martes, 3 de abril de 2012

VALORS CADASTRALS A LA BAIXA




Tavernes serà pionera en la revisió a la baixa dels valors cadastrals del municipi

Tavernes de la Valldigna serà una ciutat pionera a tindre una revisió a la baixa dels valors cadastrals. Així ho va anunciar l’alcalde, Jordi Juan, en la sessió plenària d’ahir dilluns. Tavernes es convertirà així en una de les primeres localitats a tractar d’igualar el valor de mercat i el valor cadastral, que a hores d’ara està descompensat

Així ho van confirmar ahir dilluns 2 d’abril des de la Gerència Regional de Cadastre de la Delegació d’Economia i Hisenda de la Comunitat Valenciana, on van informar personalment l’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, i el regidor d’Hisenda, Víctor Borràs, (que acudiren de matí a les oficines de la Delegació d’Hisenda acompanyats per tècnics municipals) que atenien la sol·licitud presentada per l’Ajuntament el passat 4 d’octubre de 2011, relativa al procediment de valoració col·lectiva de caràcter general.

Tavernes de la Valldigna ha quedat inclosa en el Pla de Treballs de la Gerència Regional de Cadastre, la qual cosa suposarà l’aprovació de la Ponència de Valors Total del municipi en l’any 2012 i l’aplicació dels nous valors cadastrals amb efectes del dia 1 de gener de 2013.

Este és el fruit d’intenses gestions dutes a terme per l’Ajuntament de Tavernes per a demanar una revisió a la baixa dels valors cadastrals del municipi, una prioritat per al govern des del primer moment.

L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, s’ha mostrat d’allò més satisfet que la Gerència de Cadastre haja pres en consideració la sol·licitud de l’Ajuntament, ja que és “la mostra que indica que els valors cadastrals de la nostra ciutat estaven per dalt, que s’estaven fent operacions immobiliàries de compravenda per sota del seu valor cadastral. Era una demanda veïnal, de tots els ciutadans que es veuen afectats per esta situació”.

Es compleix així”, ha afirmat Jordi Juan, “un dels compromisos adquirits per l’Ajuntament de Tavernes en esta legislatura: aconseguir una reducció urgent dels valors cadastrals del municipi i que en este temps de crisi tan negativament està afectant els ciutadans. Amb esta revisió, els valors cadastrals de Tavernes quedaran adaptats a la realitat del mercat actual”.

El regidor d’Economia i Hisenda, Víctor Borràs, ha afirmat que “esta revisió a la baixa dels valors cadastrals en Tavernes permetrà evitar les pujades tan fortes de l’Impost de Béns Immobles (IBI). Des de la Gerència de Cadastre han pogut comprovar que els valors a Tavernes eren alts, i han indicat que serà possible una revisió a la baixa. També afectarà a la baixa altres impostos com ara la plusvàlua i la renda (IRPF) ”.

Cal recordar que l’Ajuntament de Tavernes va sol·licitar la revisió a la baixa dels valors cadastrals de béns immobles del municipi el mes d’octubre passat, una de les primeres ciutats que la van demanar.

#

No hay comentarios:

Publicar un comentario