miércoles, 11 de julio de 2012

Gabinet Premsa Ajuntament : FESTIVAL SETE SÓIS SETE LUAS


Tramuntana Fusió Mediterrània obri la vintena edició del Festival Sete Sóis Sete Luas  

Este dimecres 11 de juliol a les 22:30h tindrà lloc en el Clot de la Font la primera actuació de la vintena edició del Festival Sete Sóis Sete Luas. El grup encarregat d’inaugurar esta edició serà Tramuntana Fusió Mediterrània 

Tramuntana Fusió Mediterrània serà el grup que obri oficialment la vintena edició del FSSSL este dimecres 11 de juliol, a les 22:30h en el Clot de la Font. TFM va iniciar el seu trajecte l’any 2007 amb arranjaments  de temes tan coneguts com ara “L’estaca”, “El cant dels ocells”, “La balanguera” i “El cant de l’enyor”. Ara, uns anys després, han renovat i completat aquell primer treball amb nous arranjaments.  

Tradiksió és el nom del seu disc que ara han renovat, i que ens presentaran amb el lema “Tota tradició acaba provocant addicció”. El disc està lliure d’etiquetes. Els components del grup no s’agafen a cap estil però tampoc renuncien a cap, i en este disc barregen sons, temes i estils d’interpretació. 

Tramuntana Fusió Mediterrània està integrada per Pasqual Salort (dolçaina), Hèctor Valero (teclats), Rubén Salamanca (bateria), Jorge Serra (baix elèctric), Raül Garcia (trompeta), Paco Soler (trombó), i Àlex Grau (saxo tenor). L’entrada a la primera actuació del porrat del Clot serà gratuïta i oberta a tot el públic. El Festival continuarà el dia 10 d’agost amb l’actuació del porrat de Sant Llorenç.



XX edició del Festival Sete Sóis Sete Luas
Fado, pizzica i seduccions mediterrànies a Tavernes de la Valldigna
11 de juliol- 15 d’agost
Torna el Festival Sete Sóis Sete Luas enguany també a Tavernes de la Valldigna, amb una programació artística plena de sorpreses, amb una trobada entre el contingut internacional i el local. Les nits de la ciutat s’animaran durant un mes amb l’art, els sabors i les millors músiques del Mediterrani, a més de les exhibicions de prestigiosos artistes estrangers i dels talents artístics locals.


El Festival Sete Sóis Sete Luas (www.7sois.eu), que gaudeix del suport de l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna i com a novetat del Programa Cultura de la Unió Europea, compleix 20 anys (1993-2012) i segueix el seu viatge al llarg de les rutes musicals, artístiques i turístiques que uneixen tot el Mediterrani.

El Festival Sete Sóis Sete Luas va nàixer fa 20 anys entre la Toscana i Portugal i hui s’expandeix al llarg d’un itinerari que inclou 30 ciutats d’11 països com Brasil, Cap Verd, Croàcia, França, Grècia, Israel, Itàlia, el Marroc, Portugal, Romania i Espanya, implicant uns 400 artistes i proposant uns 150 concerts de música popular i contemporània. Tot açò acompanyat d’exposicions d’arts plàstiques que compten amb més de 60 estrenes nacionals i atrau més de 200.000 espectadors cada any. A Espanya, a més de Tavernes de  la Valldigna, el Festival té lloc també a Ceuta.


La cartellera

La cartellera s’obrirà amb Tramuntana Fusió Mediterrània de València, que pujaran a l’escenari del Clot de la Font el dimecres 11 de juliol, presentant un projecte molt original de fusió musical. Tavernes de la Valldigna aprofita els tradicionals porrats d’estiu, del Clot i de Sant Llorenç, per a compaginar la tradició centenària d’estes celebracions amb el caràcter festiu del Festival. El viatge musical del Festival seguirà les nits del 10 i 11 d’agost amb l’extraordinària exhibició de Carles Dénia en l’ermita de Sant Llorenç i de les veus Sete Sóis Sete Luas amb el Cor de Cambra Quinzedemarç, dirigit per Sergio Bernich de Croàcia, en l’almàssera del Reial Monestir de Santa Maria de la Valldigna. 

Ja que la cultura d’un país no es transmet únicament amb l’idioma universal de la música, el Festival vol que els seus espectadors visquem també una experiència directa de sabors i art. Per este motiu, el diumenge 12 d’agost estarà dedicat a la bona cuina siciliana (sud d’Itàlia) i a les escultures de ferro i vidre de Simon Benetton, artista del Vèneto. En el Cinema Olimpo a les 22h podran degustar-se unes tapes especials acompanyades de vins sicilians i veure l’espectacle de la dansa oriental del ventre de la ballarina siciliana Sara, homenatge a la cultura siciliana d’inspiració àrab.
A les 22h30, el Cinema Olimpo serà envaït per les grans escultures de ferro i vidre de l’exposició “Ferro i vidre més enllà de l’horitzó” de l’artista italià Simon Benetton. Nascut en 1933 a Treviso (Vèneto, Itàlia), Benetton és un escultor molt conegut, principalment per les seues obres de metall. Ha participat en nombroses exposicions a molts països... En les seues obres es pot apreciar sempre la relació i el contrast entre la solidesa de la matèria i la seua solució en una extrema i increïble lleugeresa. L’escultura de Benetton és un testimoniatge de la supremacia de l’home sobre la matèria. L’exposició estarà oberta fins al final del Festival.
En una nit similar plena d’esdeveniments, no hi pot faltar la música i ha de ser del sud d’Itàlia: també a les 22h30 en el Cinema Olimpo, el grup Canzoniere Grecanico Salentino us capturarà amb els ritmes de la Pulla (Itàlia)- la pizzica i la taranta desembocaran en un ball desenfrenat que barreja moments de catarsi amb arrancades d’autèntica bogeria. El grup, nascut en 1975, és hui la banda més antiga i representativa de la música popular del Salento i s’exhibeix per primera vegada en la Comunitat Valenciana. El concert del Canzoniere és un espectacle molt intens i ric en colors, ritmes i màgia que juguen amb l’energia de la pizzica fins a portar-la a una mirada irònica sobre la modernitat, amb una música que presenta fortes vinculacions amb les cultures d’altres pobles del Mediterrani.
Seguint amb la mirada posada en el caleidoscopi de colors musicals del Festival Sete Sóis Sete Luas, ens deixarem capturar pel sentiment que produeix el fado, enguany declarat patrimoni immaterial de la humanitat per la Unesco. Serà interpretat per la gran fadista de les illes Açores, Arminda Alvernaz, en estrena nacional el dilluns 13 de juliol. La seua carrera va començar en 1987 amb un grup de fado fundat en l’illa del Pico i des de llavors no ha parat ni un moment. Ha publicat els discs «Maresia», en 1999, «Agua de Fado» en 2004. Arminda ha participat en el projecte original del Festival Sete Sóis Sete Luas «7LuasOrkestra», en companyia de músics com Mario Incudine, Efrén López i Kelly Thoma.
El dimarts 14 d’agost serà el moment de la música balcànica amb els ritmes de Franko Krajcar des de Croàcia. Música tradicional croata amb una visió original i contemporània en què descobreix nous camins musicals. Tocant instruments molt diferents, tradicionals i clàssics, presenta memòries i emocions, i convida el públic a un viatge en l’imaginari sonor de Croàcia i del món.
El tancament del Festival, dimecres 15 d’agost, correspondrà al nou projecte multicultural del Festival, la 7Sóis.MedKriol.Orkestra.20°, nascut del diàleg intercultural per a celebrar els 20 anys del festival. Portugal, Cap Verd, Andalusia, el Marroc, la Pulla i Sicília es troben, comparteixen les tradicions culturals i musicals i creen temes musicals inèdits que són testimoniatge que la comprensió i la col·laboració són possibles. José Fangs (Portugal), inoblidable veu dels Navegante, és el director musical de la 7Sóis.Med.Kriol.Orkestra.20°; Teté Alhinho (Cap Verd), compositora i cantant, és la càlida i seductora veu que aporta color amb ritmes criolls a les simfonies d’Ensemble; Manuel Cabrales (Andalusia), en la bateria, representa el cor latent; Jamal Ouassani (el Marroc) al violí, és l’ànima àrab; Mimmo Epifani (la Pulla) amb la mandolina i Mario Rivera (Sicília) amb el baix, transmeten les apassionades vibracions del sud d’Itàlia.


Programa:

Dimecres 11 de juliol: Tramuntana Fusió Mediterrània
Clot de la Font. 22h
Entrada lliure


Divendres 10 d’agost: Carles Dénia
Ermita de Sant Llorenç
20h00
Entrada lliure


Dissabte 11 d’agost: Veus Sete Sóis Sete Luas amb el Cor de Cambra Quinzedemarç
Monestir de la Valldigna
22h30
Entrada lliure

Diumenge 12 d’agost – dimecres 15 d’agost
Cinema Olimpo
entrada 3,5 €


Diumenge, 12 d’agost:
22h00 experiència de sabors de Sicília (Itàlia)
22h30 exposició d’escultures “Ferro i vidre més enllà de l’horitzó” de Simon Benetton (Itàlia)
22h30 Canzoniere Gracanico Salentino (la Pulla, Itàlia)


Dilluns, 13 d’agost: Arminda Alvernaz (Portugal)
Dimarts, 14 d’agost: Franko Krajcar (Croàcia)
Dimecres, 15 d’agost: 7Sóis.MedKriol.Orkestra (Mediterrani)
Més informació: info@7sois.org



No hay comentarios:

Publicar un comentario