viernes, 31 de julio de 2015

Gabinet Premsa Ajuntament, NETEJA RUI / TRANSPARÈNCIA

L’Ajuntament de Tavernes ha iniciat la neteja de gran part del llit del riu Vaca
  
La Regidoria d’Infraestructures Agràries s’ha avançat enguany en la neteja del llit i voreres del riu Vaca, encara que la responsabilitat és de la Confederació Hidrogràfica.

L’Ajuntament de Tavernes ha començat les tasques de neteja amb l’objectiu d’eliminar canyes, malesa i objectes abocats que puguen dificultar l’eixida de les aigües cap a la mar.
A pesar que la neteja del riu no és competència municipal, sinó de la Confederació Hidrogràfica, el govern entén que deu ocupar-se’n dins les seues possibilitats. Així, la primera zona en actuar ha sigut la Isleta Tol.lo, una zona problemàtica del terme de Tavernes on són habituals inundacions localitzades en grans pluges.

Una part important de la neteja se centra en l’eliminació de massa vegetal i d’esta manera es minoritza el perill de taponaments al llarg del riu. Estos treballs es duen a cap amb maquinària pesant especial i amb un pressupost d’uns 4.000 euros a càrrec de la partida de Medi Ambient. L’empresa encarregada és Excavaciones i desbroces Martínez s.l., especialitzada en estes tasques.

El regidor responsable, Javier Escrihuela, ha visitat la zona sobre la que s’estan realitzant els treballs de neteja i ha assenyalat que “es fan per a previndre possibles inundacions per la crescuda del riu, davant les trombes d’aigua que són freqüents al nostre poble en el mes de setembre i que són perjudicials per als nostres camps”.

Les següents zones on es preveu actuar seran el barranc de Malet i el Molí del Plà. Estes actuacions es realitzaran amb la contractació d’empreses locals.


L’Ajuntament de Tavernes es situa entre els tres municipis més transparents de la Comunitat Valenciana

El document valora la informació que els municipis donen en les seues pàgines web, entre les que destaca la de l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna.

 L’Associació de Transparència Pública, en col.laboració amb l’Escola Gobernantia, ha premiat l’Ajuntament de Tavernes que es troba en el tercer lloc de tota la Comunitat Valenciana en relació a la transparència en el seu portal digital.

L’Ajuntament de Tavernes s’ha avançat a la Llei 19/2013 de transparència que donava dos anys als consistoris per a adaptar-se, tot amb recursos propis, per tant, sense cap despesa per a l’Ajuntament.

Concretament, la Llei marca que la informació subjecta a les obligacions de transparència serà publicada en les corresponents seus electròniques o pàgines web i d’una manera clara, estructurada i comprensible per als interessats.

L’informe ha sigut realitzat amb l’anàlisi de dades de transparència dels municipis de més de 15.000 habitants de la Comunitat mitjançant la ferramenta Dyntra. L’índex Dam que recull 143 indicadors de transparència analitza 6 àries diferents: transparència institucional, accés a la informació i publicitat activa, participació i col.laboració ciutadana, transparència econòmic-financera, en les contractacions i serveis, i en matèria de serveis i recolzament a ajuntaments.

L’estudi reflecteix que sols 13 dels 77 ajuntaments valorats arriben o superen el 50 per cent dels indicadors. En aquest cas, Tavernes acompleix 95 d’estos  indicadors. Tot i això, des de la Regidoria de Participació Ciutadana, encapçalada pel Regidor Enrique Chofre, s’han marcat l’objectiu de millorar si cap la seua posició i aconseguir en els pròxims anys el primer lloc.

Un equip de 16 voluntaris han participat, durant més de tres mesos, en l’elaboració d’este informe pioner en la Comunitat.

COMPROMÉS AMB EL MEU POBLE

Ahir vaig estar en la meua primera reunió del col.lectiu local de Bloc-Compromís a Tavernes, i va ser tot un plaer el vore a tanta gent junta per a elegir lliure i democràticament als seus càrrec orgànics, i ser informats i consultats pels regidors sobre temes relevants.

Resultado de imagen de compromis tavernes de la valldignaI es un plaer vore a gent de totes les edats, desde ben jovens a gent ja més marudeta, des de històrics del valencianisme local fins a recents arrivats, però sobre tot vore un local ple de gom a gom, es algo que ja fea anys que no vea. 

I ahí estaré sempre que puga, aidant com ú més, ja vaig dir que no em voreu tirant de ningú carro més però tampoc soc dels que es queden ahí sentadets en el tren mirant el paissatje. 

Gràcies pel bon recibiment que m'haveu donat, em vaig sentir en tot moment com ú més dels que porta ja anys allí, i entre altres coses perquè vos conec a la gran majoría i sabeu com pense, i amb molts tinc una sana i bona amistat ja des dels anys 80.

I als que no vos conec poc a poc estic segur anirem fent també eixa bona amistat, així m'ha passat sempre allà on he estat i ací no serà excepció.  

I aprofite per a felicitar al nou Secretari Local Josep LLàcer, persona a la que he conegut en la meua tasca de directiu d'Aceplat i que ha segut pel seu bon fer un motiu més de que vaja donat per fí el pas endavant, pas que deuría haver donat ja fa anys.

LLEGIT EN LA PREMSA , TRANSPARÈNCIA

Gandia y Tavernes, los ayuntamentos más transparentes de la C. Valenciana Levante-emv

La Asociación Transparencia Pública ha analizado municipios de más de 15.000 habitantes

Un estudio certifica que Gandia tiene el consistorio valenciano más transparente

El documento valora la información que los municipios dan en sus páginas web, entre los que destaca Tavernes de la Valldigna - Las Provincias

I ara a més amb Quique Chofre al front d'una regiduría a propòsit.

I MENTRES ELLS VAN AMENAÇANT PEL QUE ELS SEUS HAN FET, NOSALTRES ANEM FENT ...

ANUNCIO DE LA VICEPRESIDENTA Y CONSELLERA DE IGUALDAD

El Consell paga la deuda con la Dependencia y se compromete a liquidar a mes vencido

VALENCIAPLAZA.COM AYER Mónica Oltra anuncia que el Gobierno valenciano se ha puesto "al día" en los pagos con las 41.955 familias que cobran la prestación, en total, casi 16 millones.

Imagen para el resultado de noticias


El Quadern denuncia, NO ES LA NOSTRA CULPA, QUE LI RECLAMEN A QUI CORRESPONGA

I després vindran a amenaçar-nos en intervindren's per allò que han ocassionat els seus durant tants anys de desbalafiaments i barbaritats varies. 



  • Imagen para el resultado de noticias
    El gobierno valenciano del PP triplicó en 2015 el déficit respecto a los cinco primeros ...

  • El Consell aflora un gasto de 400 millones en Sanidad sin soporte presupuestario

    Las provincias
    El dato corresponde a gasto sanitario acumulado los primeros seis meses del año y se ha incorporado al plan de ajuste autonómico

  • ACTUALIDAD

    CONSEJO DE POLÍTICA FISCAL Y FINANCIERA

    El Consell presentará un plan financiero irreal para un objetivo de déficit "imposible"

    VALENCIA PLAZA  Montoro impone a la Comunitat un déficit del 0,3% para 2016, al que la Generalitat responderá con un Plan Económico-Financiero (PEF) con 1.300 millones de ingresos irreales con el actual sistema


    jueves, 30 de julio de 2015

    Gabinet premsa Ajuntament, ESCOLA D'ESTIU

    L’escoleta d’estiu de Tavernes tanca les portes demà fins el proper any

     La Regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament de Tavernes ha apostat un any més per un servei d’Escola d’estiu que pretén donar resposta a les necessitats dels xiquets.

    L’escola d’estiu que es celebra durant el mes de juliol ha comptat amb 155 xiquets que han participat en tallers, jocs i activitats d’aigua també, i que disposa d’un servei de menjador per als menuts.

    El centre que els acull és el Col.legi Alfàndech on els xiquets es reuneixen i s’integren, però, a més, fan eixides fora del recinte com, per exemple, a Gandia, una excursió amb bicicletes, fan ús de la biblioteca, i dos vegades a la setmana fan activitats a la piscina municipal.

    Per primera vegada s’ha realitzat una estada nocturna que ha tingut una gran acollida per part dels xiquets. La Regidora de Serveis Socials, Noèlia Alberola, ha comprovat que l’escoleta ha tingut èxit: “Les noves iniciatives, com l’estada nocturna que hem fet enguany ha agradat molt als menuts i esperem que es repetisca en els propers anys”.

    L’empresa encarregada de l’escola ha sigut el Grupo Tot que ha comptat amb monitors titulats i també amb un monitor més que l’any passat d’Educació Especial per cobrir les possibles necessitats. Al principi sorgiren una sèrie de problemes tècnics que s’han anat solucionant, en bona mesura per la professionalitat dels monitors. 


    Gabinet Premsa Ajuntament, CORALS

    La platja de Tavernes acull la segona edició del Festival de Corals

    L’Ajuntament de Tavernes, des de la Regidoria de Promoció Turística, patrocina i promociona el festival de corals “Cançons a la mar”, per segon any consecutiu.

    La Regidoria de Promoció Turística patrocina i promociona el festival de corals “Cançons a la mar”, amb el propòsit d’impulsar la música coral i fer més variades i atractives les activitats turístiques a la platja de Tavernes.

    Es tracta de la segona edició del festival que tindrà lloc el proper dia 2 d’agost a les 20 hores en un lloc privilegiat de la platja de Tavernes, al parc Llac de la Goleta.

    Els cors que participen al festival són, per una banda, la Coral Polifònica Alcoiana d’Alcoi, que compta amb uns 40 membres i amb la direcció d’Alexandra Soler; per altra, la Coral Veu de la Safor de Gandia, sota la direcció de Salva García i la Coral Nova Creació de l’Alcúdia, amb la batuta d’Enrique González. Hi completarà l’actuació la Coral Marinyén de Tavernes de la Valldigna, dirigida per Fran Lledó Grau, que té un bagatge d’actuacions representant la ciutat de Tavernes en nombrosos pobles i ciutats de tot el país


    FES ESPORT

    Grup muntanya Valldigna, RUTA CICLOTURISTA ESTE DISSABTE




    DE INFRAFINANCIACIÓ, VICTIMISME I OBRES PÚBLIQUES

    Si, serà això, els nacionalistes som victimistes i jugem a això per a atraure vots ...

    Los valencianos precisan 3.100 millones más al año para tener los mismos servicios que el resto Levante-emv

    La Autoridad Fiscal se enfrenta a Montoro y reclama un déficit a la carta para la C. Valenciana, Baleares, Extremadura, Cataluña y Murcia - La Generalitat casi duplicó en mayo el tope de desfase para todo 2015 (0,70 %), con 1.265 millones, el 1,23 % del PIB

    La Autoridad Fiscal reprende a Montoro y pide déficits a la carta

    VALENCIA PLAZA El organismo que preside José Luis Escrivá concluye que el ajuste requeridio por Hacienda no es factible para cinco comunidades, entre ellas la Comunitat











    I DE POSTRE UNA MÉS ...

    El Gobierno desbloquea la circunvalación de Valencia sin resolver un tramo del "bypass"

    J. SIERRA | VALENCIA

     |
    Fomento aprueba con una década de retraso el estudio informativo de las obras valoradas en 449,8 millones de euros

    I DE PREMI LA FAN SENADORA ...

    El TSJCV tramita una denuncia contra Rita Barberá por mantener símbolos franquistasEl TSJCV tramita una denuncia contra Rita Barberá por mantener símbolos franquistas



    Ha pedido a Les Corts que, en el plazo de cinco días, expida certificación respecto a si sigue siendo aforada como diputada o es senadora

    miércoles, 29 de julio de 2015

    Grup Muntanya Valldigna, DESCOBRIM VALLDIGNA


     http://www.gmvalldigna.es / grupmv@gmail.com
    Tel. 625.660.941
    Carrer de Gabriel Hernández, nº 51-2, Tavernes de la Valldigna (46.760)
    LA VALLDIGNA
    CIF.- G-97.883.458


    Nota de premsa del Grup Muntanya Valldigna.

    La Valldigna, 29 de juliol de 2015


    La Mancomunitat de la Valldigna, amb la col·laboració del Grup Muntanya Valldigna, esta realitzant  activitats per promocionar la Valldigna a nivell turístic, consentir-se en el referent comarcal de la difusió i divulgació del patrimoni, valors Mediambientals, Turístics, Monumentals i Socials de la comarca de la Valldigna


    Durant els mesos de juliol i agost estem recorrent i visitant els paratges i els llocs més característics de la Valldigna. Els turistes i visitants que durant l’estiu passen amb nosaltres uns dies, podran gaudir de rutes paisatgístiques i dels monuments més emblemàtics de la nostra comarca i podran compartir amb nosaltres els nostres costums, i com no, gaudir de la gastronomia dels nostres quatre pobles de la Valldignaa Valldigna. En lema “ DESCOBRIM VALLDIGNA”.

    Des del GMValldigna volen destacar la gran acceptació que estan tinguent estes activitats, ja que els turistes, excursionistes i visitants en general poden gaudir de tots els encants paisatgístic i monumentals de la Valldigna, que durant els cap de setmana van fent-se, destacar entre alguns: El Monestir de Santa Maria de Valldigna, Ermita de la Xara, les Ermites de Sant Llorenç del Racó de Joana i l’Alcudiola, el Molló, el Rafol, el castell de la Reina Mora, el llavador de Benifairó, la Nevera, la Nevereta i altres mes, com a monuments, així com també han tingut importància el llocs mediambientals que s’han visitat com: el Pla del Barber i la Sangonera, puntal del Massalari, la senda dels Amoladors, paratges del Clot de la Font i Sant Llorenç, Barranc de les Cases, Penyalba, font del Cirer, font Nova, Barranc d Manesa, l’avenc de la Donzella i molts altres indrets que han fet gaudir a tots el participants principalment turistes, de diferents nacionalitats i tots els racons d’Espanya.


    Des de GMValldigna agraïm l’esforç de la Mancomunitat de la Valldigna per apostar per promocionar turísticament la comarca, donant a conèixer les nostres rutes Històriques, el nostre Patrimoni Cultural, Històric i Mediambiental de la Valldigna.

    Este cap de setmana continuarem amb una nova ruta a Tavernes de la Valldigna, part de la Ruta dels Sentits recentment inaugurada per l’ajuntament de Tavernes de la Valldigna, esta programat este dissabte dia 1 d’agost una ruta mediambiental “RUTA DEL RACO DE JONA I ULLALS”.



    BLOGS LOCALS, ON ESTEU ???

    Soc un habitual lector, a diari, de premsa i blogs local i un fet m'està cridant l'atenció :

    Resultado de imagen de blogMentres La Cotorra seguix diariament fent, diguent i informant, els que diríem son "més a la dreta" com son El Ventilador, El Diari de Tavernes i el més recent El Faro de Tavernes no.

    Així, El Ventiladors està mut des del dia 29 de Maig, El Diari des del passat dia 22 de Juliol i El Faro, que va arrancar molt for, ha fet una parada de rossí, i no publica des del dia 16 també d'este mes. 

    Mentres tant el veterà La Veu seguix al seua aire, com sempre ha fer Raúl, i els de Diari Valldigna publiquen des de ja fa un temsp sense una periodicitat concreta.

    I jo em pregunte el perquè, algú ho sap, no hi han noticies, el govern està fent-ho també que no tenen rés que dir, s'han cansat como jo amb Quadern de reflexions ...?

    A vore si algú ho sap.

    El Quadern informa, MÉS SOBRE L'IBOGA

    Imagen para el resultado de noticiasLos comercios de la playa de Tavernes valoran positivamente el festival Iboga

    T. Á. C. GANDIA-Levante-emv

    La Associació d'Empresaris i Comerciants de la Platja de Tavernes de la Valldigna (Aceplat) han valorado de forma positiva la celebración durante el pasado fin de semana del Iboga Summer Festival, un gran evento que reunió de jueves a domingo a más...

    Gabinet premsa Ajuntament, VISITES COVA BOLOMER

    La Cova del Bolomor oberta als veïns i visitants de Tavernes

    L’emblemàtica Cova del Bolomor, un jaciment arqueològic situat a Tavernes de la Valldigna, obri les seues portes per tal que els visitants puguen apreciar el seu valor històric i cultural durant el mes d’agost.

    La regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Tavernes aposta un any més per estes jornades que començaran el dijous dia 6 d’agost, amb uns tallers didàctics a les 19 hores en l’Escoleta de la Platja, i que continuen amb la visita a la cova el divendres dia 7, a partir de les 8 del matí des del Poliesportiu municipal de Tavernes. Seran visites guiades per Raúl Felis, membre de l’equip d’excavació del jaciment, que els farà viure l’experiència.

    Estes activitats són gratuïtes i es realitzaran tots els dijous i divendres del mes d’agost (en dijous els tallers, tant de talla lítica amb sílex com de foc prehistòric per fricció de fustes amb arc, i els divendres la visita).

    El regidor de Turisme, Josep LLàcer, ha  recalcat que “es tracta d’una iniciativa que vol donar a conéixer als visitants el jaciment i posar en valor el paisatge i el patrimoni cultural, tant de Tavernes com de la Valldigna. A més, volem fer que siga un atractiu més per al poble que en la temporada d’estiu atrau els turistes.”

    L’excavació de la Cova del Bolomor es realitza des de 1989 dins d’un programa d’excavacions arqueològiques del Servei d’Investigació Prehistòrica del Museu de Prehistòria de la Diputació de València. La investigació ha proporcionat materials prehistòrics que abarquen de del Plistocé mitjà als inicis del Plistocé superior.
    Així, s’han trobat evidències de foc controlat entre les més antigues d’Europa. Estem davant un important lloc per descobrir els orígens i les caraterístiques del poblament paleolític europeu, les formes de vida dels neandertals i altres homínids que les van precedir.

    Els interessats en estes activitats hauran d’acudir a la Oficina de Turisme de la platja per tal de fer la seua inscripció. Els grups seran d’un màxim de 25 persones i l’edat mínima per poder visitar la cova és de 12 anys.


    QUINA SORPRESA !!!

    REVELO AL FRENTE DE LA PRESIDENCIA DEL PPCV

    Bonig, presidenta del PPCV por aclamación

    X. AGUAR HOY María Dolores de Cospedal ha seguido en directo la renuncia de Alberto Fabra y la proclamación de Isabel Bonig como nueva presidenta del PPCV y también como portavoz en les Corts

    El Quadern denuncia, QUE VISQUEN ELS OLIGOPOLIS !!!

    EL 1 DE SEPTIEMBRE SE INICIA EL PERIODO DE CONSULTAS

    Vodafone plantea despedir a 1.300 empleados tras la compra de ONO

    VALENCIAPLAZA.COM HOY Justifica los dos procedimientos de despidos colectivos por redundancia en la estructura y caída de ingresos y resultado bruto

    Resultado de imagen de oligopolio

    ALTRA DE "TORRONTEGUI", ES QUE NO PARA EL TÍO

    El Quadern informa, COINCIDÈNCIA, VENDETTA ??


  • Imagen para el resultado de noticias
    Varufakis estaría preparando un partido de alcance europeo con el objetivo de luchar ...
  • Varoufakis, demandado por un delito de «alta traición»

    La Fiscalía transfiere al Parlamento griego una denuncia para investigar si la actuación del exministro de Finanzas heleno excedió los límites de su cargo

    martes, 28 de julio de 2015

    Gabinet de premsa Ajuntament, IBOGA FESTIVAL

    El Iboga de Tavernes tanca tres dies de música amb un rècord d’assistents

    El Iboga Summer Festival celebra la seua tercera edició a la platja de Tavernes de la Valldigna i es consolida com a l’únic esdeveniment especialitzat en música balcànica, gypsy, swing i ska.

    Després de tres dies de jornades de ball ininterromput, ahir va concloure el  Iboga Summer Festival amb la legendària oquestra de Los Balcanes, Fanfare Ciocarlia, en la única parada de la seua gira internacional.

    Les xifres previstes per l’organització s’han acomplit, guanyant un 22% en el nombre d’assistents respecte als 18.000 de l’any passat en Cullera. Així, s’han aconseguit al voltant de 22.000 iboguers, molts d’ells vinguts de tota Europa.

    David Rodríguez, organitzador del festival, amb Álvaro Garro i Ángel Crespo, considera que el volum de participants ha fet que l’Iboga “se situe en el circuit internacional de música balcánica i gypsy”. A més, agraeixen “la col.laboració de l’Ajuntament de Tavernes que els ha permés reunir les condicions per oferir un recinte amb totes les facilitats per a que el públic puga disfrutar, i a més, al costat de la platja”.

    El festival ha comportat al sector de la restauració de la platja de Tavernes un increment d’ingressos en un 50% respecte l’any passat. També l’Associació de Comerciants, així com altres comerços i empreses han fet un balanç molt positiu del festival.
    La Policia Local de Tavernes ha assenyalat que no ha registrat cap incidència greu durants els tres dies.

    L’Ajuntament també ha recollit totes les impressions i propostes dels veïns i prendrà nota de tot allò que es puga millorar.