jueves, 6 de septiembre de 2012

EDITORIAL : Un poc tocaets, com Espanya

Ja hem tornat. No, no hem estat de vacançes, que més voldríem : L'edat i una bufadeta d'aire, que no perdonen !! Però bé, anem al grà .

Tres escenaris : 

Primer .- 40.000 jovens, la gran majoría titolats superiors, se'n han anat al extranjer . Quina llástima que ara que, com dia l'altre dia un conegut personatje, podem donar-li la majoría d'espanyols estudis superiors al nostres fills, estos se'n tinguen que anar al extranjer davant la manca de faena : estem invertint per a que s'aprofiten altres de la nostra inversió .
Segon .- Nombrosos espanyols que se'n van a la vendimia, com fa anys que no es veia, però amb una característica molt diferent : Molts d'ells se'n van sense contracte, i escomença a vores en els carrers de ciutats del sur de França, grupets d'espanyols en determinas llocs esperant a que alguna furgona els arreplegue i els donde faena , almenys eixe dia : Això sí, a uns preus inferiors als treballadors amb contracte : Vos sona esta escena ? .

Tercera.- Espanyol de 51 anys que després de quasi dos anys en l'atur, se'n ha anat a Alemania i compatix pis amb altres emigrants, tipus pis patera, a fi d'abaratar costos, dons sols guanya uns 1.200 euros mensuals. A que també vos sona ? .

Es este modèl, el dels contràctes precaris i la mà d'obra barata el que li espera a Espanya en un futur no massa llunyà, eld els retalls socials però sense tocar a les grans fortunes  ? Almenys es el modèl de Merkel i Rajoy, en Alemania ja es així, recordeu l'editorial al respecte de fa uns dies. Hi han altres modèls, està el expansiu seguit per EEUU, França, i ara, després de haver fracasat en el modèl alemà, la Gran Bretanya : En les nostres màns està impedir-ho.

No hay comentarios:

Publicar un comentario