martes, 20 de marzo de 2012

VARIS SOBRE FALLES : PREMIS, MATINAL MOTERA, OFRENA, ENTREGA DE NINOT A LA CREU ROJA

Acte entrega premis
PREMIS MILLOR FALLES EN GENERAL

Estos han sigut el premis de les Falles de Tavernes:
Falles grans:
1- Passeig
2- Portal
3- Dula
4- Cambre
5- Via
6- Prado
Falles infantils:
1- Via
2- Dula
3- Passeig
4- Portal
5- Cambro
6- Prado
Enginy i gràcia:
Via i en infantils Portal.
Gruas MGM:
Portal
Crítica local:
Passeig
Presentacions falleres:
1- Portal
2- Cambro
3- Via´
Ninot Indultat:
Prado i infantil Portal
Cavalcada del Ninot:
Millor tema: Portal
Millor crítica local: Cambro
Millor carrossa: Cambro i Prado.
Millor comparsa gran: Portal
Millor comparsa infantil: Cambro.
Premi al poema satíric que es dona a Alzira: Josep A. Martínez (Cambro) 


Ús del valencià : Les falles Portal, Dula i Cambro han guanyat els tres premis atorgats per l’Ajuntament de Tavernes




Els premis a l’ús del valencià tenen una gran tradició en l’àmbit local i compleixen l’objectiu de fer servir el valencià com la llengua de la festa, alhora que es valora i es promou una llengua de qualitat en el món faller

El Gabinet de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna ha atorgat els premis a l’ús del valencià en les falles 2012, seguint el mateix procediment que en anteriors edicions. Estos guardons van acompanyats d’uns premis en metàl·lic de 700, 500 i 300 euros, per al primer, segon i tercer classificat, respectivament.

El primer premi, dotat amb 700 euros i banderí acreditatiu, l’ha guanyat la falla Portal de Valldigna. El segon premi, dotat amb 500 euros i banderí acreditatiu, l’ha obtingut la falla La Dula, mentre que el tercer premi, dotat amb 300 euros i banderí acreditatiu, ha anat a parar a la falla Cambro.

El jurat ha estat format per tres persones: el dinamitzador lingüístic de l’Ajuntament, una persona designada pel regidor de promoció lingüística i una altra per la Junta Local Fallera. S’ha valorat l’ús i la qualitat del valencià en els llibrets de la falla, en els monuments gran i infantil, i en la retolació dels casals.

Este premi té una gran acceptació en el món faller perquè ja són molts anys de presència en la festa vallera i és un guardó que les totes les agrupacions volen tenir en els seus casals. En este sentit, l’Ajuntament considera que es complix l’objectiu principal: que el valencià siga la llengua del món fester i, a més, una llengua de qualitat.

El jurat ha volgut destacar la bona qualitat tant dels llibrets com de la retolació de monuments i casals, que ha fet ben difícil triar els guanyadors. A banda de felicitar els guanyadors, vol també animar els que no han aconseguit premis a millorar el nivell per tal que l’any que ve puguen estar entre els guardonats.

L’excel·lent nivell de valencià de les falles de Tavernes es pot comprovar també en la presència destacada que han tingut en els premis que organitza la Conselleria de Cultura, en què cinc falles han estat entre les premiades.Llàgrimes en la Falla Passeig.


Llàgrimes entre rises en la Falla Passeig


Satisfacció, alegria i total emoció,pel premi, el qual no aconeguia guanyar desde el 2005 un primer premi amb el seu monument gran, i llagrimes també d'emoció per la recient mort fa sols uns mesos d'un faller de solera d'eixa falla, Juan Laparra,a més cunyat del president, Julian González.
La Falla la Via dóna un dels seus ninots principals a Creu Roja Tavernes


                                         



La Falla la Via, ha donat a la Creu Roja de Tavernes un dels seus ninots principals que forma part de la falla d'enguany.
En concret, la que es pot veure a la foto,  aquesta entitat sense ànim de lucre, el faça servir en la pròxima falla que munten l'any que ve, lo que ha omplit de satisfacció a tots els membres i col·laboradors de l'Assemblea Local de Creu 



OFRENA

Entrega de flors a la Mare de Deu dels Desemparats ( Foto, La cotorra)








La Penya Motera Valleros de Tavernes es suma a la festa fallera







 
Escut Penya Motera Valleros
Foto, La Veu












Va organitzar per al Diumenge 18 de març, un esmorzar al seu local, seguit d'una volta amb moto, visitant tots els monuments fallers de la localitat, i en acabar la volta fent un dinar a la seu de la Penya , cassoles d'arròs al forn a carrec de les dones dels moters , i per al día següent un sopar a la seu i, posteriorment  tots junts, anant veure cremar les falles de Tavernes. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario