miércoles, 18 de abril de 2012

GRUP D'ALTA MUNTANYA DEL CENTRE EXCURSIONISTE, ALS PIRINEUS


Membres del Grup d’Alta Muntanya del Centre Excursionista de Tavernes de la Valldigna han ascendit al Punta Alta dels Pirineus

Quatre membres de Grup d'Alta Muntanya del Centre Excursionista de Tavernes de la Valldigna han realitzat este cap de setmana una eixida als Pirineus per a ascendir al cim Punta Alta, de 3014 metres.

Este cim es troba en el parc nacional d'Aigües Tortes, en el Pirineu català, i la pujada es va realitzar en dues jornades: divendres per a arribar al refugi de Ventosa i Calvell, i dissabte per a pujar al cim.
   
Encara que Punta Alta és una muntanya accessible per a pujar en l’estiu, les nevades que varen caure en Setmana Santa van fer l’ascensió molt dura. Per a superar les fortes pujades quasi verticals, els membres del Grup d’Alta Muntanya del CETV s’enfonsaven perquè la neu no havia gelat i estava molt tova (tipus neu primavera).

Un altre factor fou el mal oratge, amb nevades i boira que no deixaven veure la ruta que havien de seguir, i temperatures amb una sensació tèrmica entre 5 i 10 graus sota zero. Encara que som a l’abril, l’oratge a les muntanyes dels Pirineus sembla de ple hivern.

#

No hay comentarios:

Publicar un comentario