martes, 11 de septiembre de 2012

EDITORIAL : No lo entiendo


Hoy es la “Diada” nacional de Cataluña, y entre otros actos, se ha convocado una gran manifestación que,  sin ambigüedades, defenderá la independencia de ésta del resto de España .
Pues bien, a raíz de esto, he escuchado a diversos políticos catalanes independentistas hablar sobre el tema, y hay algo que no entiendo : Pretenden independizarse de España pero formar parte de la Unión Europea.


Es decir, quieren ser soberanos pero al mismo tiempo se van a someter a lo que dicte Europa, la cual camina hacia una integración , primero económica y luego política total.

O lo que es lo mismo, se separan de España para, a la larga, volver a estar, política y económicamente,  unida a ésta y a un montón más de países, diluyéndose, al menos a nivel internacional, la imagen de cada uno de los países que integran la UE , al existir cuando culmine el proceso de construcción de dicha unión, una única autoridad política y económica que regirá la comunidad y que mandará sobre las autoridades de cada uno de los países que la integran, como empieza a ocurrir yá sobre algunas materias, sobre todo económicas .

Pues lo vuelvo a repetir, no lo entiendo ¿ Y ustedes ¿

Hui és la 'Diada' nacional de Catalunya, i entre altres actes, s'ha convocat una gran manifestació que, sense ambigüitats, defendrà la independència d'esta de la resta d'Espanya . 

Doncs bé, arran d'açò, he escoltat diversos polítics catalans independentistes parlar sobre el tema, i hi ha quelcom que no entenc : Pretenen independitzar-se d'Espanya però formar part de la Unió Europea. 

És a dir, volen ser sobirans però al mateix temps es van a sotmetre al que dicte Europa, la qual camina cap a una integració , primer econòmica i després política total. 

O el que és el mateix, se separen d'Espanya per a, a la llarga, tornar a estar, política i econòmicament, unida a esta i a un muntó més de països, diluint-se, almenys a nivell internacional, l' imatge de cada un dels països que integren la UE , a l'existir quan culmine el procés de construcció de la dita unió, una única autoritat política i econòmica que regirà la comunitat i que manarà sobre les autoritats de cadascún els països que la integren, como comença ja a ocorrer en algunes matèries, sobre tot económiques.

Doncs, torne a dir, no eu entenc, I vostés ?


3 comentarios:

  1. xè per favor com pots mesclar tots dos conceptes?, estruch m'agrada que opines per així ofereixes una visió diferent de les coses (sobretot en els casos del poble) però en esta has patinat, (critica constructiva eh!)

    ResponderEliminar
  2. Tú creus que he patinat ? Doncs hui en les tertúlies de La Sexta y Cuatro, cadenes crec que res sospitoses de antinacionalisme, els comentarites pensaven exàctament el mateix que jo, doncs no aniré tant desencaminat, no creus ?

    ResponderEliminar
  3. opine que que siguen canal "més esquerrans" que altres son canals nacionals i obiament no aniran mai en contra de una imatge "no española".
    el teu comentari es com dir per a que es divorcien uns pares si han destar supeditas als fills que tenen en comú, ja et dic que es una critica constructiva, pero per eixe mateix raonament perque exiteix espanya i frança o portugal si tots estan en europa?, no es pot negar que hi han "conciencies" a europa de zones o regions que opten per ser un estat lliure (com escocia per exemple) i opine tenent tot el dret a com a, minim pensar de ser-ho.

    ResponderEliminar