miércoles, 21 de marzo de 2012

NOU RELOTGE DE SOL A LA PLATJA

La platja de Tavernes compta amb un rellotge de sol monumental, del reconegut gnomonista Joan Olivares

En l’últim tram del passeig de la Marina de la platja de Tavernes s’ha instal·lat un rellotge de sol monumental, obra de Joan Olivares i de Rafael Amorós. Són part de la remodelació de l’avinguda i ha estat una obra assumida per l’empresa constructora.

El rellotge està construït en acer Corten, fa dos metres d’alçària i consta d’una anella vertical, on van encunyades les hores, i d’una part inclinada, on es projecten. És un rellotge solar digital amb l’estil propi d’esta parella d’artistes que juguen amb la geometria de les ombres solars.
La regidora d’Urbanisme i Turisme de l’Ajuntament de Tavernes, M. Carmen Canet, ha expressat “que és una satisfacció poder anar acabant l’avinguda perquè els nostres veïns i els turistes puguen gaudir passejant-s’hi. D’altra banda, el rellotge instal·lat és una obra artística realitzada expressament per a la platja i millora la nostra imatge alhora que ens desperta la curiositat quant a l’hora solar”.

Joan Olivares, físic i professor a l’IES Josep Segrelles d’Albaida,  és, segurament, el gnomonista valencià més actiu i reconegut. De fa anys construeix rellotges de sol al seu poble, Otos, a tota la comarca de la Vall d’Albaida, a tota Valencià, a Catalunya i fins i tot a l’Argentina. Juntament amb l’artista Rafael Amorós, ha creat diverses obres d’art per a calcular de manera exacta el pas del temps i les ha posades a Muro, Benigànim, Benissa, Ontinyent, Guadasséquies, etc. També podem admirar algunes de les seues obres en la Safor: a Llocnou de Sant Jeroni o a Rafelcofer. I a partir d’ara també a Tavernes de la Valldigna.
#

No hay comentarios:

Publicar un comentario