viernes, 3 de julio de 2015

Editorial : DE GRECS I VALENCIANS

Erase una vegada un país on governaba lo conegut com la dreta, que aplicant tot tipus d'artimanyes va enganyar a altra dreta, la que mana en Europa, per a entrar en el seu club de mercaders i que li deixaren diners per a seguir enganyant als seus ciutadans i no els feren fora del govern.

Resultado de imagen de griegos y valencianosI això no es que ho digam sols nosaltres, ho diuen també reconeguts economistes i entre ells dos premis nobel d'economía que a més han dit que si ells foren grecs votaríen NO en el referéndum del Diumenge.

Però varen ser descoberts i els feren fora del govern sustituint-los per un govern molt contrari a les tessis dels amiguets europeus, i a més amb un pecat molt gran, com es ser nacionalista.

Però mira per on, eixos amiguets europeus ara volen que estos d'ara, el que no son gens amiguets d'ells, solventen en uns messos el merder que han creat els seus amiguets d'abans siga com siga, apretant més al ciutadans si fa falta, ofegant-los, amb messures impossibles de complir. 

I tampoc es que ho digma sols nosaltres, ho diuen també prestigosos periòdics europeus com The Guardian i altra premsa seriosa inclús alemana, a més dels mateixos prestigiosos economistes nobels incluits, que tronem a dir han dit que ells votaríen NO en el referéndum del diumenge.  

Erase també una vegada una Comunitat gens nacionalista governada durant dècades per la dreta espanyola, la qual a base de destarifs i desbalafiaments, a més de corrupció, l'ha portat a la ruina amb a més infrafinanciació. I vinga fer així i tot obres faraòniques i oropels de tot tipus per a dissimular i que els ciutadans no els feren fora. 

Però mira per on els ciutadans els descobrixen, es cansen també i els fan fora, susitutint-los, entre altres, per un grup de radicals nacionalistes segons la seua premsa amiga i algun càrrec que altre dels defenestrats.

I encara no han començat a governar estos perillosos ja comencen a amenaçar als ciutadans amb tot tipus de pressions econòmiques, amenaçant-los amb no permetre el que seu Estatut prevé, com una Agència Tributaria pròpia, i el que ens queda, ja voreu.

I ens dona que pensar si tot açò no serà una maniobra per a carregar-se a eixe grup d' esquerrosos radicals i a més nacionalistes, que no volen seguir les seues pautes ultra-lliberals. I de pas que servisca d'avís en altres paisos per al ciutadans que estan recolzant a partits amiguets del nou govern grec, i en altres comunitats als ciutadans que també estan recolzen cada dia més a partits amiguets dels radicals nacionalistes valencians.

I no ho pensem tampoc sols nosaltres, ho diuen també prestigosos analistes polítics de reconeguda trajectòria, tant  en periòdics com El Mundo o El País, o en televissions nacionals com Antena 3, La Sexta o Tele 5, en la nacional pública cassualment no. 

Deixarem els valencians que ens apreten tant com als grecs eixos que han creat el problema i que ara pretendran que els nous el ressolguen en curt de temps, com passa en Grècia, tallant-nos si no i com ja ha amenaçat Montoro, eixe grifo que tan generossament no han negat fins ara al d'abans, per a fer-nos acaxar el morro com estan aconseguint amb Grecia ? .

Puig i Oltra, als tribunals però ja si es neguen a reconeixer el deute històric i s'empenyen amb l'infrafinanciació : No ens fiem gens ni miqueta del "Pres" i i més si després les generals manen els seus i més encara si recolzats com probablement serà pels amiguets de la senyora Punset.

Però comfiem amb que Oltra no acatxe el morro com no ho ha fet fins ara, i si fa falta trencar-ho tot en un monent donat i anar a les urnes, al igual que els grecs van a anar a un referéndum, feu-ho i que els valencians decidam i que no siguen els mercaders els que decidisquen pel poble valencià.

Ai, es que a estos neo-lliberals tot el que olga a nacionalisme es com mentar-los la bitxa, perquè per a ells no existixen fronteres ... però sols per als seus interessos econòmics, si els toques la butxaca ja es altra cosa,   

2 comentarios:

  1. Está claro que liberales y socialistas internacionales tienen miedo de que el fenómeno tipo Podemos se extienda y quiere hacer caer al gobierno griego ahogándolo pero le ha salido el tiro por la culata por lo del referéndum, porque si sale NO Tsyripas saldrá reforzado cara a seguir negociando, y si sale sí dimitirá y convocará elecciones y seguro que ganará con más apoyo. Porque lo que está claro que lo de echar a Grecia del euros no se lo cree ni quién lo
    dijo, era una maniobra más para dar miedo, pero como dijo el ministro de Defensa griego, después de salir de la UE pueden salir de la OTAN y ahí les ha entrado el canguelo a todos, Grecia está geoestratégicamente muy bien situada y eso la OTAN no se lo pude permitir y de ahí que Obama haya intervenido y la Merkel haya reculado y ahora el FMI ya hable de una quita del 30%, que al fin y al cabo es lo que quería Tsyripas : Grecia 1 UE 0 .

    ResponderEliminar
  2. Estimat Enric, discrepe del teu anàlisi respecte a Grècia i en ningún cas crec que siga un cas comparable al de la Comunitat Valenciana.
    És veritat que socialistes i Nova Democracia han portat al seus país a la ruina. Grècia té un dèficit públic inasumible. Però s'han pres mesures. Dures perquè no es podía seguir amb el ritme de despilfarrament que hi havia. Eixa Troika que tots critquen ha portat el rigor fiscal al país helé. Fa un any que Grècia té accés a finançament a través de les línies extraordinàries de liquides otorgades pel BCE. Sense la troika els funcionaris i pensionistes grecs no hagueren cobrat des de fa mesos perquè el seu govern simple i llanament no té un duro. Això és així. Però damunt Siryza ha guanyat les eleccions amb un programa electoral que dispara encara més el dèficit. És molt bo baixar l'edat de jubilació, és magnífic tornar a readmetre els 5000 funcionaris cesats, és bo pagar el rebut de la llum a aquells que no el podem pagar però senyors amb quins diners van a pagar votés això? Silenci. Pues jo t'ho dic amic Enric: emitint més deute que sabeu qui tindrà que comprar? el Banc Central Grec. I amb quins diners? Amb els del Bce, I qui financia el Bce? Entre altres tu i jo Enric. Un problema de deute no es resol en més deute. Grècia necessita crèixer, crear valor en la seva economía i sols podrà fer ho reestructurant el seu deute i introduint criteris de rigor en les despeses. No hi ha altre camí. I malauradament voluntat no hi ha. Sabeu quin país de la UE té el major pressupost en defensa en funció del PIB? Grècia. Home tant de dir Varufakis que la gent ha de menjar i eres incapaç de baixar el pressupost militar? Molt progre no és.

    El cas de la Cominitat Valenciana és en la meva opinió és diferent. Nosaltres paguem impostos i aportem més a l'Estat del que rebem. És injust i és fàcilment demostrable això. Des de Lerma cap ací ningú ha fet res.Aixina ens va. Nosaltres paguem i no rebem. Grècia no paga o reb. Són números. I el repte fonamental que té el nou Consell és que es faja justícia sí o sí amb el valencians. No caben excuses i s'haurà d'anar on faja falta.

    I acabe en lo del neoliberalisme. El sistema capitalista de lliure mercat ha portat els majors nivells de benestar coneguts en la història contemporània. És imperfecte però ningún sistema l'ha superat. Lo demés cuentos xinos i molt de "salvados". Papa bueno papa malo. Liberal malo socialista bueno.



    ResponderEliminar