miércoles, 26 de septiembre de 2012

GABINET PREMSA AJUNTAMENT, varis


Pau Alabajos actuarà a Tavernes dins dels actes de celebració del 9 d’octubre

El cantant Pau Alabajos actuarà en la Casa de la Cultura de Tavernes a preu popular dins dels actes de celebració del 9 d’octubre de la capital de la Valldigna.

Serà el dilluns 8 d’octubre, a les 19:30 hores, en la Casa de la Cultura de Tavernes de la Valldigna, organitzat per la Regidoria de Joventut. El preu del concert és popular, ja que sols tindrà un cost de 3,5 euros.

Junt amb Pau Alabajos actuarà Xabi Arakama, del País Basc, músic habitual en els concerts del grup Obrint Pas. Finalment, la participació local estarà representada per Ximo Caffarena, acompanyat per Quim i Aina Sanç.

El regidor de Joventut, Josep Llàcer, ha destacat “des de la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Tavernes hem organitzat un magnífic concert per a celebrar com cal el 9 d’octubre. Tavernes feia molts anys que no realitzava actes rellevants per a celebrar la diada dels valencians. Per a nosaltres este és un concert especial i per això hem fet un esforç important tant en el cartell com en el preu de les entrades. Voldria convidar tots els vallers i també els seguidors de Pau Alabajos de tota la comarca a gaudir d’este concert únic i a participar en totes les activitats que estem preparant en l’Ajuntament. Esperem que serà un èxit i que la Casa de la Cultura de Tavernes s’omplirà per a escoltar música en valencià i de qualitat”.

El concert de dilluns 8 d’octubre està inclòs dins dels actes que prepara l’Ajuntament de Tavernes amb motiu de la celebració del dia dels valencians, el 9 d’octubre, i que inclouran activitats de caire festiu, cultural i institucional.

Este dissabte jornada de portes obertes per a visitar la cova del Bolomor
            
L’Ajuntament de Tavernes facilita este dissabte 29 de setembre la visita a la cova del Bolomor, en una jornada de portes obertes en què els veïns de Tavernes i de la Valldigna podran visitar un dels jaciments arqueològics més importants d’Europa.

El nombre de visitants màxim per a entrar a la cova serà de 300 persones. Hi haurà 3 torns de visita, i per a participar-hi cal fer la inscripció prèvia correlativa en el pavelló esportiu en horari de 10:15 a 13 hores i de 17:30 a 20 hores, o el mateix dia en la plaça del poliesportiu a les 9 del matí. Les visites estan programades a les 10, 11 i 12 hores, amb un màxim de cent persones per torn. Els interessats hauran d’anar amb prou temps per a apuntar-se, ja que la visita és a peu des de la plaça del pavelló cobert. El Centre Excursionista de Tavernes de la Valldigna col·laborarà activament en el desenvolupament de la jornada.

 La regidora de Medi Ambient, Vanessa Martí ha expressat “la nostra satisfacció com a ciutat, i la meua personal, per poder acostar als nostres veïns part dels treballs d’investigació dels científics que treballen en la cova del Bolomor. A més, estem treballant a promocionar i donar a conèixer el jaciment d’una forma controlada i amb una combinació equilibrada per a potenciar el turisme cultural i la salvaguarda del nostre patrimoni i medi ambient”. 

L’accés a la cova del Bolomor es podrà realitzar més còmodament amb la nova senda que este estiu han habilitat els treballadors de l’Ajuntament, precisament per a tindre preparada l’accessibilitat de les visites programades de les jornades específiques de portes obertes en la cova.

D’esta manera van prenent forma algunes de les idees apuntades per l’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, quan uns mesos arrere es va reunir amb el director de les excavacions de la cova del Bolomor, Josep Fernández, on es va plantejar la possibilitat d’incloure el jaciment de Bolomor dins dels circuits històrics, culturals i turístics de Tavernes i de la Valldigna, així com la d’establir visites guiades i jornades de portes obertes.

L’alcalde de Tavernes Jordi Juan, va afirmar aleshores que “"la voluntat de l’Ajuntament, i pensem que coincidim amb la de tot Tavernes, és potenciar i salvaguardar el nostre patrimoni cultural, donar-li valor de forma que tots gaudim d’este jaciment arqueològic, considerat un dels més importants d’Europa".


La Policia Local de Tavernes intensifica el control d’accés i eixida dels IES i col·legis públics i concertats

La Policia Local de Tavernes està intensificant la cobertura i la presència policial en les entrades i eixides de les 6 escoles públiques i concertades de la localitat. El consistori valler vol garantir així la seguretat de la població escolar.

Els centres públics Magraner, Alfàndec, Sant Miquel, Divina Aurora i els privats concertats HHDC i San José Patronat compten de forma permanent amb cobertura policial que controla l’accés del centenars d’alumnes que acudixen cada dia a estos centres escolars.

Per a poder cobrir tots els centres al complet, s’hi ha destinat personal de les oficines de la Policia, ja que la seguretat de les entrades i les eixides és una prioritat per a tot el curs escolar; s’atenen així les demandes dels centres escolars. La Regidoria de Seguretat Ciutadana i la prefectura consideren l’atenció als escolars una funció policial prioritària.

Els dos IES de la localitat, el Valldigna i el Jaume II, que acullen centenars d’alumnes cada dia, són dos dels principals objectius d’esta cobertura de vigilància policial, on, a més per garantir la seguretat de la zona, també es realitzen accions de vigilància en l’horari d’esplai dels centres.
#

2 comentarios:

  1. Sobre l'activitat del Bolomor, dir que la Cotorra des-informaquan diu que no organitzava l'activitat la Mancomunitat.
    Pel seu facebook, l'Ajuntament de Tavernes va compartir pel seu perfil el cartell d'activitats de la Manco on hi havia clarament eixe dia senderisme al Bolomor i Rocòdrom per als xiquets. El que ha sentat mal a la Manco és que l'Ajuntament de Tavernes sobreprogramara amb diners d'ells.
    El que ara ja sabem és qui mana a les oficines de Benifairó (Jordi no, per això deuria parlar-se amb qui allí talla l'abaejo)i com es gasten els diners vallers mancomunats (els de les activitats i els que cobren els polítics).
    De riure o de plorar. Agarreu-ho com vullgau.

    ResponderEliminar
  2. Vist el caire manipulador i partidiste que a La Cotorra es gasten quan no interesa em veig obligat a publicar les veritats en altres mitjans. Llibertat d'expressió, transparència i honestitat són adjectius que massa vegades obliden, com recentment han deixat de publicar comentaris meus perque no els interesava aprofundir al tema, i tallen quan volen el diàleg.
    Sobretot, al cas de l'activitat de portes obertes al Bolomor, quan conteste a una tal Rosa que no entén la polèmica entre Ajuntament i Mancomunitat, contant-li el malentés entre les entitats dirigides per J.J. Ho reproduisc ací literalment per donar-li llum a l'assumpte:

    "Rosa, la gent parla de la Manco en l'article del Bolomor perque tracta d'informar-vos del que la Cotorra no li interesa dir clarament.
    Al Camp d'esports no hi havien més de 200 persones, unes 100.
    El CETV no organitzava, sols estaven alguns membres, organitzava (inscripcions i recomanacions) l'Ajuntament, per la regidoria d'esports.
    Per a que ho acabes d'entendre, t'ho vaig a explicar i si dubteu, pregunteu al CETV si va ser així o no:
    1.-La Manco organitzava una matí de senderisme de la Vall al Bolomor, aprofitant la jornada de portes obertes, acompanyava a la gent el CETV (que cobra de la Manco) i després hi havia rocòdrom per a xiquets al Poliesportiu. Podeu comprovar a les xarxes i en cartelleria pel poble les activitats proposades per la Manco.
    2.-L'Ajuntament (l'alcalde del qual és el mateix que presideix la Manco) no anomena a la Manco en la seua publicitat de jornada de portes obertes i fa sols seua l'activitat.
    3.- Immediatament la Manco suspén les seues activitats (cadascú que deduisca el perqué, no va ser per l'aigua)
    4.- Com que el CETV no organitza però té el dret d'anar, acuseix com un més a l'acte del Bolomor. No fan l'activitat del rocòdrom.
    5.- No critique la celebració ni l'èxit de l'acte de l'Ajuntament.
    6.- La Cotorra SÍ deuria criticar que dos actes de dos entitats amb els mateixos polítics al front es sobreprogramen, silencien publicitats de l'altre i no es comuniquen adequadament. Els diners d'eixa activitat no feta de la Manco que paguem majoritàriament els vallers, al fem. Ací està lo gros del tema del Bolomor. I ells divagant de si millor dos activitats, que si èxit de 300 persones. Premsa política, també la de la Cotorra.
    6.-Amb tú s'hauran disculpat i rectificat, deuen de coneixer-te. Amb el tema que jo expose no ho faran, ni entraran a valorar-ho.
    7.-Espere haver-te aclarit algo més sobre el tema."

    Evidentment, açò no ho ha volgut publicar La Cotorra, ni des d'aleshores cap comentari més meu.

    ResponderEliminar