jueves, 27 de diciembre de 2012

GABINET PREMSA AJUNTAMENT, varis

El Festivern torna a Tavernes de la Valldigna per segon any consecutiu

Tavernes de la Valldigna torna a ser la seu, per segon any consecutiu, d’un dels festivals més importants que se celebren a les comarques valencianes. El dilluns 31 serà la nit esperada per milers de joves que acudiran a Tavernes des de tots els punts de la geografia valenciana per gaudir del Festivern

Les activitats i actuacions s’obrin el divendres 28 de desembre amb la projecció, a la Casa de la Cultura a les 18 hores, del documental “València necessita una cançó”. Tot seguit, a les 19 hores, s’iniciarà una taula rodona amb Borja Pons (director), Josep Nadal (La Gossa Sorda), Francesc Burgos (músic i productor de Tavernes)  i Miquel Gironés, (Obrint Pas). A les 20 hores, organitzada pel Club d’Atletisme La Valldigna, comença la cursa de Sant Silvestre, amb eixida i arribada a la plaça Major.

L’alcalde Jordi Juan ha manifestat que “per segon any consecutiu Tavernes espera un cap d’Any replet d’actes culturals, esportius i musicals. La nostra ciutat rebrà milers de visitants en un ambient de festa que dinamitzarà l’activitat econòmica en sectors com l’hostaleria, el comerç i l’oci. Els joves de Tavernes no necessitaran desplaçar-se fora de la seua ciutat per a gaudir d’esta nit tan especial i a la vegada s’intensificaran els horaris dels autobusos en el trajecte Tavernes-estació- platja”.

El dissabte, dia 29, les activitats es reprendran a les 9 del matí amb el “Torneig Solidari de Futbol 8” organitzat per la UD Tavernes i amb la participació de tots els equips de la base del club. A les 10 hores hi haurà jocs infantils amb atraccions inflables que es trobaran ubicades al Passeig del País Valencià. A partir de les 12 els veïns i assistents podran gaudir de l’actuació de Llorenç el Contacontes, al mateix Passeig del País Valencià. A més, durant tot el dia, es disputaran els partits del “Torneig de Futbol 7” organitzat per la Vall d’Alfàndec CF al Camp del Vergeret.


Aquest mateix dissabte per la vesprada una activitat d’animació amb xarangues recorrerà els carrers de la ciutat organitzada pel Pub Dreams, mentre que a partir de les 19 hores, a la Casa de la Cultura, se celebrarà un concert especial amb l’actuació de Miquel Gil i Pep Gimeno “Botifarra” amb una entrada al preu popular de 3,5 euros. A la nit, la programació continuarà amb les actuacions de Komfusió, Escak al Rei i Tribut a Barricada, al Pub Dreams a partir de les 12 de la nit.

El diumenge, dia 30 de desembre, serà l’esport qui marcarà la primera de les activitats del Festivern 2012 amb unes partides de pilota al Minitrinquet Municipal del poliesportiu. A les 12 hores, se celebrarà una Taula rodona que girarà al voltant de l’ensenyament en valencià sota el títol: “Els reptes de l’ensenyament en la nostra llengua després d’un avantprojecte de WERTGONYA”, a celebrar a la Casa de la Cultura. A les 18 hores, el teatre centrarà l’atenció de veïns i visitants amb la posada en escena de l’obra “Per què no?” de la companyia Màgic 6, al preu especial de 3,5 euros. I esta mateixa vesprada, es farà una volta d’animació pels carrers de la ciutat a càrrec de Trocamba Matanusca. A la nit s’oferiran concerts gratuïts al Pub Màgik amb Barraques Sud Sistema, Supa Bassie, Sophy 200 mentre que al Pub la Bombonera actuaran Odi, Auxili i Tardor.


I arribats al gran dia, el dilluns 31 de desembre, al migdia comptarem amb un vermut musical amb el cantant Pau Alabajos, a més d’una paella gegant i una actuació de Destroi al Pavelló Multiusos del Vergeret, organitzat tot pel pub TNT. A les 19 hores, a l’envelat del Festivern oferiran als seus concerts estel·lars els grups Atupa, Metall i So, per continuar després amb el macro sopar del Festivern al pavelló cobert de la ciutat, degudament adaptat i condicionat per l’ocasió.

El plat fort arribarà després de les campanades amb les actuacions de la Gossa Sorda, Orxata Sound System, Bongo Botrako, Aspencat, Los Chicos del Maiz, Dj’s Biano i Plan B. El preu de l’entrada anticipada és de 21 euros  i serà de 25 euros en la guixeta per a les comprades el mateix dia del Festivern.

L’autobús Tavernes-Platja amplia l’horari amb ocasió del Festivern 2012
L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna reforça el servei d’autobús des del nucli urbà a l’estació de trens i a la platja els dies 31 de desembre i 1 de gener per facilitar les arribades i les eixides dels assistents al Festivern.

La celebració del Festivern a Tavernes de la Valldigna per segon any consecutiu ha impulsat el consistori a ampliar l’horari del servei d’autobús Tavernes-estació-platja durant els dies 31 de desembre i 1 de gener.

Així, el dia 31 de desembre hi haurà servei d’autobús des de Tavernes a les 19:30 i 20:30h, i des de la platja a les 20 i les 21 hores. El dia 1 de gener,  l’horari de les eixides de Tavernes serà a les 5:30, 6:30, 7:30, 14:30, 15:30 i 16:30 hores. Les eixides des de la platja serà a les 5, 6, 7, 8, 14, 15, 16 i 17 hores. Cal destacar que aquest servei especial serà gratuit pels usuaris.

El regidor de Joventut, Josep Llàcer, ha destacat que “des de la Regidoria de Joventut volem facilitar el transport als joves que venen a gaudir del Festivern i de totes les activitats a celebrar el Cap d’Any a la nostra ciutat i hem ampliat el servei del transport públic Tavernes–estació–platja. Desitjaríem que, en la mesura d’allò possible, els veïns i visitants no feren ús dels vehicles particulars. L’accés en tren és la millor opció i la més segura pels joves que ens van a visitar estos dies”.

Llorenç el Contacontes actuarà este dissabte al passeig del País Valencià

 L'Ajuntament de Tavernes ha programat diversos actes paral·lels al Festivern 2012. Les activitats infantils, de gaire cultural, festiu i esportiu també tindran el seu espai este dissabte i diumenge pròxims amb dos noms clau: Llorenç el Contacontes i la companyia teatral Màgic 6.

El matí de dissabte, a partir de les 10 hores, s’ha programat jocs infantils i inflables al passeig del País Valencià, al centre de la ciutat, per fer gaudir els més menuts de Tavernes.

Llorenç el Contacontes serà el centre de l'atenció dels xiquets a partir de les 12 hores, també al passeig del País Valencià. Llorenç Gimenez Tarazona és un dels millors contacontes valencians per a grans i menuts. Membre de la Xarxa Internacional de Contacontes, es dedica professionalment a la narració i als contes des de fa més de 13 anys. Llorenç està considerat com el principal referent d'esta tradicional manifestació de la cultura valenciana.

Llorenç Giménez compagina la narració i els comptes amb la literatura infantil, i bona prova és que ha publicat una quinzena de llibres en les editorials valencianes més prestigioses.

Diumenge 30, a partir de els 18 hores, teatre infantil amb la posada en escena de l'obra ¿Per què no?, de la companyia Màgic 6, a la Casa de la Cultura i amb un preu molt assequible, sols 3,5 euros.

Màgic 6 és una companyia fundada l'any 1998. Des d'aleshores han presentat diverses obres que presenten com a denominador comú la combinació de diferents tècniques teatrals com la màgia i les  titelles, mesclades amb la música i les cançons. Les seues produccions compten amb un marcat caràcter pedagògic molt estudiat en cada una de les seues històries i personatges. Esta obra es troba actualment en gira per tot l'Estat Espanyol.

Miguel Mestre Toledo va rebre un dels premis Bancaixa-UPV al seu treball de final de carrera realitzat en l'Ajuntament de Tavernes

El treball de final de carrera de Miguel Mestre titulat “Mantenimiento de los edificios públicos en Tavernes de la Valldigna” va rebre un dels premis Bancaixa-UPV de treballs de final de carrera en la seua quinzena edició.

Miguel Mestre va realitzar les seues pràctiques formatives  de la ETS de Ingeniería d'Edificació a l'Ajuntament de Tavernes de la Valldigna, en el Departament d'Activitats Tècniques, on va demostrar des del primer moment la seua qualitat i potencial.

El treball premiat va obtenir una nota excel·lent, que a més ve a demostrar la validesa d'este tipus de pràctiques formatives a l'Ajuntament, a la vegada que deixa patent el fruit que dels convenis de pràctiques amb la Universitat obté el propi Ajuntament.

El treball de Mestre serveix de guia i embrió per a la implantació de les tècniques actualitzades que existeixen hui en dia. El tutor responsable de l'Ajuntament, l'arquitecte Andrés Moscardó, va derivar la quantia que li corresponia com a tutor al propi alumne, ja que les bases del concurs impedien destinar la quantia econòmica a seguir fomentant eixe tipus de col·laboració administració / universitat.

La ETS de Ingenieria d'Edificació ha felicitat al tècnic municipal per la seua feina de tutela en el projecte final de carrera del valler Miguel Mestre.

No hay comentarios:

Publicar un comentario