jueves, 12 de abril de 2012

HUÍ, CULTURA A TAVERNES-POBLE I OÇI A LA PLATJA



Huí es projecta el documental La batalla del Varsòvia a la Casa de la Cultura de Tavernes

El documental La batalla del Varsòvia, que compta la història de l’hospital de Tolosa fundat pels exiliats republicans es projecta huí dijous 12 d’abril, a partir de les 20:00 hores, en la Casa de la Cultura de Tavernes de la Valldigna. L’entrada és lliure.

Arriba a Tavernes el setè documental d’InfoTV. Conta la història de l’hospital Varsòvia de Tolosa de Llenguadoc, creat el 1944 per guerrillers republicans. En principi, estava destinat a atendre els ferits de l’operació Reconquista, l’intent republicà d’envair la península per la Vall d’Aran. Però, en fracassar l’ofensiva, es va convertir en hospital civil i amb el temps esdevingué el centre sanitari de referència per als 150.000 exiliats al sud de França.

El documental, de 60 minuts, es va rodar sobretot a Tolosa i diverses ciutats del voltant, la Jonquera, Barcelona, Madrid i València. Però inclou també imatges d’aquells anys 40 procedents de diversos arxius audiovisuals francesos i nord-americans.

La Batalla del Varsòvia inclou testimonis d’aquells refugiats del 1939 encara supervivents o dels seus descendents, de familiars dels metges francesos que ajudaren els republicans i d’experts en la matèria, com els historiadors Sebastian Faber i Jordi Guixé i el professor Àlvar Martínez, coguionista i codirector del documental, juntament amb Juli Esteve. La imatge és a càrrec d’Antoni Arnau i l’edició i postproducció és d’Esther Albert.



Aprofitem per a recordar que, fins el Dilluns de Sant Vicent, dia 16, en el segón tram de l'avinguda de la platja hi ha un mercadillo artesanal, obert de 10 a 22 hores. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario