jueves, 9 de agosto de 2012

GABINET PREMSA AJUNTAMENTS, varis

Este divendres, dia 10 d’agost, continua la vintena edició del “Festival Sete Sóis, Sete Luas”

Després de l’actuació de “Tramuntana Fusió Mediterrània” el “Dia de la Sang” al paratge del Clot de la font, la XX edició del “Festival Sete Sóis Sete Luas” continuarà amb els seus espectacles a partir del divendres, dia 10, a l’ermita de Sant Llorenç, i fins el dimecres, 15 d’agost, al monestir de Santa Maria de Valldigna i al cine Olimpo de la platja de Tavernes.

El passat 11 de juliol, amb motiu de la celebració del “Dia de la Sang”, el grup “Tramuntana Fusió Mediterrània” va inaugurar la “XX edició del Festival Sete Sóis Sete Luas” al Clot de la Font. El festival continuarà el proper 10 d’agost a les 20h, aprofitant el porrat de Sant Llorenç, amb l’exhibició de Carles Dénia. El dissabte 11 a les 21:30h, actuaran les veus “Sete Sóis Sete Luas” amb el “Cor de Cambra Quinzedemarç” dirigit per Sergio Bernich de Croàcia, en l’almàssera del Reial Monestir de Santa Maria de Valldigna. L’entrada a les dues actuacions serà lliure.

El diumenge 12 a les 22 hores, en el cine Olimpo, podran degustar-se unes tapes especials acompanyades de vins sicilians i podrem veure l’espectacle de la dansa oriental del ventre de la ballarina siciliana Sara, homenatge a la cultura del sud d’Itália d’inspiració àrab. A les 22:30, hi haurà l’exposició “Ferro i vidre més enllà de l’horitzó” de l’artista italià Simon Benetton. I a les 23h, el grup Canzoniere Grecanico Salentino actuarà a ritmes de la Pulla (Itàlia).
El dilluns 13 d’agost a les 22:30h, provinent de Portugal i en estrena nacional tindrem a Arminda Alvernaz, que ens transmetrà el sentiment que produeix el fado, enguany declarat “Patrimoni Immaterial de la Humanitat” per la Unesco.
La música balcànica arriba de les mans de Franko Krajcar, des de Croàcia, que actuarà el dimarts 14 a les 23h  amb música tradicional croata interpretant instruments molt diferents, tradicionals i clàssics.
El tancament del Festival serà el dimecres 15 d’agost a les 23 hores i li correspondrà al nou projecte multicultural del Festival, la “7Sóis.MedKriol.Orkestra.20°”, nascudadeldiàleg intercultural per a celebrar els 20 anys del festival.
Les actuacions dels dies 12,13,14 i 15  seran al Cine Olimpo de la platja de Tavernes de la Valldigna amb entrada de 3,5 €.


Esta setmana s’inicia el termini de pagament en període voluntari de l’Impost de la Contribució (IBI)

El període voluntari de pagament de l’Impost de Bens Immobles (IBI) per als veïns que no tenen fraccionat el pagament s’ha iniciat esta setmana.
L’Ajuntament de Tavernes va aprovar el desembre del 2011 el fraccionament en tres rebuts de l’IBI amb l’objectiu de facilitar el pagament de l’impost als veïns. Les dates del període voluntari per aquelles persones que no tenen domiciliat el rebut no han variat respecte els anys anteriors.
 
Així, el dilluns 6 d’agost  s’iniciava el període de pagament voluntari de la popularment coneguda com a “contribució”, l’IBI i que tindrà com a data d’acabament el dia 8 d’octubre. Serà també en este dia quan es faça el tercer pagament dels rebuts domiciliats, cosa de la qual s’han beneficiat molts vallers i sense haver de pagar interessos.

També dilluns s’iniciava el termini de pagament de l’Impost de Bens Immobles de característiques especials. Per tant, els darrers impostos que hi ha pendents del calendari Fiscal de l’Ajuntament de Tavernes i que obriran els terminis de pagament el pròxim octubre seran l’Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE), la Taxa de Mercat Diari Municipal, 2n semestre i l’Impost sobre Bens Immobles de Rústica.

Arriba la huitena edició del torneig 12 hores de Pàdel organitzat pel Club de Tenis Valldigna

Els propers dies 11 i 12 d’agost se celebrarà el “VIII Torneig 12 hores de Pàdel” organitzat un any més pel Club de Tenis Valldigna.

El divendres 11 i dissabte 12 d’agost se celebra el “VIII Torneig de 12 hores de Pàdel” al Club de Tenis Valldigna  on poden participar els jugadors de les categories A,B i dones.

Els partits seran a nou jocs. Les semifinals i la final seran a dos sets amb tie-break i, en cas d’empat, un tie-break a 12 punts. Hi haurà trofeus per als campions i per als subcampions.

Els mercats temàtics estan presents este mes d’agost a la platja de Tavernes

Este mes d’agost la platja de Tavernes acull la celebració de dos mercats temàtics al Parc del Molló, una zona de fàcil accés i que compta amb una gran superfície per aparcament. L’oferta es completa amb un mercat a l’Avinguda de la Marina. Els tres mercats són el “Medieval d’Oficis Antics” i el “Mercat Medieval de Cavallers” al Parc del Molló mentre que el “Mercat Mariner” serà a l’Avinguda de la Marina.

La setmana passada es va celebrar el primer dels tres mercats temàtics previstos este mes d’agost a la platja: el “Mercat Medieval dels Oficis Antics” que va concentrar centenars de visitants els dies que va romandre obert.

Esta setmana, des del dijous dia 9 d’agost fins el diumenge 12, és el torn del Mercat Medieval, que a partir de les 19:00 hores permetrà als visitants comptar amb una oferta que el fa d’allò més atractiu. Així cal esmentar que el mercat inclou jocs tradicionals, atraccions medievals, tallers participatius, oficis antics, passeig en carruatges, carrusel de cavallets, pintacares, entre d’altres atraccions.  Un atractiu programa que es complementa els dies 9 i 10 amb el vol de l’àguila Harrys, els dies 11 i 12 amb passeig en dromedari i el dia 12 amb una actuació especial a les 21:30 hores del cantant Pep Gimeno “Botifarra” amb el seu espectacle “Cant a Llaurar”.

La Regidoria de Promoció Turística de l’Ajuntament de Tavernes té previst realitzar un tercer mercat este estiu, el “Mariner”, que servirà de cloenda a estes activitats. Serà del 23 al 26 d’agost, per les vesprades a l’avinguda de la Marina.

L’Escola d’Estiu de Tavernes va tancar el curs amb música i balls

En l’acte de cloenda de l’Escola d’Estiu, la regidora de Benestar Social, Karina Vercher, va agrair a les famílies dels xiquets participants la confiança depositada i la seua participació.

El pavelló multiusos va acollir l’acte de cloenda de l’Escola d’Estiu. Amb música i balls, juntament amb una acurada coreografia, els menuts van fer gaudir de l’acte de cloenda els nombrosos familiars presents.

La regidora de Benestar Social va assistir a la cloenda i va aprofitat per a agrair als pares la confiança dipositada, alhora que va valorar molt positivament la dedicació de l’equip tècnic de Serveis Socials, de l’empresa Juanjo Tradicions i, sobretot, dels monitors per l’atenció i dedicació mostrada amb els menuts.

“Ja hem començat a preparar la pròxima Escola d’Estiu 2013, a la qual esteu tots convidats”, va afirmar la regidora de Benestar Social, Karina Vercher.

Destacar el Festival Sete Sois ... i el mercat mediaval,  com a ofertes culturals i d' oçi en la nostra paltja : Eixe, el de la diversidad, es el camí que debem de seguir per a fer de la nostra platja una oferta atractiva, i fugir de l'imatge de les " tres P" : Pipes, platja i Passeig. 

Un déu per al equip de govern i més en concret, per a les regidores Canet i Altur, que han sabut en poc presupost oferir algo de qualitat als turistes .

I no es pergau l'actuació de Pep Botifarra, un fenómen el tio , vos el recomane.

2 comentarios:

  1. xe, no t'aclarixes. Criticaves els festivals Pop al Carrer i Sete Sóis i ara repartixes felicitacions.

    ResponderEliminar
  2. Destacar no significa aprobar, seguisc pensant que el Sete Sois ... es massa costós per a la poc públic que té, però aixó no lleva per a destacar que es una opció més de cultura i oci que es dona .

    ResponderEliminar