viernes, 28 de abril de 2023

Feta la llei feta la trampa

 

Las agencias inmobiliarias estudian fórmulas para cobrar al inquilino y esquivar la ley de vivienda

Podrían facturarles por gastos de asesoramiento como compensación a la norma que obliga a los caseros a hacerse cargo de los honorarios de gestión y formalización del contrato

El sector avisa de que los gastos se trasladarán al precio del alquiler y se elevará la factura de entrada para los interesados.

I no sòls ésta es la trampa que es pot fer per a
esquivar la llei, jo mateix reconec l'he fet, per a per exemple esquivar l'article que obliga a prórrogues forçoces fins a cinq anys dels contractes de lloguer habitual, i el mètode es sencill si les parts estàn d'acord : Estipular que el lloguer es temporal per causes de treball o d'estudis.

I es que em pareix molt correcte esta mesura de 
que els que els honoraris de les inmobiliaries siguen a càrrec de quí es va a  beneficiar del lloguer i que es l'arrendador, així com la
mentada cláusula dels cinq anys o el tope a l'augment anual de les rendes, però la major demanda que oferta en les denominades zones tensionades farà que s'arrive a acords entre les parts com la que he anomenat, el que es pague part del lloguer en negre o lo assenyalat en el encapselament d'este artícul.

Com evitar-ho ? Difícil ho veig per no dir impossible mentres seguisca eixa major demanda que oferta en certs llocs o localitats.

Enric

No hay comentarios:

Publicar un comentario