miércoles, 11 de abril de 2012

DEMÀ, DOCUMENTAL A LA CASA DE LA CULTURA



Demà es projecta el documental La batalla del Varsòvia a la Casa de la Cultura de Tavernes

El documental La batalla del Varsòvia, que compta la història de l’hospital de Tolosa fundat pels exiliats republicans es projecta demà dijous 12 d’abril, a partir de les 20:00 hores, en la Casa de la Cultura de Tavernes de la Valldigna. L’entrada és lliure.

Arriba a Tavernes el setè documental d’InfoTV. Conta la història de l’hospital Varsòvia de Tolosa de Llenguadoc, creat el 1944 per guerrillers republicans. En principi, estava destinat a atendre els ferits de l’operació Reconquista, l’intent republicà d’envair la península per la Vall d’Aran. Però, en fracassar l’ofensiva, es va convertir en hospital civil i amb el temps esdevingué el centre sanitari de referència per als 150.000 exiliats al sud de França.

El documental, de 60 minuts, es va rodar sobretot a Tolosa i diverses ciutats del voltant, la Jonquera, Barcelona, Madrid i València. Però inclou també imatges d’aquells anys 40 procedents de diversos arxius audiovisuals francesos i nord-americans.

La Batalla del Varsòvia inclou testimonis d’aquells refugiats del 1939 encara supervivents o dels seus descendents, de familiars dels metges francesos que ajudaren els republicans i d’experts en la matèria, com els historiadors Sebastian Faber i Jordi Guixé i el professor Àlvar Martínez, coguionista i codirector del documental, juntament amb Juli Esteve. La imatge és a càrrec d’Antoni Arnau i l’edició i postproducció és d’Esther Albert.

Recordem que, fins el Dilluns de Sant Vicent, dia 16, en el segón tram de l'avinguda de la platja hi ha un mercadillo artesanal, obert de 10 a 22 hores. 


No hay comentarios:

Publicar un comentario