viernes, 9 de marzo de 2012

ARTICLE D'OPINIÓ : Sobre el plenari del Dilluns passat

Tal i com vos informarem, dins d'ell es tractaren dos qüestions, una sobre el crèdit que el govern va a facilitar als ajuntaments per a pagar a proveïdors i altra sobre la cessió de de terreny públic per a centres concertats.


Doncs, be, sobre el primer dir que sa fet tard i mal, primera perquè degué haver-se fet ja fa al menys cinc anys, abans que s'ofegaren tantes i tantes empreses, per lo que no se de que es congratula el grup socialista en estos moments. I segon, i com va assenyalar el mateix Víctor Borràs, per la quita que, damunt de cobrar equis mesos e inclusos anys després, havent tingut el que vaja pogut fer-ho i no vaja tancat, en el seu patrimoni i segurament crèdits bancaris fer front als costos del deute, damunt no sols no li els paguen si no que damunt si volen cobrar, fes-los un descompte: damunt de burro apalejat 



AIXO ES DIU SIRVEGÜENCERIA PER NO DIR-LI ALGO MAJOR.



Açò son les sol-lucions PP amb en el beneplàcit de altres.


En el segon cas, hi ha un dit que diu que mentres cace ratolins, igual dona que el gat siga negre o blanc. I eu dic perquè donada la situació econòmica i donat que son les autonomies les competents de fer centres educatius, i donat que el estat les va a apretar els topes de gasto, del qual en un 60% o més eixen aquestos diners per a educació, i  amés donada la situació de la Comunitat Valenciana, més val un centre concertat i gratuït, que no res, per lo que no bec res mal en que es puguen cedir per 75 anys terrenys a empreses per a fer-los.


Que passaria si demà mateix per retalls econòmics o per el que siga tancaren Monjes i Patronat ? jo vos eu dic, 350 xiquets al carrer i a vore a on es escolaritzaven.



Acàs la ensenyanza concertada no pasa a ser pública , no es gratuita i no la inspeccionen els mateixos inspectors, i donen els mateixos temaris que marca la consellería?


No seria millor que algú fer-ha ja el institut Jaume II que que no es faca per falta de diners de la autonomia, que de segur pasarà?



Hi ha qui de seguida pensarà que la qualitat dels concertats es pitjor , doncs els mestres no pasen una oposició : Vos tinc que sols teniu que vore els resultats dels dos colegis concertats de Tavernes i preguntar en els instituts que tal arriben de preparats ( Per cert, Anna Sirerol ex ex-alumna del Patronat) o a les universitats que tal arriben els que fan inclús el batxiller en centres d'aquestos.


Signat : Enrique Estruch i Ferrando

1 comentario:

  1. Totalment d'acord en el que dius.
    I a mes si tenim en compte que un alumne d'un centre concertat costa quasi la mitat que un alumne en un centre public, ¿per qué anem tant contra els concertats si els publics ens ixen mes cars?

    ResponderEliminar