jueves, 5 de abril de 2012

ULTIMA HORA : INFORME DE LA INTERVENTORA MUNICIPAL SOBRE PLAN DE AJUSTE DÁ LA RAZÓN AL GOBIERNO MUNICIPAL



L’informe de la Intervenció Municipal demostra que el govern de Tavernes deia la veritat i deixa en papers mullats la proposta de Vidal

L’informe de la Intervenció Municipal de l’Ajuntament de Tavernes és absolutament aclaridor i demostra que les xifres del  pla d’ajust proposades per l’oposició no són vàlides. L’informe deixa clar que un pla d’ajust és alguna cosa més que un full d’Excel, on la fórmula més complicada consisteix en un sumatori. L’oposició no va tindre en compte en la seua proposta 18 magnituds que són fonamentalment bàsiques  per a redactar el pla d’ajust, segons la normativa del Govern de la nació.

L'alcalde de Tavernes, Jordi Juan, ha afirmat que “el PP s’ha posat en evidència i ha deixat ben clar que és incapaç d’elaborar un pla d'ajust: no han fet bé els comptes. L'informe de la Intervenció Municipal deixa ben palés el perquè de la desastrosa situació econòmica actual de l’Ajuntament de Tavernes, després de la seua gestió dels darrers anys”.

Cal recordar que, en el Ple de dilluns passat, l’oposició va presentar tres alternatives diferents al pla d’ajust aprovat pel govern municipal el divendres anterior, un pla que el Govern de la nació obliga a presentar a tots aquells ajuntaments amb deutes amb proveïdors i que comptava amb l’informe favorable de la Intervenció Municipal.

L’alcalde ha expressat que “el portaveu del PP, Manolo Vidal, va afirmar rotundament que el govern municipal s’havia equivocat en els seus càlculs i es va vanagloriar del fet que el PP havia elaborat tres plans en tres dies, i afegia que no calia aplicar cap mesura. Va dir textualment “que el govern recaptaria milions a cabassos” i  -segons va afirmar- serien 26 milions d’euros”.

Ingressos irreals
El regidor d’Hisenda, Víctor Borràs, ha indicat, respecte de les dades presentades pel PP, que “el Sr. Vidal ha estat fent uns pressupostos des de l’any 2007 fins al 2010 irreals i amb uns ingressos ficticis. Ara, continua en la mateixa línia i ha efectuat un simulacre de pla d’ajust totalment fals, inventant-se les xifres i ometent dades, segons els seus interessos, a més de no ajustar-se al RD4/2012”.

Borràs ha assenyalat la circumstància que “els fets parlen per si mateixos. El Sr. Vidal no ha encertat en cap pressupost de la seua legislatura, tampoc en el Pla de Millora, Sanejament i Equilibri Econòmic del 2008 al 2011, i pense que es posa en evidència i en risc Tavernes cada vegada que va a fer números i previsions. És més, la proposta que ha presentat el PP de Tavernes comporta un increment del dèficit”.

Una fórmula errònia ja aplicada en 2007

El portaveu de l’oposició va demanar a l'alcalde, Jordi Juan, que sotmetera a la fiscalització de la Unitat Econòmica de l'Ajuntament els plans que ell presentava en el Ple de dilluns per tal de comprovar els comptes.

L'alcalde de Tavernes, Jordi Juan, ha demanat a la Intervenció Municipal un informe tècnic sobre estos plans presentats per l’oposició, informe que resulta absolutament aclaridor i demostra que el govern municipal va dir la veritat, alhora que desmenteix les xifres plantejades pel senyor Vidal.

L'informe de la Intervenció diu que els documents presentats dilluns passat per l'oposició utilitzen les mateixes metodologies aplicades pel govern del Partit Popular l’any 2007, quan ja van calcular que els resultats dels ingressos de la contribució serien de 7.265,02 milers d’euros. Però el resultat a 31 de desembre del 2011 va ser negatiu en 3.805,30 milers d’euros. Tot el contrari del que havien previst i utilitzant amb la mateixa fórmula dels “Plans d'ingressos per IBI (contribució) Urbana” que presentaren en el Ple passat. És un exemple que demostra que els càlculs del senyor Vidal no tenen fonament ni credibilitat perquè, a més, han oblidat un total de 18 magnituds exigides pel decret.

La interventora ha afirmat que un pla d’ajust és molt més que un full Excel en què la fórmula utilitzada més complicada consisteix en un sumatori. Per a poder tindre les dades del pla d’ajust, s’ha hagut d’afrontar, en 15 dies, una feina de comprovació de despeses i ingressos que no s’havia fet en 12 anys. En el pla d’ajust facilitat pel Ministeri s’han d’estimar, per al període comprés entre l’exercici 2012 a 2022, les següents magnituds, que no s’han tingut en compte:

- ingressos corrents
- ingressos de capital
- ingressos no financers
- ingressos financers
- despeses corrents
- despeses de capital
- despeses no financeres
- despeses financeres
- estalvi brut
- estalvi net
- ajustos segons el SEC (en termes de comptabilitat nacional)
- la necessitat o capacitat de finançament
- romanent de tresoreria per a despeses generals
- el període mitjà de pagament als proveïdors
- el saldo de deutes a favor de l’Ajuntament que es poden considerar de cobrament dubtós
- el deute viu amb entitats de crèdit
- les quotes d’amortització de les operacions d’endeutament
- les quotes d’interès de les operacions d’endeutament.

El govern municipal fa públic l’informe d’intervenció per a desmentir categòricament les xifres donades per l’oposició i “demostrar que, allò que el Sr. Vidal  va anomenar com l’error més gran mai fet per un govern en la història de la democràcia a Tavernes, en realitat ha sigut tot el contrari: l’error de càlcul més impressionant fet pel PP en la història de la ciutat”, ha afegit l’alcalde Jordi Juan.

Per a mi i per a qualsevol que crega en el sistema democràtic i el sistema administratiu que el sustenta , el que diga la Interventora, la qual i com qualsevol funcionari deu de ser com a tal imparcial en la seua faena, deu ser el correcte. 
Per lo que jo ni pose ni lleve, sols informe de la forma també més imparcial .

No hay comentarios:

Publicar un comentario