jueves, 31 de diciembre de 2015

QUE TINGAU UN BON ANY

Doncs bé, ja hem arrivat al cap del 2015 i en unes hores estrenarem el 2016.

Huí solament dessitjar-vos que passeu una bona nit i tingau un millor any nou, ens vegem en la Plaça Major aquells que a ella vingau, este any tenim carpa i tot a més d'un bon DJ, i els que no que gaudiu allà on i amb qui esteu.

Fins dilluns salvo ... ja sabeu.  

miércoles, 30 de diciembre de 2015

FESTI-TAVERN

Anit vaig estar pegant una volteta pel Festivern per la zona de la carpa i dins d'ella, i esta vesprada per la zona d'acampada de marjaletes.

I tinc que dir el mateix que vaig dir l'any passat : Sols vaig vore gent, la majoría molt jove, amb ganes sols de festa i més festa i rés més.

Que embruten ? És clar que amb milers i milers de persones és inevitable.

Qué hi ha algún acte d'incivisme ? És normal també que entre milers i milers de persones algun "malacabra" tingam.

Qué es caussen molèsties als veins ? Son sols uns pocs dies i d'ells dos festius.

Rés que no passe en altres festes al carrer que cel.lebrem tots els anys, però lògicament augmentat per l'avalanxa de gent, tanta que sobre haver ampliat la zona d'acampada l'any passat, s'ha tingut que tornar a ampliar huí de nou.

Però, i el gust que dona vore el poble plé d'alegría jove ?

Com dia ahir un bon amic, el Festivern s'ha convertit en "Festavern", el nom del nostre poble s'ha convertit en sinònim del més important Festival de cap d'any arreu tota Espanya. A vore qui en un futur s'atrevix a parar-lo ...

I a més este any i com a alternativa s'ha muntat una carpa en la plaça i s'ha portat a un DJ de categoría, com porte demanant molts anys : Amb una miqueta de sort fins sona el rellotge de l'Ajuntament i tot, jejeje, em dia una regidora anit que així està preparat.

martes, 29 de diciembre de 2015

PEGANT UNA MIRADETA A LA PREMSA

MÉS DE DESBALAFIAMENTS POC POPULARS ...

INFORME DE LA SINDICATURA DE COMPTES

El Consell de Fabra dejó sin contabilizar compromisos de gasto por 988 millones


La Generalitat no podría pagar lo que debe ni vendiendo dos veces todo su patrimonio

MARTA HORTELANO VALENCIA. 3
La Sindicatura de Comptes insiste en que si no se cambia la financiación la situación económica no es viable

El Síndic ve falta de diligencia en Cacsa y lleva un contrato al Tribunal de Cuentas

La empresa pagó un convenio de consultoría sobre su externalización y no rebajó el coste pese a no incluirse todos los servicios que se pedían

El Síndic avisa del costoso modelo Alzira al deber solo por Torrevieja 23 millones

J. RUIZ/ F. ARABÍ | VALENCIA

 | 3 comentarios
El Consell realiza su primera liquidación con las concesionarias sanitarias y aún le quedan 26























I MÉS DE TORRONAES ...

I MENTRES TANT ALTRES VAN FENT ...

El Consell promete a los dependientes entre 44 y 126 euros más al mes

Los afectados lamentan que no se elimine el copago en las residencias y se «mantendrán firmes» en su reivindicación


lunes, 28 de diciembre de 2015

PEGANT UNA MIRADETA A LA PREMSA

El Consell congela los precios del transporte público para 2016

FETS I NO SOLS PARAULES 

El Consell congela los precios del transporte público para 2016
(Valencia plaza)

Afecta a los títulos integrados del Área de Valencia, así como a los servicios públicos de transporte prestados por FGV, el sistema TAM en Alicante y el TRAM en Castellón (Las Provincias)


El conseller de Hacienda solicitará a Madrid que compense la infrafinanciación que sufre la C. Valenciana

A VORE SI AIXÍ CANVIEN ELS AIRES PER ALS VALENCIANS


Ojalà, amb el PP ja sabem el que hem tingut els valencians : Atur, corrupció i discriminació, a vore si amb este ho tenim millor, pens que sí perquè no té majoría sense el suport de les esquerres i entre elles Podemos, amb qui tenim signat un pacte açí, el del Botànic, que està donant bons ressultats.






SENSE DUBTE, SUPRESSIÓ


Diputaciones ¿Reforma o supresión? 

Encarnación de la identidad local para sus partidarios y órganos arcaicos tejidos de redes clientelares para sus críticos. El nuevo escenario político valenciano cuestiona el mantenimiento de las diputaciones, cuando los aires de Europa soplan a favor del poder municipal y plurirregional. (Valencia plaza)
Pense que supressió i acostament als veins de les seus tasques, quan més propera es una institució al ciutadà, millor coneix les seues necessitats. I així ho podem vore per exemple en Benestar Social, on és en la pràctica i per cessió l'ajuntament qui ho porta endavant i amb més efectivitat que si depenguer de més amunt. 
Així que una millor financiació per als ajuntaments i que estos siguen qui cobrisquen les necessitats dels veins en tot allò que puguen.


NDEPENDÈNCIA CATALANA (Valencia Plaza)

I DIC JO : NO SERÍA MÉS FÀCIL DEIXAR.LOS VOTAR ? FICAR PORTES AL CAMP NO SOL DONAR BON RESSULTAT, I L'AUMENT PROGRESIU D'INDEPENDENTISTES AIXÍ HO DEMOSTRA.

Albiol aboga por aplicar el artículo 155 si JxSí y la CUP despliegan su "desafío"

Gabinet Premsa Ajuntament, PÀRQUING COBERT

L’Ajuntament de Tavernes instal·la un nou sistema de ventilació del pàrquing i resol les filtracions d’aigua

Amb els elements que s’han instal·lat es soluciona el problema de les filtracions d’aigua de pluja que té el pàrquing subterrani del Passeig del País Valencià.

L’Ajuntament de Tavernes, a través de la Regidoria d’Obres Públiques, ha realitzat un projecte d’adequació de presa d’aire natural i ventilació del pàrquing subterrani del Passeig del País Valencià.

La realització de les obres ha permés establir un nou sistema de ventilació del pàrquing alhora que es resolen les filtracions d’aigua i problemes d’humitat que es produïen quan plovia. Abans es disposava d’unes reixes horitzontals per on l’aigua de pluja entrava directament al pati interior fent necessària l’evacuació amb unes bombes.

Ara, a més, els ciutadans de Tavernes poden gaudir d’un nou mobiliari urbà mitjançant elements de jocs i decoratius que s’integren en l’espai públic. Es tracta d’uns bancs i unes mantes de joc que tenen als laterals unes reixes de ventilació. Tota la zona on s’han instal·lat disposa, a més, d’unes tanques per donar més seguretat a l’entorn.

Esta obra és un dels projectes més importants que l’Ajuntament ha fet amb la subvenció del Pla d’Inversions Financerament Sostenibles (IFS) de la Diputació de València, amb un pressupost de 20.000 euros.

Gabinet Premsa Ajuntament, CONTRACTACIONS ATURATS

L’Ajuntament de Tavernes contracta 18 persones per a obres de manteniment d’edificis municipals

Estes obres s’emmarquen dins del Pla d’Ocupació Conjunta de les Administracions Públiques Valencianes, que pretén fomentar l'ocupació en l'àmbit local a través d’un programa d’ajudes.

L’Ajuntament de Tavernes, a través de la Regidoria de Foment Local, ha contractat 18 persones desocupades, inscrites com a demandants d'ocupació, que comencen l’obra  de “Manteniment d’infraestructures i edificis municipals” a partir de demà dia 29 de desembre.

L’Ajuntament, implicat en la creació de llocs de treball al municipi, es va acollir a un programa d'ajudes dirigit als ajuntaments per poder contractar i executar obres o servicis d'interés general o social.

Estes ajudes, que va convocar la Conselleria d'Economia, Indústria, Turisme i Ocupació, estan emmarcades en el Pla d'Ocupació Conjunta de les diverses administracions, la Diputació, la  Conselleria i els ajuntaments. En total, són 58.662 euros, és a dir, 19.554 euros que aporten les tres administracions a parts iguals, amb un objectiu clar: fomentar l'ocupació en l'àmbit local.

Les 18 persones elegides eren aturats inscrits com a demandants de treball en els centres SERVEF i pertanyien a algun dels col·lectius com parats de llarga duració, jóvens menors de 25 anys o majors de 45 anys. 

EM RETIRE DE LA VIDA PÚBLICA

Ja fa un temps que vaig pensant-ho, i ho tinc decidit : A partir de huí passaré a ser un ciutadà valler més, sense ninguna relevància. 

I per a tal em vaig a donar de baixa de Compromís, de la Taula de Mobilitat, baix a eliminar este blog, no vaig a perteneixer més que a ens socials com ACUDE, Creu Roja i demés però sense càrrec ningún ... es a dir, no vull ser rés que comporte ser conegut de ninguna forma, em porta massa mals sabors. 

Així, també vaig a deixar d'opinar de política en el facebook, no vaig a compartir rés polític, calladet que estic més guapo i així fora cacaus com els que he tingut.

Així que, fins sempre. 

P.D. Huí estem a 28 de Desembre i ja sabeu ...però algun dia ho faré, cansa ser objecte d'atacs per ser com soc i opinar com opine, este país encara no està prou madur per a això, però no és el moment, és el moment d'altres cosses i entre elles seguir lluitant pel que creus. 

Resultado de imagen de inocente

domingo, 27 de diciembre de 2015

Y ESO DUELEEEEEE

I és que els nervis de vore el ressultat de la coalició entre Compromís i Podemos els ha ficat a alguns moooolt nerviosets, tant que ja ens estan fent pensar als que som contraris a ell si al final no ha segut tan mala idea i tot !! (De nou, jejejeje). 

Resultado de imagen de baldoviDoncs bé, a tots ells i com es vaig dir dijous, que brinden amb tila en vers de cava, perquè es va a fer falta, ja que eixos naips que diuen alguns estan caiguent els cauran a alguns però en el cap ara quan Baldo tinga molt més temps per a parlar, del que tenía.

Perquè el tindrà, ja s'estan mirant fórmules de com, doncs no sols hi ha una o dos, ja ho voreu, doncs eixe reglament que feren tan ambigu per a interpretar-lo des del seu perfecte bipartidisme "a la gana" populars i socialistes, i deixar per exemple que UPyD sí però altres no perquè convenia o no convenia als seus interessos, o que diputats de UPN formaren part del grup canari per aquè estos arrivaren als cinc diputats, no pensant que algun dia no tindrien el control de la Mesa, els s'està ara tornant en contra i dona peu a diverses i possibles interpretacions i fórmules, torne a dir que ja ho voreu : L' opinió d'un catedràtic, dos o tres no va a misa, a misa va el que diga la Mesa i els tribunals, i aquella no va a estar controlada pels de sempre.   

I es que si amb tant poc de temps i mitjans Baldo li colorejava la cara a més de dos i més de tres, ara amb més temps i força ... correrà el manso. 

I en quant al Senat no ha entrat Albiñana pero si altra membre de Compromís, Dolors Pérez (mireu quí és, mireu, tèla ... ).

I todo esto dueleeeee !!!!

I amb esta editorial i salvo contrarepliques o noves referències a este modest veí de Tavernes, done el tema per zanjat, ací pau i allà glòria. 


jueves, 24 de diciembre de 2015

XE, MÀ QUE VALC ( jejejeje)

Resultado de imagen de bon nadalXé, ma que soc important (jejejeje), canvie este blog d'un blog d'informació local a uno personal on exprese les meues opinions personals i no sols em seguixen encara un grapat de gent, si no que entre ells altre/s blog local i alguns dels seus comentaristes (torne a dir jejejeje).

Anava a contestar però, xe, va, que huí es la nit de nadal, pau i amor per a tos i el dilluns, salvo atacs personals , més i millor.

Sols un consell : Alterneu el cava amb tila que esteu massa nerviosets, tant com per a donar-li importància, analitzar i comentar el que diu un simple militant de Compromís. 

miércoles, 23 de diciembre de 2015

TO BE OR NOT TO BE

O algo així crec s'escriu, jo d'anglés ...

He defés moltes vegades i en política entre altres, el que jo denomine la "teoría de les varetes de peix", també denominable "la teoría dels nuggets", i que ve a dir el següent : 

Als menuts i els que sou pares ho sabeu, no hi ha forma en general de fer-los menjar peix o carn de pollastre a pàl sec. Però si els compres peix rebossadet tipus varetes de les que trobem i amb diversitat en els supers, si solen menjar-les. I ja no digam amb els famosos nuggets, sobre tot si son dels "Mc" o els "Burguer".

És clar que no és el mateix menjar peix o carn de pollastre naturals, que així rebossats, amb el rebossat es perd l'essència del producte natural, i més amb la serie d'aditius i demés que porta. Però els xiquets menjen peix, encara siga menys que a pàl sec, però menjen peix. O pollastre. 

Doncs bé, en política he segut com sabeu, partidari moltes vegades de participar com a nacionaliste en conjuncions amb altres forces no tant nacionalistes o no gens però mai contraries, i sempre valencianistes, a fí de fer arrivar el nostre missatge nacionalista als més posssibles, el qual s'aconseguix quan toques govern, i que vaja calant. 

Per exemple amb el malbaratat projecte denominat Demòcrates Valencians, o en Demòcrates-Units per Tavernes, abdós projectes no nacionalistes però sí valencianistes, o fa un temps en UnitsxValència, de la qual forma part Opció Nacionalista Valenciana, partit escindit d' Unió Valenciana, del qual vaig formar part i el qual nom ja ho dia tot.  

I tot açò perquè el nacionalisme en la nostra terra i mira em sap greu, no es un sentiment majoritari, tot el contrari, minoritari, desgraciàdament minoritari, pel que hi ha que fer-lo arrivar com es puga i el camí més efectiu es quan governes, i, com dic , que vaja calant.

I no, amb això no enganyes a ningú, jo mai he amagat com pense, sols que he estimat participar en eixos projectes com a camí per a poder fer arrivar als més possibles el meu sentiment, les meues idées, i que vaja calant el missatge nacionalista.

Ara m'he trobat amb un pacte del meu partit, el Bloc, i els seus socis de Compromís, amb un partit central i he dit no per açò darrer, esta vegada i amb este pacte concret l'altra part siquiera és valencianista en sentit pur, sino una mera delegació d'un partit central, el qual no havera ocorregut per contra amb Esquerra Unida i Ricardo Sixto per exemple, pense. També es veritat que si escoltes i com vaig dir en altre artícul a Àngela Ballesteros, Rosana Pastor o Lola Bañón sents un missatge nètament valencianista, sense dubte. I ja no el dic amb Albiñana.

Resultado de imagen de nuggets pollo
El que està clar i es indiscutible pense, és qué eixe pacte, eixe diguem-li "rebossat" ha donat bons ressultats, i pot ser la veu del nacionalisme arrivarà a Madrit amb més força en veu de Joan Baldoví. Però hem perdut el "peix", l'essència del Bloc dins d'ell : S'ho val la pena ? Alguns defenen que sí, altres seguim defenent que no. 

I dic pot ser perquè ara tenim altre dilema : Si al final la Mesa del Congrés no ens deixa fer grup propi (és possible si aplica a "rajatabla" el reglament, dependrà molt d'acords, huí mateix Baldo li ha oferit al Psoe donar-li suport per a la Presidència d'este si no ens fica impediments), es plantejarà el si interessa que els quatre diputats de Compromís passen al mixte i els de Podemos al seu grup nacional, o que es consituisquen com a sub-agrupament dins del de Podemos.

En el primer cas lo possitiu es que Baldo quan parle parlarà inequívocament com a una veu valenciana neta i clara, i lo negatiu que seran pocs els minuts que tindrà dins d'eixe grup mixte, i poca per no dir nul el resò del seu missatge, a més de que no es garantitza el suport del total dels diputats de Podemos i dels seus coalligats, en tot cas i pel pacte amb Compromís els 42 d'estos com a partit central.

Resultado de imagen de nuggets varitas pescadoSi s'integren com a sub-agrupament dins del grup Podemos i d'acord als pactes subscrits entre Compromís i Podemos per a estes nacionals, el possitiu serà qué com a co-portaveu de dit grup nacional i portaveu del sub-agrupament, tindrà més minuts i amb això més ressò, i també a més  al ser respaldat per tot Podemos amb els seus 69 diputats en total si comptem els de les altres dos forces coalligades amb els moradets en Catalunya i Galicia, en tot allò que propose en defensa dels interessos dels valencians.
  
Es a dir, peix/carn de pollastre una vegada més en estat pur i a pàl sec encara en menjes menys , o varetes/nuggets a vore si així en menjes més, tria de la paradeta ...

Espere no tindre que "triar" perquè sí tingam grup propi i amb ell veu clara i identidaria en Madrit, objecte del pacte, si no ja opinaré. 

Gabinet Premsa Ajuntament, SEPARACIÓ MANCOMUNITAT VALLDIGNA

L’Ajuntament de Tavernes aprova la possibilitat de separar-se de la Mancomunitat de la Valldigna

La situació econòmica fa necessària la reducció general de les despeses de l’Ajuntament. En eixe sentit, el pressupost inicialment aprovat per a 2016 inclou la reducció de l’aportació de l’Ajuntament a la Mancomunitat de la Valldigna.

L’Ajuntament de Tavernes va aprovar dilluns passat en el Ple la proposta d’eixir-se’n de la Mancomunitat de la Valldigna d’ací a un any si es considera que el seu futur, tal com es planteja a hores d’ara, és inviable.

El regidor de Règim Interior, Enrique Chofre, va explicar que els estatuts obliguen a notificar amb un any d’antelació la intenció d’eixir-se’n. Tanmateix, es vol reformular l’entitat amb nous objectius a fi d’evitar que l’eixida es faça efectiva.

L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, ha manifestat que una mancomunitat ha de prestar uns serveis (per exemple, la recollida de fem, el socorrisme de la platja, parcs i jardins, etc). I estem davant una entitat que no en presta de cap tipus. Per tant, no compleix la finalitat última, que és millorar la qualitat de vida dels ciutadans dels pobles de la Valldigna amb serveis més eficients i barats.

A més, ha afegit que des del 2004 s’ha invertit en la Mancomunitat quasi 4.000.000 d'euros, quantitat que suposa el cost del col·lector de la platja i la liquidació de la piscina junts.

La postura de l’Ajuntament de Tavernes, que és el que més diners hi aporta, amb un 73% del total del pressupost (que corresponen a quasi 250.000 euros l’últim any), ha estat consensuada amb els alcaldes dels altres municipis i tots entenen que tal com està hui no és sostenible.

Tanmateix, si s’aconsegueix dotar la Mancomunitat d’uns serveis necessaris que representen un estalvi respecte de realitzar-los de manera unilateral, el govern municipal serà el primer a tirar arrere esta iniciativa.