viernes, 14 de diciembre de 2012

GABINET PREMSA AJUNTAMENT, varis

 L’Ajuntament de Tavernes facilitarà per Nadal l’accés a la zona centre amb una tarifa especial del pàrquing municipal


 L’Ajuntament de Tavernes està disposat a continuar potenciant, en la mesura de les seues possibilitats, el teixit comercial de la ciutat. És per això que, vist l’èxit que en les passades festes de setembre va tenir la promoció especial del pàrquing municipal, ha preparat uns dies de Nadal i cap d’any en què l’accés a la zona centre de la localitat serà molt més fàcil i econòmic per als veïns i visitants.

Els dies 21, 22, 23, 24, 25, 29, 30 i 31 d’este mes de desembre i l’1, 5 i 6 de gener de 2013, s’aplicarà la tarifa prevista en l’Ordenança Fiscal reguladora de la taxa per la prestació dels servei d’aparcament de vehicles en el pàrquing municipal subterrani del passeig del País Valencià.

El cost d’aparcament d’un vehicle eixos dies serà de 3 euros tot el dia, amb la qual cosa es facilita l’accés a la zona centre a veïns i a visitants. Esta possibilitat de tarifació especial en una època concreta va ser una de les novetats introduïdes en l’Ordenança municipal del pàrquing, després de la fase d’estudi a què va ser sotmesa per una comissió especial que va introduir-hi una sèrie de reformes per tal de buscar la viabilitat de l’explotació de les instal·lacions municipals.
El regidor d’Economia i Hisenda de l’Ajuntament de Tavernes, Víctor Borràs, ha assenyalat que “en este moment estem fent dos campanyes: la primera tracta de donar a conéixer a tots els usuaris potencials del pàrquing les noves tarifes de preus, mentre que la segona és una campanya amb motiu de les festes de Nadal. Tenim en primer lloc uns dies, del 21 al 25, en què es tracta de donar facilitats a tots els veïns i visitants que vénen al centre a fer visites familiars o comprar en els comerços o mercat; en segon lloc, els dies 29 a 31 que, amb motiu de la festa de Cap d’Any i el Festivern, també tenim més afluència de vehicles. Al mes de gener també hi haurà alguns dies, com ara el dia 1 i els dies 5 i 6 amb motiu de la cavalcada de Reis”.

El Club de Karate Do de Tavernes prepara un curs amb el campió d’Europa i del món Jesús Quinto

El Club de Karate Do de Tavernes de la Valldigna continua amb les seues activitats de primer nivell, després de l’èxit aconseguit amb el Campionat Autonòmic de Karate Sub-21, amb un curs especialitzat de kata de competició impartit per Jesús Quinto Barberán

Este dissabte 15 de desembre, les instal·lacions esportives municipals de l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna acullen el curs de kata de competició organitzat pel club Karate Do la Valldigna. El curs estarà impartit per Jesús Quinto Barberán, campió d’Europa de les Regions Kata Equipos, campió del món WSKA Kata sènior masculí i huit vegades campió d’Europa ESKA.

Serà en el pavelló municipal d’esports de Tavernes, i fins a mitja hora abans de començar el curs es podrà formalitzar la inscripció. La condició fonamental i obligatòria és posseir la llicència federativa actualitzada, que s’haurà de presentar a l’entrada del curs.

El regidor d’Esports, Josep Llàcer, ha expressat una gran satisfacció “per les nombroses activitats esportives i l’excel·lent nivell que estem acollint a Tavernes. Voldria aprofitar per a animar a tots els membres del club Karate Do la Valldigna i, en especial, a la seua directiva a seguir treballant de la manera en què ho estan fent. Des de l’Ajuntament de Tavernes i la Regidoria d’Esports sempre estarem al seu costat donant suport a estes iniciatives”.

L’horari serà de matí, de 10 a 13 hores, i tindrà un cost de 10 euros per als socis i 15 per als no socis. El curs té la col·laboració de l’Ajuntament de Tavernes i de la Federació de Karate de la Comunitat Valenciana.

 L’exposició dels projectes del Fons Valencià per la Solidaritat es pot veure a l’Ajuntament de Tavernes

Des de hui divendres 14 de desembre està oberta l’exposició “El Fons Valencià per la Solidaritat, projectes de cooperació 2011-2012”, al vestíbul de l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna. Fins al 28 de desembre, els dies laborables es pot visitar esta mostra itinerant.

L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, i la regidora de Benestar Social, Karina Vercher, acompanyats pel cap de l’Àrea de Relacions amb els Ajuntaments del Fons Valencià per la Solidaritat, Esteve Ordiñana, han visitat els panells de l’exposició itinerant del Fons situats a l’Ajuntament.

Els panells mostren els projectes de cooperació (desenvolupament, sensibilització, ajuda humanitària i emergència) que el Fons Valencià per la Solidaritat ha impulsat en 2011 i 2012, de manera que els veïns dels municipis socis poden conèixer amb més profunditat el treball que es realitza en cooperació internacional al desenvolupament des de cada un dels ajuntaments.

El Fons Valencià per la Solidaritat és una associació dels municipis valencians sense ànim de lucre, constituïda l’any 1992 amb la intenció de contribuir, des de l’àmbit local, al desenvolupament dels països pobres, així com per a sensibilitzar la societat valenciana de les problemàtiques que pateixen els països del sud.

L’àrea geogràfica d’actuació és l’Amèrica Central i l’Amèrica del Sud, i es centra principalment en dos països: El Salvador i l’Equador. 90 municipis i 8 mancomunitats formen part del Fons Valencià per la Solidaritat i financen cada any els diferents projectes del Fons amb les seues aportacions econòmiques.

Tavernes s’ha adherit a la campanya de control d’alcoholèmia de la Direcció General de Trànsit

Del 10 al 23 de desembre, Tavernes de la Valldigna participa en la campanya especial de control de la taxa d’alcoholèmia que du a terme la Direcció General de Trànsit entre els conductors. D’esta manera s’actua de forma preventiva davant el risc que suposen les reunions, menjars i sopars d’amics i companys de treball els dies previs a les festes de Nadal i de Cap d’Any.

La Policia Local de Tavernes s’ha adherit una vegada més a les campanyes de la Direcció General de Trànsit en matèria de seguretat viària. Es tracta d’una campanya especialment important, atenent les dates en què es realitza i especialment pel fet que l’alcohol està present com a factor desencadenant en un terç dels accidents mortals i, a més, multiplica per 9 el risc de tindre un accident de circulació. Això és especialment greu quan afecta la seguretat dels vianants.

El regidor de Seguretat Ciutadana de Tavernes de la Valldigna, Evarist Sansaloni, ha expressat la voluntat de l’Ajuntament de “participar en totes les accions que puguen incidir en una major seguretat de conductors i vianants. Sabem que entre l’any 2000 i el 2011 han baixat els percentatges de positius detectats, que han passat del 5% al 1,8%, i participarem en totes les accions encaminades a reduir encara més estos índexs”.

Es tracta d’una campanya d’àmbit nacional i les informacions facilitades per tots els ajuntaments participants són absolutament imprescindibles per a poder obtenir informació completa de zones urbanes i interurbanes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario