jueves, 26 de julio de 2012

EDITORIAL : Tres pinzellades

NOTA : Hui tampoc em deixa el meravellós sitema d'internet que em oferix i em cobra a preu d'or telefónica, el pasar-li el corrector al escrit, per el que demane disculpes per les de segur errades gramaticals existens en el mateix.

El " borinot " (amb carinyo) del ministre d' economía Holandés ha fet unes declaraciones en les que ve a dir que Espanya té la supercopa europera de fútbol però mai tindrem la solvència del seu país :
Doncs mire vosté, no sols la hem tingut històricament, i molt més que vostés, que en temps de Carles I eren una colonia nostra i nosaltres el major imperi del mon, sino que la tenim : El que passa es que els tiburons financieres estàn cebant-se amb nosaltres, i no tinga dubte de que la tornarem a tindre i ben prompte , perquè com vosté bé sabrà, el Fons Europeu va a comprar deute soberà d' Espanya e Italia, per a acabar amb l'especulació, val "listillo " ?
( Per cert, nosaltres som la quarte economía de la zona euro i la quinta de la UE, i vostés ? )

Per altre costat, el diari francés "liberation" porta hui en la portada un bandera espanyola que la ocupa quasi tota, y una sola paraula : "Perdidos ".
I açí si que tinc que donar-los la raó, doncs este govern està fent, o al menys així eu pareix per el que demostra,  el que tant li criticaba al anterior, i que es legislar a "salto de mata", sense un pla clar i públic.
Igual sí el tenen però no s'atrevixen a amollar-lo tot de colp, per por a que el poble s'alçe en peu, i per això Rajoy no explicà en les corts ni Sorayita després del consell de Ministres, totes les mesures que havíen aprovat, tenint que enterar-mos de algunes per la premsa i esta per el BOE .

I va la tercera, i al mateix temps de segur polémica : El ministre d'Exteriors , senyor García-Margallo, per cert, una persona molt vinculada amb la nostra comunitat sobre no ser d' açí, ha dit que segúrament s'avorà de modificar el sistema autonómic, desprenent-se de les seues paraules que cara a una recentralització .
Doncs bé, els que no som fanàtics de res, siquiera de la nostra terra, eu entendrem i eu apoyarem, doncs uns tirant per açi i altres per allà, hem creat un monstre que no es podem permetre, un monstre amb 17 regnes de taifa que ni siquiera dos paìsos federals de soca rel , com son la República Federal Alemana o els EE.UU.  tenen .
Però ai quant esl toques el tendre als catalans i als bascos !!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario