jueves, 9 de julio de 2015

DE SOUS I DIETES DELS REGIDORS

Son les 9:14 del matí de huí 9 de Juliol, en endavant dataré els articuls per a evitar mal entesos i suspicàcies amb altre blog en el que alguns ja van diguent que si escric " de tapadillo" perquè, com es normal i pel que tots sabeu ja, coincidim en arguments moltes vegades : Doncs no, de moment no. I dic de moment sols, si algun dia ho faig tranquils que no m'amagaré, com no he fet mai. 

Resultado de imagen de concejalI hui vullc parlar d'algo que es va produir en el plenari i del que eixe blog també comenta algo, i que es que Eduardo Bononad ha renunciat a tot vtipus de compensacions personals com a regidor i per tant no cobrarà per anar ni a plenos, ni a comissions, ni a Junta de Portaveus, ni a rés de rés al voltant de la seua tasca política.

Dir que ens pareix molt loable que una persona que creguem té la vida econòmicament solventada renuncie a tota compensació per algo que fà per motius, com estem segurs ho fa Bononad, d'aidar a que el seu poble vaja millor, i per uns ideals, com ja ho va fer en l'any 79.  

Però que açò no servisca com  a pretexte per a "atacar" als demés.

Mireu, els regidors que no tenen dedicacions ni parcials ni exclussives i molts ni volent podríen, (penseu per exemple en qualsevol autònom com jo amb un negoci obert , no es pot permetre anar-se'n quatre o més anyets a viure de l'erari públic, a vore quant li se acabe que fà, a més de que alguns treballen en lo seu, no es el meu cas per desgràcia meua, per devoció ) moltes vegades tenen que demanar deixar de treballar en lo seu sense compensació per això, es a dir, no cobren com es normal eixes hores dels seus empleadors, faltava més, i per tant es just que rebren una compensació per això, compensació que vos assegure que molts perden diners amb ella sobre el que deixen de guanyar en els seus treballs, i compensació que MAI compensarà les hores que li dediquen a la política i que deixen de dedicar-li als seus. I repetisc, MAI.

Es més, estic segur que les hores que LLum, Perfecto o Josep li van a dedicar a este ajuntament els ixen molt més barates pel que reben de sous per la dedicació que el que rebríen per les seues 40 hores setmanals en el seus treballs habituals. Es més, estic per assegurar que no els ix per hora ni a la mitat del que cobraven en la seua tasca professional : A que no companys ? . Ho fan, ho fem molts, per vocació, hi ha qui se'n va al bar, hi ha qui al bingo, alguns ens dediquem al nostre poble

I té que ser així perquè si no sols es dedicaríen a la política els rics, els aturats, aquells que puguen permetre's dedicar-li hores a ella en detriment de la seua professió sense compensació per tindre una situació econòmica holgada, o aquells cassos com el de Bononad, torne a dir molt loable, un 10 Eduardo. I pocs més. 

I això no sería just : O si ? Jo pense que no. 

Així que loable, quant es puga, però no ho prengam com a base per a crítica als demés.   

6 comentarios:

  1. Ni són tantes hores les que fan tots ni el que cobren els que no tenen dedicació va en consonància als sous que es paguen per ahí (pujar de 100 a 200€ per comissions o plenaris quan en algunes d'eixos reunions es solvents en 10 minuts). No trobe normal que en quatre ratos hi haja qui es trau 1000 eurets extra sense cap dedicació,o altres en traguen 2000 o més amb dedicació on no té cap responsabilitat. Sí,responsabilitat en té i molta,però fictícia,si ho fa mal,l'amo (el govern,el partit) no et sol demanar cap responsabilitat,la paguen els anteriors i opossició,que encara són pitjors.
    Res a vore amb els exemples que posa Enrique d'autònoms ni empresaris,esperem que no canvies el discurs i continues essent crític (si et deixen).

    ResponderEliminar
  2. Si no en deixen tranquil que duraré poc. Sols dir.te que discrepe en que en ix minuts guanyen tant o quant, no negue que alguns pot ser sí, però els que son consecuents Juanjo li dediquen moltes hores al que es tracta desprésxen més o menys minuts en un ple o en una comissió.
    I t.assegure que als que tenen dedicació i si venen d.un treball qualsevol les hores els ixen a molts menys preu que en estos treballs.
    Un gust poder comentar amb algú que, com sempre, defen les seues opinions de cara.

    ResponderEliminar
  3. Pues jo crec que no deurien ni deuriem contar a com ix l'hora als polítics com no la conten els qui treballen per a les associacions veinals,culturals,esportives,creu roja,Càrites,etc,etc. Ignorants els ciutadans quan creguem als nouvinguts a la política i diuen de no beneficiar-se'n ni professionalitzar-se,però després el,primer que miren és un bon jornal i bones comissions. A mí no em casa amb la cosa de la vocació al servei públic,ni barrejar eixe servei amb personalismes,negocis,influències i poder. Ha de tindre un el cap molt centradet per dirigir qualsevol projecte i jo,perdre de vista els objectius del bé comú,i vist el vist en els partits polítics,deixen molt que desitjar. Els diners embruten a molts i és millor no juñtar-los massa en el servei a la comunitat,sino,després passa el que passa,el primer que es diu al entrar a un consistori "ara ens toca a nosaltres" frase lletja on n'hi haja.

    ResponderEliminar
  4. T'assegure que sense vocació de servei públic ú no entra de regidor, en reafirme que ni dietes ni sous compensen les hores que li dediques al teu poble em detriment de la teua familia i més els regidors de govern.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. No compensen,però ajuden,i a alguns no,poc. Ningú es deixa la feina per la política si no cobra,i segons la vida laboral de cadascú es donen les mitges o senceres dedicacions,ho hem vist massa vegades a les darreres legislatures. Es pot gestionar de la millor manera les regidories si ara pose o lleve peces segons la seua "disponibilitat"? No sembla seriós al s. XXI. Al segle passat,quant tú Arribares a la política,els regidors treballaven de matí i de vesprada anaven a l'Ajuntament,tots o quasi tots tenien cartera,anàven a València a fer tràmits i treballàven pel poble,a cost zero,i la cosa funcionava. Ara,sense cobrar quasi ningú meneja un dit i ja no és sols per cobrar,sino inclòs per figurar o eixir a la foto o els,papers,ha quedat demostrat al últim govern tripartit,i això ho han demostrat tots els polítics actuals.
      Torne a posar-te els exemples de tots els anònims que col·laboren en associacions sense cap dieta ni sou i repeteixen una legislatura darrere altra,a eixos i les seues famílies els compensa? Un ratet llarg se n'anirem. I estos,a la vellea no acaben en cap diputació,Copa America,empresa amiga ni FCC,només palmadetes a l'esquena. No estem parlant de la mateixa "vocació".

      Eliminar
  5. Ara ja els sembla tot a tots bé,de tots els bàndols i ací,com deia Rajoy,no opina ni el tato. Tots els que feien i desfeien ja no aporten cap raó en demanar-los donar la cara. Ja va veient-se els interesos i partidismes d'uns i altres quan lo principal de la democràcia i la transparència és opinar lliurement. Una llàstima,açò demostra que fins ara,el Quadern sols era l'instrument per manipular la política local,esperem que s'animen a participar gent amb principis i sense prejudicis.

    ResponderEliminar