jueves, 2 de julio de 2015

Editorial : DE RADICALS I ANIMALADES

Els vegeu pinta de radicals ? 
Punset tras sus palabras sobre la inmersión lingüística: «No nos intimidarán los radicales»

Senyora punset, o Puncete, no se molt bé com cridar-la després de les barbaritats que estàn eixint per eixa boqueta que li ha donat deu sobre la llengua folclòrica dels aldeans valencians.   

Estem arrivant a la conclussió de que de tant de pensar son pare a vosté no li ha quedat massa d'eixa facultat.

I li anem a dir el que sí que és radical :

Radical es conquistar un terra, impossar "por derecho de conquista" la llengua del conqueridor, prohibir als conquerits que parlen la seua llengua mare, i quant després d'un grapat d'anys i una vegada recuperat el dret a parlar dita llengua mare, sense renunciar a l'impossada la qual ha passat a ser tan nostra després de tant de temps com la mare, arrive una senyora i pretenga que la llengua mare siga tractada com qualsevol altra llengua forànea per motius laborals, i per tant educació en castellà, que té més eixida, perquè si tot es dona en valencià com a basse el castellà no el parlaran els nostres xiquets com toca.

I a més açò darrer vosté sap es mentira, perquè vosté segur que sap que en Catalunya, la seua terra natal, on hi ha inmersió llingüística, eixe dimoni del que vosté vol fugir com qui fuig del foc, la nota de castellà de l'alumnat està per damunt de la mitjana d'Espanya. I això no, no ho diu la Generalitat del senyor Mas, ho diuen les estadístiques del mateix Ministeri d'Educació estatal.

A més, no cal que li recorde que per accedir a certs llocs de treball necessites acreditar un cert nivell de valencià : Ah, clar, a vosté això també li pareixerà radical, el que s'exigisca que qualsevol valencià tinga dret a ser atés en la seua llengua com a mínim en els organismes oficals.

Per tant, si els alumnes ixen amb un bon nivell de les dos llengües oficials i ojalà també d'una tercera, però no per això han renunciat a ser educats en la llengua en la que parlen els seus pares, el seu entron, la seua ciutat, la seua pàtria, que és radical senyora Punset ?

Però bé senyora Punset, vosté seguisca diguent animalades que a més en diu més es dona a coneixer i més qualifica al seua partit, eixe que no sabíem fins fa poc de que anava, si de dretes, esquerres, centre, ni pa tú ni pa mí, migpensioniste ... però que seguint el refrà " por sus hechos los conocereis " ara ja sabem de que van.

Sols li falta embarcar amb vosté al "llança-missils" del senyor Cantó per a quadrar el cercle.

P.D. Per cert senyora punset, ací li deixem unes "radicals" declaracions del nou conseller d'Educació, senyor Marzà :

Habló de que con las piedras de las que disponían prefería construir "puentes" en lugar de "torres". También habló de que iban a escuchar, y mucho, porque para eso los seres humanos tenemos dos orejas y una boca, porque "hay que escuchar el doble de lo que se habla".

el plurilingüismo será una seña de identidad. Así, Marzà abogó porque desde el departamento de Política Lingüistica que se ubicará en su Conselleria se potencie el valenciano, porque, dijo, "es nuestra forma de querer a las demás lenguas y de poder potenciarlas todas".

Su intención es que "todas las personas que están en el sistema educativo valenciano" acaben dominando "las dos lenguas oficiales [de la Comunidad Valenciana] y una extranjera". Asimismo, dijo que a él y a su equipo les gustaría introducir un segundo idioma foráneo"Y eso lo podemos hacer porque vivimos en un contexto de bilingüismo y eso tenemos que ponerlo en valor, no hacer un conflicto", razonó.

5 comentarios:

  1. Si que sabem de que va Punset i Ciudadanos. Neo franquisme dur i pur, neofalangisme dur i pur, i España Una y Grande (Libre ja no, que depenem d'Europa) i "hableme en cristiano".

    ResponderEliminar
  2. De fora vindran ...

    ResponderEliminar
  3. Ciudadanos en Gandia son bons o roins?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. A qui conec que es a Ciro Palmer de categoría i molt moderat. Ara bé, també son estupendes moltes persones amb les que discrepe totalment. De bons i roins hi han de totes ideologíes, inclús alguns franquistes majorets amb els que tinc moltíssima amistat.

      Eliminar
  4. Per cert, haveu vist al Xavi Castillo imitant a Caroline Seven Point ? Descollonant.

    ResponderEliminar