viernes, 28 de septiembre de 2012

EDITORIAL : Independència

Cada vegada que sent parlar de la independència de Catalunya o el País Basc, em pregunte que passaria si després d'un referèndum i posterior procés d'independència, i després de que les províncies catalana de Tarragona i basca d'Álava, votaren no a la independència, quelcom factible si tenim en compte que en ambdós províncies la suma dels vots dels partits denominats 'constitucionalistes' i per tant contraris a la mateixa, supera en escreix als vots dels separatistes, s'iniciara el dit procés de separació . 

 Permetrien estos demòcrates separatistes que en el dit cas de separació d'Espanya, les dites províncies es quedaren en esta, i per tant el seu àmbit territorial minvara ? 
Seríen relament tant demócrates com a permetre una secesió
dins del seu territori ? No eu tinc gens clar, i vostés ?

Em tem que intentarien que en tot cas l'àmbit electoral no fóra la província com a marca la legislació electoral actual, sinó tota la comunitat autònoma, per a evitar quelcom que és més que factible. 

Per favor, si ens llig algun proindependència ens ho aclarisca , gràcies .

Cada vez que oigo hablar de la independencia de Cataluña o el País Vasco, me pregunto que pasaría si trás un referéndum y posterior proceso de independencia, y trás que las provincias catalana de Tarragona y basca de Álava, votaran no a la independencia, algo factible si tenemos en cuenta que en ambas provincias la suma de los votos de los partidos denominados "constitucionalistas" y por tanto contrarios a la misma, supera en creces a los votos de los separatistas, se iniciara dicho proceso de separación . .

¿ Permitirían estos demócratas separatistas que en dicho caso de separación de España,  dichas provincias se quedaran en ésta, y por lo tanto su ámbito territorial menguara ? 

Me temo que intentarían que en todo caso el ámbito electoral no fuera la provincia como marca la legislación electoral actual, sino toda la comunidad autónoma, para evitar algo que es más que factible.

Por favor, si nos lee algún pro-independencia nos lo aclare, gràcias .

No hay comentarios:

Publicar un comentario