viernes, 21 de julio de 2017

GP Ajuntament, 1500 ASSISTENTS AL FESTIVAL POP AL CARRER-DESLLUNAT

Més de 1.500 persones han acudit enguany al festival Pop al Carrer-Desllunat 

El Festival, organitzat per l’Ajuntament de Tavernes i LaCasaCalba, es va celebrar el 14 i 15 de juliol a la Plaça de Les Palmeretes en la platja vallera.

La tretzena edició del festival Pop al Carrer – Desllunat que portava per lema ‘A la vora del jazz mare’ ha sigut un èxit de participació. Més de 1.500 persones han passat entre divendres i dissabte, sent l’edició que més públic ha gaudit del festival.

“Enguany, juntament amb LaCasaCalba, s’ha apostat pel jazz, una temàtica que ha propiciat l’èxit d’este festival que ha comptat amb gent de totes les edats i de diversos punts de la geografia valenciana. A més, ha destacat el gran nivell dels músics i cantants que han passat per esta edició, així com el record a les jam sessions que tenien lloc a finals dels 90 al pub Padur de la platja de Tavernes”, ha assenyalat la regidora de Cultura i Festes, Encar Mifsud.

Des de divendres a les 20 hores fins a dissabte a la matinada s’han succeït 9 actuacions musicals que han anat des del jazz més clàssic de Ricardo Belda & Arantxa Domínguez, a la vessant més free jazz de Josep Lluís Galiana, passant pel jazz pur d’uns dels seus precussors al País Valencià, Ramon Cardo, acompanyat dels Nyora Boppers o del Valler Ximo Caffarena que va inocular la passió jazzística a molts dels seus alumnes a les jam sessions al pub Padur de la Platja de Tavernes de la Valldigna. Alguns dels seus alumnes com Hugo Canet o Paco Mifsud i també va participar l’artista local Gerard Vercher en el grup Gatos Revoltosos que fou una de les sensacions del festival.

Les actuacions forànies van vindre de la mà de Radio Pesquera, el projecte dels guitarristes Pablo Novoa (Vigo) & Nono García (Barbate), actuació que va omplir la plaça de gom a gom, i de Guadalupe Mediavilla artista argentina que venia acompanyada de la seua banda formada per músics d’Amèrica Llatina i que tancava la seua gira europea en el festival Pop al Carrer.

Les actuacions es van complementar amb altres activitats com la demostració i classe de lindy-hop, Swing from the bottom, una fusió de balls propis dels anys 20 que ens els últims anys ha guanyat adeptes. També dissabte es van poder visionar distints curtmetratges d’animació a càrrec del projeccionista valler Santiago Estruch. Durant els dies de festival, a més, es van instal·lar els jocs populars ‘Pícnic’ de Disparatario, activitats en les que van participar adults i xiquets i un gastroespai amb un food track amb tapes casolanes.

El festival ha comptat amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana i Turisme València.  

No hay comentarios:

Publicar un comentario