consolida com un referent en el món de l’animació lectora. La Mostra transformarà el monestir de Santa Maria de Valldigna en un gran escenari que servirà d’aparador als millors professionals de la narració oral.
 
La trobada està organitzada conjuntament pels ajuntaments de Barx, Rafelcofer, Requena, Simat i Tavernes de la Valldigna, i impulsat per la Diputació de Valencia amb el suport de diverses entitats. Començarà a les 10:30 hores i acabarà a les 18 hores, és a dir, una jornada farcida de propostes amb el conte com a protagonista.

El grup La Pop, amb el seu viatge musical, i Teatre Buffo, amb històries de sempre contades amb titelles, obriran el programa en què participaran Marta Pereira, El Ball de Sant Vito, Este cuento me suena, Carles Cano, Almudena Francés, Gamba y Ginny i Disparatario. Tancarà la Mostra la companyia La Dependent amb “Sr. Lletraferida”, un original recorregut per la literatura valenciana de tots els temps. 

Esta nova edició dedicarà un espai a l’art i la cultura amb l’exposició “Passeig per la lectura 2012,  haikus i tankas”, organitzada pel Cercle Artístic de Requena i el col·lectiu La Espiral.

#


EDITORIAL : Sobre Indalècies i fanàtics

Temps arrere, quan em vaig definir a favor de no dur a terme la compra de les casa de les Indalecias, pel simple motiu que la situació econòmica municipal així ho aconsellava, se'm va atacar d'una forma desmesurada per part de diversos comentaristes d'un altre blog local afí a l'equip de govern local, acusant-me de ser una espècie de terrorista cultural i diversos insults personals, només per exposar el meu punt de vista personal . 

Ahir ens despatxem amb que el govern anuncia el que jo vaig opinar, i ho basa en el mateix en què jo vaig defendre : La nefasta situació econòmica per la que travessen les nostres arques municipals . 

Només espere que ara, no s'usen els mateixos desqualificatius que es van usar contres mi , ara contra l'Alcalde o resta de l'equip de govern. 

Però no crec succeïsca, perquè eixos FANÀTICS que ataquen el contrari per només el mer fet d'opinar diferent d'ells , desgraciádamente s'oculten darrere d'opcions polítiques democràtiques i lloables, i el seu fanatisme els fa combregar a peu juntetes amb els seus líders ideològics, diguen o facen éstos el que facen o diguen, i en este cas el seu o els seus , atés que l'equip de govern ho componen dos partits i tres opcions ideològiques diferents, estan no molt lluny del dit govern : Una llàstima que l'esforç conciliador i tolerant d'este, i sobretot de el seu-el nostre Alcalde, es veja tacat de tant en tant per semblants subjectes."

Tiempo atrás, cuando me definí a favor de no llevar a cabo la compra de las casa de las Indalecias, por el simple motivo de que la situación económica municipal así lo aconsejaba, se me atacó de una forma desmesurada por parte de varios comentaristas de otro blog local afín al equipo de gobierno local, acusándome de ser una especie de terrorista cultural y varios insultos personales, sólo por exponer mi punto de vista personal .

Ayer nos despachamos con que el gobierno anuncia lo que yo opiné, y lo basa en lo mismo en que yo
defendí : La nefasta situación económica por la que atraviesan nuestras arcas municipales .

Sólo espero que ahora, no se usen los mismos descalificativos que se usaron contras mí , ahora contra el Alcalde o resto del equipo de gobierno.

Pero no creo suceda, porque esos FANÁTICOS que atacan al contrario por solo el mero hecho de opinar diferente a ellos , desgraciádamente se ocultan detrás de opciones políticas democráticas y loables, y su fanatismo les hace comulgar a pié juntillas con sus líderes ideológicos, digan y hagan estos lo que hafan o digan, y en este caso el suyo o los suyos , dado que el equipo de gobierno lo componen dos partidos y tres opciones ideológicas diferentes, están no muy lejos de dicho gobierno : Una lástima que el esfuerzo conciliador y tolerante de éste, y sobre todo de su-nuestro Alcalde, se vea manchado de vez en cuando por semejantes sujetos.  

miércoles, 24 de octubre de 2012

GABINET DE PREMSA: varis


L’Ajuntament de Tavernes aplica l’Ordenança Municipal reguladora de la Tinença d’Animals de Companyia

La Regidoria de Serveis Públics de l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna ha presentat i posat en marxa una campanya per a l’aplicació de l’Ordenança Municipal de Netedat Urbana i reguladora de la Tinença d’Animals de Companyia, atenent a les nombroses queixes ciutadanes

L’Ajuntament de Tavernes ha iniciat la campanya amb el títol “Tavernes és de tots, i entre tots l’hem de cuidar”, per a aplicar ja l’Ordenança Municipal que fou aprovada en acord plenari fa 11 anys, el 7 de maig de 2001.

La regidora de Serveis Públics, Llum Sansaloni, ha destacat que “la campanya no s’ha concebut buscant un interés recaptatori. Més aviat al contrari: precisament per a no augmentar la quantia de la sanció, no s’ha modificat l’Ordenança i les quantitats previstes per les possibles multes són les originals de l’any 2001”.

La campanya ha sigut presentada als mitjans de comunicació, als veïns i als representants de diferents associacions, clubs, entitats esportives, etc., que han acollit molt bé la iniciativa. La regidora de Serveis Públics, Llum Sansaloni, va presentar la campanya acompanyada per l’intendent en cap de la Policia Local de Tavernes, Miguel Chofre.

En el material gràfic repartit per tots els punts clau de més trànsit de vianants s’ha fet especial ressò en punts de l’ordenança com la necessitat de dur els animals lligats amb una corretja, mai solts, i, si escau, amb boç.

La informació de l’Ajuntament destaca el fet que les persones que porten un animal per la via pública estan obligades a retirar els excrements de les seues mascotes.

La Policia Local exigirà als propietaris la retirada dels excrements i, en cas que no adopten les mesures necessàries per a impedir que els animals embruten la via pública, es podrà aplicar una sanció entre 30 i 600 euros.

GABINET DE PREMSA: varis


Este dijous, col·lecta contra el càncer a Tavernes de la Valldigna

La Junta Local de Tavernes de la Valldigna de l’Associació Espanyola contra el Càncer prepara per a demà una col·lecta per a recaptar fons que permeten continuar lluitant contra la malaltia.

Les taules estaran disposades en diferents punts de la ciutat, com ara la plaça Major, passeig del País Valencià, Gran Via Germanies, Dr. Fleming i davant l’ambulatori, entre les 9 i les 13 hores.

Els voluntaris i col·laboradors de l’Associació hi participaran activament, juntament amb la seua presidenta, Encarnita Carrión,  aprofitant, a més, que dijous és dia de mercat en la localitat.

GABINET DE PREMSA: varis


El dilluns 29 d’octubre una conferència tractarà de com evitar situacions d’insolvència en les PIMES a Tavernes

El saló de plens de l’Ajuntament de Tavernes acollirà este pròxim dilluns 29 d’octubre una conferència adreçada a les PIMES i a les PIMES familiars per a informar de com evitar les situacions d’insolvència, impartida per l’advocat Vicent R. Estruch

Amb el títol “Com evitar situacions d’insolvència en les PIMES i PIMES familiars”, l’advocat, consultor d’empresa familiar i administrador concursal, Vicent R. Estruch, tractarà un tema de màxima actualitat, que té un marcat interés per a professionals i veïns en general.

Serà este pròxim dilluns 29 d’octubre, a partir de les 20 hores, en el saló de plens de l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna.

Vicent R. Estruch, nascut a Gandia l’any 1971, és soci director de l’empresa ACE & NIU CONSULTING (Chaveli & Estruch, Abogados y Consultores). És, entre altres, llicenciat en dret, administrador concursal i judicial, consultor d’empresa familiar, vicepresident de l’Associació de Professionals en Consultoria d’Empresa Familiar (APROCEF) i expert universitari en direcció, administració i gestió de PIMES.

Ha estat professor associat de Teoria del Dret en la Facultat de Dret de la Universitat de València-Estudi General, professor de Teoria del Dret en la Universitat Popular de Gandia i doctorant en el Departament de Filosofia del Dret, Moral i Política de la Facultat de Dret de la Universitat de València.

GABINET DE PREMSA: varis


L’Ajuntament de Tavernes no comprarà la casa de les Indalècies

La intenció inicial de l’Ajuntament de Tavernes era adquirir l’immoble popularment conegut com la casa de les Indalècies, però l’escàs marge de maniobra que té a hores d’ara el consistori valler per a fer inversions fa l’operació totalment inviable.

L’Ajuntament de Tavernes havia mostrat la seua intenció d’efectuar la compra de la casa de les Indalècies, una previsió iniciada en l’anterior legislatura i que serviria per a adquirir patrimoni. Al novembre de l’any 2011, l’Ajuntament va concertar un préstec de 5,7 milions d’euros i es va preveure una partida d’un milió d’euros per a la compra i rehabilitació de l’immoble, actualment declarat en estat de ruïna.

Encara que este import per a la compra i rehabilitació de la casa de les Indalècies està consignat en el pressupost, els diners no es troben físicament en la caixa de l’Ajuntament. Açò és perquè en el moment que s’ingressaren els 5,7 milions provinents del préstec es gastaren immediatament en altres despeses de l’Ajuntament. A més, la necessitat de liquiditat municipal va obligar el consistori a elaborar i aprovar un pla d’ajust de sanejament i equilibri econòmic el març passat, acceptat i aprovat també pel govern central, i que impedeix a l’Ajuntament efectuar inversions d’esta envergadura a curt i mitjà termini. Per tant, la compra no entra dins de les possibilitats econòmiques de l’Ajuntament.

L’Ajuntament ha pres la decisió de ser prudent a l’hora de marcar la prioritat de les inversions, i més quan està esperant la resolució del pagament de 2,4 milions d’euros a l’empresa concessionària de l’aparcament municipal del passeig del País Valencià, les despeses derivades de l’endeutament municipal i, especialment, les possibles despeses derivades de plans d’ocupació o serveis socials.

L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan ha indicat que “L’Ajuntament no pot fer esta inversió. El govern municipal ha de ser coherent amb el pla d’ajust i amb la llei d’estabilitat pressupostària. Al cost de compra de la casa s’hi hauria d’afegir el cost de rehabilitació, que, vist l’estat de ruïna de l’immoble, seria més que considerable. També caldria sumar-hi les despeses de personal, llum, aigua, neteja, manteniment i totes les activitats a què es destinaria la casa.
Tot açò és impossible hui en dia.

Alhora, Jordi Juan, ha remarcat que “si l’Ajuntament fa ara esta inversió després no se’n podran planificar altres de més prioritàries i urgents, ja que es perdria tot el marge de maniobra per a fer inversions. En esta línia també es va pronunciar l’oposició a través de la premsa i, per tant, en este tema, la unanimitat entre tots els regidors està garantida”.
Mitjançant un decret de l’Alcaldia, l’Ajuntament ha notificat la decisió als propietaris de l’immoble perquè puguen escollir entre la rehabilitació de la vivenda o l’enderrocament. 

A TOTS EIXOS QUE EM DIGUEREN DE TOT MENYS BONICO, QUANT M'OPOSABA A ESTA COMPRA, ARA QUE ? ESPERE LES VOSTRES DISCULPES O  A VORE SI CRITIQUEU AL GOVERN, AL IGUAL QUE EU FEREU AMB MI, SERÍA LO JUST, NO ?