lunes, 27 de febrero de 2012

Tavernes ha viscut un cap de setmana plenament faller


La nit d’albades, la cavalcada del ninot, la macrodespertada i la crida han centrat l’atenció dels veïns de Tavernes este cap de setmana.


Divendres passat, la nit d’albades va reunir al voltant de 200 persones a la porta de l’ajuntament per a escoltar este típic cant valencià dedicat a les falleres majors de la localitat,  Sheila i Vero.

 L ’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, la regidora de Festes, Pilar Altur i la corporació municipal de l’Ajuntament de Tavernes van rebre les falleres majors i tots els membres de la Federació de Falles, les comissions i fallers i veïns en general.

Tota la nit, les falleres majors van estar acompanyades per la regidora de Festes, Pilar Altur, pel president de la FdF, Joan Cantus i pels membres de la Federació. La comitiva va visitar tots els casals per a retre homenatge a les falleres majors de les sis comissions.

Dissabte tot el món va eixir al carrer a gaudir de la música i de la festa en la cavalcada del ninot. La crítica estava relacionada majoritàriament amb l’actual situació laboral i política que pateix en estos moments tota la societat.
 
Les grans triomfadores foren la Cambro i la Portal, que s’endugueren els cinc guardons que va atorgar la FdF Junta Local Fallera. Els premis van ser els següents: millor crítica Local, Falla Cambro; millor carrossa, Falla Cambro; millor comparsa infantil, Falla Cambro; millor comparsa gran, Falla Portal; i millor tema, Falla Portal.

 
Tots els fallers i veïns de Tavernes pogueren gaudir del fi de festa que va organitzar la FdF en el passeig del País Valencia, patrocinat per Bar Chapa, Bar Heliòpolis, Bar Els amics, Café Paris, Cafeteria Venus i Superpizza.


Diumenge es va celebrar la crida, l’acte més protocol·lari que s’ha realitzat este cap de setmana, on vora 300 fallers van lluir les seues millors gales. Els membres de la FdF anaren de casal en casal recollint les comissions falleres i les falleres majors, Sheila i Vero, que van ser rebudes a la porta de l’Ajuntament pel Sr. Alcalde, la regidora de festes i la corporació municipal.
 
Després de la foto de rigor, les falleres majors de Tavernes i les respectives corts d’honor pujaren a la balconada de l’ajuntament per a pronunciar el discurs.



L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, va obrir el torn de paraula i va manifestar els seus sentiments per tot el que està vivint en les falles. Després va donar el  torn de la paraula a Sheila i Vero. Les falleres de Tavernes van convidar tot el món a gaudir de les festes.

En acabar el pregó es van lliurar els premis del campionat de futbet, truc, Lletra d’Or, concurs fotogràfic, targetes nadalenques i concurs de narrativa infantil. El dia va finalitzar amb el llançament de la primera mascletada fallera.


Des de la FdF donen les gràcies a tothom per la col·laboració i per participar en la festa.




No hay comentarios:

Publicar un comentario