viernes, 24 de agosto de 2012

EDITORIAL : Per a que volem un bon motor de reg si les canals son insuficients


Este matí en el Consell de Ministres s'ha aprovat una modificació de la llei arrendatícia per la qual s'agilitza el tema dels desnonaments per impagament de rendes. Fins ací tot bé, però previnc que de poc servirà mentres no es creuen més places de jutges : M'explique. 

Actualment i amb la legislació vigent, el cobrar una lletra de canvi hauria de ser qüestió de dies des que es presenta la demanda d'impagament, atés que el procediment previst és molt àgil i simple. Però no és així perquè des que es presenta demanda fins que un jutge veu el cas, poden transcórrer mesos, inclús anys, atés que és del tot insuficient el nombre de jutjats existents a Espanya, i en els que hi ha s'amuntonen els expedients dia a dia i amb això es va retardant cada dia més la data en què un jutge arriba a iniciar un sumari , per la qual cosa millor si el procés una vegada iniciat és ràpid, però si la prèvia ha sigut llarga, el procés en total ha sigut lent.

Parlant planament, i d'aHí el titular d'esta editorial, és com si un tens un motor de reg que trau molts litres d'aigua de reg per segon, però després les canals de distribució no deixen passar més que uns pocs d'eixos litres : L'hort tardarà igual a regar-se que amb un motor adequat a la capacitat de les canals . 

Es diu que la justícia si és lenta no és justa, i a Espanya és lentíssima per la falta de jutjats , i amb la que està caient i els retalls del senyor Rajoy, tenim per a una llarga estona.

Esta mañana en el Consejo de Ministros se ha aprobado una modificación de la ley arrendaticia por la que se agiliza el tema de los desahucios por impago de rentas. Hasta aquí todo bien, pero prevengo que de poco va a servir mientras no se creen más plazas de jueces : Me explico.

Actualmente y con la legislación vigente, el cobrar una letra de cambio debería ser cuestión de días desde que se presenta la demanda de impago, dado que el procedimiento previsto es muy ágil y simple. Pero no 
es así porque desde que se presenta demanda hasta que un juez  ve el caso, pueden transcurrir meses, incluso años, dado que es del todo insuficiente el número de juzgados existentes en España, y en los que hay se amontonan los expedientes día a día y con ello se va retrasando cada día más la fecha en que un juez llega a iniciar un sumario , por lo que mejor si el proceso una vez iniciado es rápido, pero si la previa ha sido larga, el proceso en total ha sido lento.
Hablando llanamente, y de ahí el titular de esta editorial, es como si uno tiene un motor de riego que saca muchos litros de agua de riego por segundo, pero luego las canales de distribución no dejan  pasar más que unos pocos de esos litros : El huerto tardará igual en regarse que con un motor adecuado a la capacidad de las canales .

Se dice que la justicia si es lenta no es justa, y en España es lentísima por la falta de juzgados , y con la que está cayendo y los recortes del señor Rajoy, tenemos para un rato largo .

No hay comentarios:

Publicar un comentario