miércoles, 25 de julio de 2012

GABINET PREMSA AJUNTAMENT : Varis

La XVIII Fira de Productes Valencians Mostra de Sant Jaume es celebra esta setmana
L’edició número divuit de la Fira de Productes Valencians Mostra de Sant Jaume presentarà una vegada més en la platja de Tavernes de la Valldigna una mostra representativa dels productes valencians


La Mostra estarà ubicada un any més en l’avinguda de la Marina, que enguany presenta una cara més renovada amb les obres de rehabilitació integral que s’hi han dut a terme recentment.


El dijous 26, al voltant de les 19 hores, la corporació municipal de l’Ajuntament de Tavernes, junt amb representants de les associacions, entitats, clubs i veïns, realitzaran l’acte inaugural de tallada de cinta que inaugurarà oficialment la fira.

La regidora de Turisme de l’Ajuntament de Tavernes, M. Carmen Canet, convida tots els veïns a “participar-hi i passejar per la divuitena edició de la Fira de Productes Valencians, i que els nostres visitants aprofiten per a conèixer de primera mà alguns dels nostres reclams gastronòmics més tradicionals. La fira és una excel·lent oportunitat per a descobrir els productes autòctons de la Valldigna”.

La XVIII Fira de Productes Valencians Mostra de Sant Jaume estarà oberta des del dijous 26 fins al divendres 29 de juliol. Els visitants podran gaudir de productes autòctons i de la Comunitat Valenciana, com ventalls, olives, productes artesans, bunyols, xocolate artesà, dolços, embotits, gelats, formatge, plantes medicinals, entre molts altres.

L’Ajuntament de Tavernes estarà present en el recinte firal, igual que l’Associació Valenciana d’Agricultors (AVA) i la Diputació de València. A més, a partir de dissabte s’hi afig la Fira del Llibre de Càritas Interparroquial de Tavernes.

El diumenge 29 es procedirà a la cloenda de la Fira a les nou de la nit amb una dansada del Grup de Balls Populars la Vall de Tavernes en l’avinguda de la Marina.

Tavernes serà la seu de la setena edició del concurs autonòmic de Pesca amb Rall este dissabte 28 de juliol

La setena edició del concurs autonòmic de Pesca amb Rall tindrà lloc en la platja de la zona de la Goleta este pròxim dissabte 28 de juliol i comptarà amb uns quants centenars de pescadors de rall, que estan recuperant una modalitat de pesca tradicional que està regulada actualment

La platja de la zona de la Goleta de la platja de Tavernes de la Valldigna acull este dissabte 28 de juliol de matí la setena edició del concurs autonòmic de Pesca amb Rall. Les inscripcions seran en la platja el mateix dia, a partir de les 10:30 hores.
A les 11 hores s’iniciarà el concurs, que s’allargarà fins a les 13:30 hores, moment en què els participants (més de 250 prevists per l’organització del concurs) acudiran al lliurament dels premis en l’arena, un poc abans de les 14 hores.

L’organització retrà uns homenatges, consistents en un rall menut artesanal completament elaborat a mà i, a més, lliurarà els trofeus als guanyadors de la setena edició del concurs autonòmic de Pesca amb Rall.

Tot seguit, gaudiran de l’actuació de les rondalles i d’una paella gegant, cuinada pel conegut Galbis per a unes 400 persones. Tothom pot apuntar-se a la paella abonant el tiquet corresponent.


L’Ajuntament recorda al sector hostaler la necessitat de complir l’ordenança municipal de netedat urbana


L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna està realitzant una campanya informativa adreçada al sector hostaler de Tavernes i platja per a recordar l’obligació de mantindre un nivell de netedat de l’espai públic, segons regula l’Ordenança Municipal de Netedat Urbana i Residus

La Regidoria de Serveis Públics de l’Ajuntament de Tavernes està informant el sector hostaler de la ciutat i de la zona litoral sobre el que marca l’ordenança municipal de netedat urbana i residus per a tots els titulars d’activitats que puguen ocasionar brutedat en la via pública, a conseqüència d’obres i activitats diverses.

La regidora de Serveis Públics, Llum Sansaloni, ha indicat que “és una nota informativa que estem distribuint esta mateixa setmana adreçada al sector hostaler, en què els recordem l’existència d’una ordenança municipal que regula i preveu la necessitat de mantindre la via pública en condicions de netedat adequades. Rés més lluny de significar una voluntat recaptadora, el que es pretén és precisament el contrari”.

Llum Sansaloni ha expressat que “volem garantir a la ciutadania uns espais públics nets, i que redunden, a més, en un espai òptim tant per al sector hostaler com per als vianants i potencials clients d’estos establiments”.

L’Ordenança assenyala que és obligació dels titulars de l’activitat, sense perjudici de les llicències i autoritzacions, adoptar les mesures necessàries per a evitar la brutícia en la via pública, així com netejar la part d’esta que s’haja vist afectada.

Segons l’ordenança, els titulars d’establiments, siguen fixos o no, com ara bars, cafeteries, quioscs, parades de venda i semblants, estan obligades a mantindre les condicions escaients de netedat.

La Societat Instructiva Unió Musical de Tavernes (SIUM) celebra el tradicional concert de Sant Jaume en el cine Olimpo de la platja este dimecres

El concert de la SIUM serà d’allò més especial, ja que és un assaig amb públic oficial preparatori de la seua participació en el certamen d’Aranda de Duero del dia 27 de juliol. 

A les 22:30 hores, en el cine Olimpo de la platja de Tavernes, els aficionats a la música tenen l’oportunitat de gaudir del concert que la SIUM oferirà en el certamen de bandes que fa anys celebra la localitat d’Aranda de Duero. El programa previst en el concert d’este dimecres a la nit és idèntic al que interpretaran en el certamen i amb el mateix orde d’interpretació. Serà la segona vegada que la banda de Tavernes hi participarà, ja que l’any 2006 va aconseguir el segon premi.

El programa consta d’un pasdoble, dues obres d’interpretació obligada i dues obres de lliure elecció, amb una durada de 60 minuts. El concert s’iniciarà amb el pasdoble “Fina Blasco”, de Rafael Talens, i tot seguit una de les obres d’interpretació obligada, la fantasia simfònica per a narrador (Vicent Ordiñana) i banda simfònica “El Quijote”, de Ferrer Ferran, i tancarà la primera part una de les obres de lliure elecció, “Libertadores”, d’Òscar Navarro. La segona part tindrà les obres “Robin Hood”, de Michael Kamen i “Sendes”, de José Alberto Pina.

Serà divendres quan els músics de la Societat Instructiva Unió Musical de Tavernes eixiran cap a la seu del certamen. Però els veïns i visitants podran gaudir abans, este dimecres, d’un dels dos concerts que la SIUM realitzarà este estiu, ja que el dia 19 d’agost, també a les 22:30 hores, tindrem l’oportunitat de presenciar una altra actuació de la banda.

No hay comentarios:

Publicar un comentario