viernes, 28 de julio de 2017

Nota premsa Grup Muntanya Valldigna, VOLUNTARIAT

http://www.gmvalldigna.es / grupmv@gmail.com
Tel. 685.633.185
Carrer de Gabriel Hernández, nº 51-2, Tavernes de la Valldigna (46.760)
LA VALLDIGNA
CIF.- G-97.883.458
La Valldigna, a 27 de juliol de 2017

Els membres del Voluntariat Ambiental de GMValldigna, han participat aquest dimarts 26 de juliol, junt a companys voluntaris d'altres indrets, en un curs de prevenció d’incendis forestals, que s'ha organitzat des del Servici de Conciliació d’Usos i Sensibilització en la Prevenció d’Incendis Forestals de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural.

Els objectius principals del Pla de Prevenció d’Incendis Forestal són: reduir el nombre d’incendis, la vigilància, la dissuasió, la informació a l’usuari de les muntanyes, control de cremes i control dels cultius abandonats que estan prop de les zones forestals.

En l’estructura del Pla de Prevenció d’Incendis Forestals, estan els voluntaris que comuniquen als observatoris el que passa en les zones forestals, els observatoris donaran coneixement a la central de qualsevol incidencia si és necessari.

Cal assenyalar que la legislació Forestal diu que a meyns de 500 metres de les zones forestals, no es pot fer foc, a no ser que hi haja alguna autorització especial, com per exemple, els Plans Locals de Crema. Com també, recordar que quan estem en preemergència de nivell 3, està totalment prohibit qualsevol crema a no ser que aquesta estiga a més de 500 m del terreny forestal. Els rius i barrancs estan considerats zones forestals.

Des del Voluntariat Ambiental de GMValldigna, i dins de les nostres possibilitats farem tot el que estiga en les nostres mans per intentar evitar més incendis a la Valldigna. Si alguna persona vol col·laborar amb nosaltres podeu informar-vos al tel. 685633185.


 

No hay comentarios:

Publicar un comentario