jueves, 26 de abril de 2012

QUE ÉS LA POLÍTICA? PERQUE DEDICAR-SE A ELLA?




Anem a la inestimable ajuda de la wikipedia :

La política, del griego πολιτικος (pronunciación figurada: politikós, «ciudadano», «civil», «relativo al ordenamiento de la ciudad»), es el proceso por el cual el uso de la fuerza coercitiva es legitimado. Éste se orienta ideológicamente hacia la toma de decisiones para la consecución de los objetivos de un grupo en asuntos públicos. Quienes desempeñan actividades profesionales a cargo del Estado o se presentan a elecciones se denominan políticos

Es dir, i en paraules clares i planes, es la utilitzaciò d'un poder conferit per a pendre decisions para la consecuencia de objectius comuns, i , polítics,  son les persones elegides per això.

En principi, estos objectius comuns deuríen de ser per al benefici del be comú, i no per al de una persona,  grup o grups llimitats, com podríen se els casos de corrupció o quant el interés d'un grup de persones amb una mateixa ideología es posa per davant d'eixe bé comú.

I a que be tot açò, es preguntara vosté, estimat lector a que ve açó :. Doncs ve a que, després d'un dia, el de ahir, plé de frustació al tindre que abandonar després d'haver ttreballat per ell de bó,  un partit per defendre els interesos comuns per davant del interés polític d' eixe grup (si vosté no ens va seguir ahir, mires els articles "El senyor Estruch ja no representa a ningú" i el de l' explicació del perqué, els trovarà apretant "Entradas más antiguas·"), hui em senc aliviat, lliure , perque endavant podré fer i opinar el que en done la gana sense tindre que vore els llimits que establix eixe grup : encraa que, el fer-ho, es el que m'ha portat a tindre que eixir-me del mateix.

Això no vol dir que deixe de costat la política, que per a mi es ajudar en el que puga i desde de la meua experiéncia, a la societat i més concret al meu poble, per el que que he tornat després de 8 anys allunyat d'ella a la política activa,  davant la siuació crítica que viu el país y el poble de Tavernes en concret, i amb el fi de deixar als meus fills algo millor que lo hi ha ara, eu porte en la sang, no eu puc evitar.

Però, encara que no es pot dir mai d'aquesta aigua no beuré, la meua idea es fer-ho desde institucions locals  o en l'actuació d'aquestes a eixe nivell, que sols busquen el bé local i de pas el general : associacions cíviques, grups polítics locals independents, o, perquè no, inclús com a independent dins de la lista d'un partit estatal, en la qual vajen persones de la meua estima i confiança,  però amb el compormís de la independecia per la que hem presentaré si be el cas, res de afiliacions ni ordres de partit.

Reiteràdament he dit que en varis blogs que estaba en marxa un procés per a presentar algo diferent al poble les properes eleccions locals, pensaba que UPyD eu podía ser, doncs ara, lliure de lligadures,  posaré encara si cap més forces per a que això es convertixca en una realitat. 
Però serem molt selectius en qui entra a colaborar en eixa alternativa : sempre persones que posen per davant de tot, els interessos del poble i per davant de les ideologíes i els partits, les persones.

Temps al temps, tenim 3 i un poc anys per davant.

Signat, Enrique Estruch i Ferrando.

No hay comentarios:

Publicar un comentario