martes, 27 de marzo de 2012

GRUP MUNTANYA VALLDIGNAS I AMICS DEL BUSCARRÓ : V PUJADA CALÇOTADA




ÈXIT DE PARTICIPACIÓ EN LA V PUJADA AL BUSCARRÓ I CALÇOTADA.

El Grup Muntanya Valldigna i els Amics del Buscarró, han organitzat este dissabte 24 de març la V pujada al Buscarró i una calçotada, la activitat ha reunit a mes de cinc-centes persones en una jornada senderista i gastronòmica en la zona recreativa del Pla de Corrals a Simat de la Valldigna. El excursionistes vinguts principalment de les comarques de la Valldigna i de la Vall d’Albaida, alguns també de tots els racons del País Valencià amb fi de passar un dia gaudint de l’aire lliure i d’un menjar tradicional de calçols. L’activitat començava a les 8 del matí amb la recepció dels participants i degustació de coques tradicionals dolces, acompanyada begudes fetes amb plantes aromàtiques, timonet i el famós herbero de Bocairent, fet de les plantetes de la Mariola.

L’activitat senderista consistia en la pujada al Buscarró, eixint de la zona recreativa del Pla de Corrals pujant per la pista forestal a Pinet fins a  connectar amb la senda  que accedeix directament fins al pic del Buscarró de 582 m. La ruta va continuar ascendint a la cim dels Foietes de 630 metres, on els excursionistes varen poder gaudir d’unes excel·lent vistes panoràmiques de les comarques de la Valldigna i la Vall d’Albaida amb alguns del principals cims alacantins, el Benicadell i Moncabrer.

La calçotada amb salsa romesco i torrada de carn i embotit de la zona, per motius de logística estava limitada 250 places, els participant pogueren també degustar este menjar tan tradicional i estes als Països Catalans. El calçot és cadascun dels grillons de les cebes blanques i dolços conreats. Per a aconseguir calçots necessitem diverses etapes, primer es sembren les llavors de la ceba blanca a principi de primavera.
Dels calçots que no s’han consumit i que arriben a grillar-se, de la seva flor s’extreuen les llavors que posteriorment es plantaran, tornant, d’aquesta forma, a tancar-se el cicle.




No hay comentarios:

Publicar un comentario