lunes, 13 de agosto de 2012

EDITORIAL : Sobre oferta turística

Sé que el tema que vaig a exposar és polèmic. Se que seré criticat , inclús pot ser que vilipendiat pels de sempre . 

Però també se que el que jo pense ho pensa molta gent, molts dels quals callen per a no ser tractats d'incultes o inclús d'alguna que altra barbaritat, com em passa a mi, per part d'eixos que es creuen en el saber diví, culturalment parlant. 

I és que hui vull plantejar quin model d'oferta turística estem oferint, i qual és la que hem d'oferir o interessa oferir. 

Anem exposar dos actes de què s'han oferit al visitant i residents este cap de setmana . 

Per un costat tenim la Fira Mediaval, la qual ha sigut un èxit d'assistència , tant en esta ocasió com el cap de setmana passat, amb visites de turisme local, nacional (majoritàriament de l'altiplà) i de la comarca de la Ribera (només calia veure d'on eren els espectadors de ' Pep Botifarra ') . 

Per un altre costat està el Festival Internacional Sete Sois , Sete Lúas : Assistents, per donar-li un títol col·loquial, 'La família i un més ' . Interpreten vostés mateixos el que amb això vull significar . 

     Sé que és un festival que, diuen, és un orgull perquè som l'única població en tota Espanya que l'oferix, que moltes localitats molt més importants voldrien tindre-ho ... Doncs caldrà plantejar-se si ens podem permetre eixe 'orgullo' i si en quelcom bo ens repercutix . 

Perquè està clar que turísticament és un fiasco : O potser ha atret a turisme dels països participants a Tavernes ? Més bé no . I en quant a cultura ... només cal veure la nul·la assistència al mateix , és a dir, no interessa gens ni miqueta al públic en general . 

Som el que som i tenim el que tenim, i això és el que podem oferir . 

Així que, sempre sense descartar altres opcions i amb l'esperit de cada vegada anar a més i millor, centrem-nos en la realitat existent i oferim el que esta ens demana, que al meu entendre no passa per festivals de tant 'standing'. O no ? 

Ho deixe en l'aire ..."



Sé que el tema que voy a exponer es polémico. Se que voy a ser criticado , incluso puede ser que vilipendiado por los de siempre .

Pero también se que lo que yo pienso lo piensa mucha gente, muchos de los cuales callan para no ser tratados de incultos o incluso de alguna que otra barbaridad, como me pasa a mí, por parte de esos que se creen en el saber divino, culturalmente hablando.

Y es que hoy quiero plantear qué modelo de oferta turística estamos ofreciendo, y cual es la que debemos ofrecer o interesa ofrecer.

Vamos exponer dos actos de los que se han ofrecido al visitante y residentes este fin de semana .

Por un lado tenemos la Feria Mediaval, la cual ha sido un éxito de asistencia , tanto en esta ocasión como el fin de semana pasado, con visitas de turismo local,  nacional ( mayoritariamente de la meseta ) y de la comarca de la Ribera ( sólo había que ver de dónde eran los espectadores de " Pep Botifarra " ) . 

Por otro lado está el Festival Internacional Sete Sois, Sete Lúas : Asistentes, por darle un título coloquial,  "La familia y uno más " . Interpreten ustedes mismos lo que con ello quiero significar .
   Sé que es un festival que, dicen, es un orgullo pues somos la única población en toda España  que lo ofrece, que muchas localidades mucho más importantes querrían tenerlo ... 

 Pues habrá que plantearse si nos podemos permitir ese "orgullo" y si en algo bueno nos repercute .

Porque está claro que turísticamente es un fiasco :  ¿ O acaso ha atraído a turismo de los países participantes a Tavernes ? Más bien no . 
Y en cuanto a cultura ... sólo hay que ver la nula asistencia al mismo , es decir, no interesa lo más mínimo al público en general . 

Somos lo que somos y tenemos lo que tenemos, y eso es lo que podemos ofrecer . 

Así que, siempre sin descartar otras opciones y con el espíritu de cada vez ir a más y mejor, centrémonos en la realidad existente y ofrezcamos lo que ésta nos pide, que a mi parecer no pasa por festivales de tanto "standing". ¿ O no ?

Lo dejo en el aire ...


7 comentarios:

  1. Critiques molt però no proposes res Enrique. Si tan bones idees tens, per què no les aportes?

    ResponderEliminar
  2. La meua llavor en este blog es fer reflexions, les propostes les deixarem per a quant corresponga, si es que correspon algún dia, d'aci a tres anyets , no el pareix ?.

    ResponderEliminar
  3. Si almenys t'informares... Sobre l'assistència a les sessions del festival (número i procedència dels assistents), sobre si Tavernes és l'única seu del Sete Sóis Sete Luas a Espanya, sobre les vendes a la Fira medieval (que de medieval tenia poc), etc. Però, és clar, això seria demanar massa per a un Quadern de dejeccions. Tu a la teua: segueix amb les excrecions. Per a reflexionar cal disposar prèviament de dades.

    ResponderEliminar
  4. L'observador crític14 de agosto de 2012, 13:22

    No, no em pareix Enrique. El que em pareix és que demostres una falta de rigor molt gran en les teues "reflexions" i que critiques a distra i sinistra sense cap tipus de criteri i el que és pitjor, fregant la falta de respecte cap als organitzadors d'estos actes. A mi no m'agraden i no vaig, però tampoc els critique.

    ResponderEliminar
  5. Eren d'esperar atacs com estos, amb l'educació de sempre i donant la cara ...

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. L'observador crític16 de agosto de 2012, 20:41

      Jajajaja! Sempre te n'ixes per les mateixes amic. Pobret meu, tots pegant-li. El que jo deia, pocs arguments, i sembla que així és inclús en les teues respostes.
      Per cert, he vist unes fotos del festival i estava atope el cine Olimpo. No sé on vas anar tu a vore el Sete Sóis Sete Luas.

      Eliminar
  6. No publiquem el comentari que ens ha arrivat este cap de setmana per ofensiu.

    Però si li diguem al que l'ha escrit, que si tant roïn li pareix este blog, perquè perd el temps en llegir-lo ? I han altres blogs que de segur el pareixeràn més interessants, home !!!

    ResponderEliminar