martes, 18 de diciembre de 2012

GAB. PREMSA AJUNTAMENT, varis

La Taula de Mobilitat, Espai Públic i Trànsit de Tavernes inicia la primera presa de contacte amb els seus integrants

La primera reunió informativa per a constituir la Taula de Mobilitat, Espai Públic i Trànsit de l’Ajuntament de Tavernes ja s’ha produït. Entitats, associacions i veïns en general han mostrat el seu interés a formar part de la Taula.

La primera convocatòria va comptar, a més, amb la presència de la regidora d’Urbanisme, M. Carmen Canet, la regidora de Serveis Públics, Llum Sansaloni, i la regidora de Participació Ciutadana, Karina Vercher, que van estar acompanyades pel cap de l’oficina tècnica i responsable del Pla de Mobilitat, Juan Tormo, i de representants de Siete Arquitectura Más Ingeniería.

La Taula de Mobilitat es constitueix com a òrgan de participació, debat ciutadà i consulta al voltant de la mobilitat, accessibilitat, trànsit i qualitat, i disseny de l’espai públic urbà del municipi de Tavernes de la Valldigna, i es convertirà en una eina de reflexió alhora que de proposta.

La Taula serà un instrument permanent i evolutiu, i tindrà caràcter informatiu i consultiu. La seua funció principal és assessorar l’Ajuntament en la matèria que tracta.

Els seus objectius principals seran el foment del debat i la participació ciutadana per a treballar per un model de mobilitat més sostenible i un espai públic de qualitat més integrador i més segur, així com aconseguir posicions de consens a partir del debat entre els participants que permeten avançar cap a propostes concretes d’actuació.

La Taula estarà formada pel president, secretari, 2 o 3 vocals, representants d’entitats, col·lectius, associacions, ciutadans en general i experts en la matèria. Els membres de la Taula s’han de reunir una vegada a l’any de manera ordinària. En la primera reunió, que ha tingut un caràcter informatiu i de coneixement dels integrants, ha quedat pendent per a la pròxima el nomenament dels càrrecs, que es produirà després de la constitució de la Taula, que es produirà en la segona reunió, prevista inicialment per al mes de gener.

Han disminuït els robatoris a Tavernes, segons la Junta Local de Seguretat reunida recentment

La Regidoria de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Tavernes va celebrar la reunió ordinària de la Junta Local de Seguretat, la segona d’este any 2012. Des de l’última reunió, el mes de març passat, s’han reduït els robatoris en vivendes i en el terme de Tavernes.

En la reunió de la Junta de Seguretat hi van participar l’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, José García (en representació de la Delegació del Govern en la Comunitat Valenciana), el capità de la Guàrdia Civil de Gandia, Antonio Pérez, el subtinent de la Guàrdia Civil de Tavernes, Antonio Jiménez, el regidor de Seguretat Ciutadana, Evarist Sansaloni, l’intendent en cap de la Policia Local, Miguel Chofre, i l’oficial Víctor Martí.

La sessió ordinària va tractar els robatoris en el nucli urbà i en la zona rural, els serveis de Nadal i del Festivern, i l’actuació en accidents de trànsit i alcoholèmies en el terme municipal, principalment.

En la reunió va quedar de manifest, d’acord amb els informes dels cossos i forces de seguretat, que s’ha produït una disminució dels robatoris en el nucli urbà i en les zones rurals del terme de Tavernes de la Valldigna. Este tema ja fou tractat en l’última reunió de la Junta Local de Seguretat, abans de Falles, quan es va acordar la coordinació conjunta entre Guàrdia Civil i Policia Local, a més de l’establiment d’un servei preventiu contra els robatoris agrícoles del terme i de la zona de la platja de Tavernes.

El regidor de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Tavernes, Evarist Sansaloni, ha expressat la seua satisfacció pels resultats “de les accions preventives dutes a terme estos darrers mesos i pel treball realitzat per la Policia Local i la Guàrdia Civil, que ha permés fer un seguiment més optimitzat dels robatoris denunciats. Esta reunió ha estat molt productiva per a tindre a punt tots els elements necessaris per a les pròximes festes de Nadal i Cap d’Any en el nostre terme”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario