viernes, 28 de abril de 2017

GP Ajuntament, ARRANCA VALLDIGNA RADIO

Valldigna Ràdio arranca el pròxim dijous a les 12 del migdia des dels estudis de l'emissora en la 107.8 de la FM. No us perdeu la festa de presentació de la programació que s'ha preparat! Entrevistes, jocs per als xiquets i l'actuació d'Elena Grau i Àngel, per la vesprada, a la plaça Major. Viviu l'estrena de la ràdio municipal en directe!

jueves, 27 de abril de 2017

GP Ajuntament, XARRADA SOBRE LLEI DEPENDÈNCIA


La secretària autonòmica de Serveis Socials va oferir ahir una xarrada sobre la llei de dependència a Tavernes

En l’acte hi van participar l’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, la regidora de Serveis Socials, Noèlia Alberola, i la tècnica de dependència de l’Ajuntament, Sílvia Escrihuela.

La Setmana Cultural per a la Gent Gran va dedicar el dia d’ahir a la dependència, amb un taller de mobilitzacions per a cuidadors de gent dependent, una exposició itinerant i una xarrada a càrrec de la secretària autonòmica de Serveis Socials, Helena Ferrando, i la tècnica de dependència de l’Ajuntament de Tavernes.

L’acte el va encetar Jordi Juan agraint la presència d’Helena Ferrando. La secretària autonòmica va informar que “hem canviat el model i anem millorant. Estem intentant que en compte de valorar les persones dependents des de València, es faça en els municipis. Per això, al juliol, si va tot bé, tindrem un valorador en cada municipi, cosa que farà que la faena es simplifique i siga més ràpida”. A més, va explicar els recursos de la Conselleria en dependència, com ara la teleassistència, l’ajuda a domicili i els centres de dia: “volem un envelliment actiu i serveis de prestació d’autonomia”.

La regidora Noèlia Alberola va avançar l'ampliació de la plantilla municipal amb un treballador social més en Serveis Socials per a dependència. A més, va informar que “per la forta demanda dels veïns de Tavernes, l’Ajuntament ha ampliat el taller de mobilitzacions i atenció a malalts dependents fins al mes de juny, i s’han organitzat tallers de respir tant al poble com a la platja els mesos de juliol i agost”.

GP Ajuntament, ESTUDIANTS EN PRÀCTIQUES EN L'AJUNTAMENT

L’Ajuntament de Tavernes rep els estudiants de pràctiques

Este matí l’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, i la regidora d’Educació, Bea Ferreres, han rebut els estudiants de l’IES Valldigna, la Universitat de València i l’Acadèmia Almi en el saló de plens de l’Ajuntament.

L’Ajuntament de Tavernes, que té un conveni amb els centres educatius i l’ADEIT perquè els seus alumnes puguen fer les pràctiques en el consistori, ha rebut hui els 15 jòvens estudiants de l’IES Valldigna, la Universitat de València,  l’Acadèmia Almi i l’IES Conselleria.

L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, i la regidora d’Educació, Bea Ferreres, els han donat la benvinguda i els han encoratjat a “aprendre de tots els professionals que treballen en el consistori. Estes pràctiques vos serviran per a conèixer la realitat de les tasques que podreu fer en un futur i suposaran  un primer pas al món laboral”.

L’objectiu és permetre que estos jóvens apliquen i complementen els coneixements que han adquirit en la seua formació acadèmica, i afavorir l’adquisició de competències que els preparen per a la seua professió. En concret, els estudiants obtindran experiència en el camp de l’administració, l’electricitat i l’esport.

GP Ajuntament, APLAÇAMENT PRESENTACIÓ RADIO

L’Ajuntament de Tavernes ha decidit, davant la previsió metereològica de pluges per a demà, posposar l’acte de presentació de la ràdio municipal que hi havia programat per la vesprada a la plaça Major. Volem que la festa prevista siga màxima i que tots gaudim dels actes. Per això, l’Ajuntament anunciarà una nova data per a la pròxima setmana.


miércoles, 26 de abril de 2017

GP Ajuntament, PROGRAMA COMENÇA A EXPORTAR

Tavernes acollirà la presentació del programa “Comença a exportar”, de la Conselleria d'Economia Sostenible

La directora general d’Internacionalització, M. Dolores Parra, juntament amb els representants de les cambres de comerç, presentaran el programa el divendres dia 28 d’abril en el saló de plens de l’Ajuntament, a les 10 hores.

L’Ajuntament de Tavernes acollirà divendres la presentació del programa “Comença a exportar” de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.

A l’acte hi assistiran la directora general d’Internacionalització, Ma. Dolores Parra, juntament amb els representants de les cambres de comerç, l’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, i alcaldes, regidors delegats i ADL d’altres municipis.

El nou programa, que ha estat dissenyat amb la col·laboració de les cambres de comerç, serà gratuït i pretén donar suport a la internacionalització de les empreses. Així, permetrà treballar braç a braç amb els ajuntaments i donar resposta a les necessitats empresarials per a començar a exportar. 

martes, 25 de abril de 2017

GP Ajuntament, SETMANA CULTURAL GENT GRAN

Comença la Setmana Cultural per a la Gent Gran de Tavernes

Este matí, al voltant de 40 persones han participat en l’excursió a Sueca, on han visitat els museus de Joan Fuster i el del xocolate i la muntanyeta dels Sants.

La Regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament de Tavernes ha organitzat la Setmana Cultural per a la Gent Gran, en què durant quatre dies, fins al dia 28 d’abril, els majors de 60 anys de Tavernes poden assistir a les diverses activitats programades.

L’inici de la Setmana Cultural ha sigut este matí amb una excursió a Sueca, on han visitat els museus de Joan Fuster i el del xocolate i la muntanyeta dels Sants. Esta vesprada hi ha prevista una exposició i un taller “T’apropem la cova del Bolomor” per a conèixer el jaciment arqueològic de Tavernes, en la Casa de la Cultura.

GP Ajuntament, TERMINI NOU INGRES VÍCTOR CALATAYUD

El termini per a sol·licitar el nou ingrés en l’Escola Infantil Víctor Calatayud s’obri el 8 de maig

L’Escola Infantil Víctor Calatayud, que proporciona atenció educativa als xiquets de 0 a 3 anys d’edat, disposa de 6 unitats i una oferta total de 89 places.

L’Ajuntament de Tavernes, a través de la Regidoria d’Educació, informa que el termini per a fer la sol·licitud de nou ingrés en l’Escola Infantil Víctor Calatayud per al curs 2017/18 serà del 8 al 26 de maig. Els xiquets que ja hi estan matriculats i continuen en l’escola pública hauran de reservar la plaça del 25 d’abril al 4 de maig.

La documentació que s’ha de presentar a l’entregar la sol·licitud serà l’informe de salut, una fotocòpia de la targeta SIP del menor, una fotocòpia del full del llibre de família on estan inscrits tots els membres de la unitat familiar, una fotocòpia del DNI del pare i de la mare, un certificat mèdic acreditatiu de l'estat de gestació amb indicació de la data prevista de part (per als sol·licitants no nascuts) i la documentació per a baremar.

Les llistes provisionals d’admesos es publicaran el 31 de maig, una vegada comprovades les sol·licituds i fets els barems, i hi haurà temps per a presentar reclamacions fins al 7 de juny. La publicació de les llistes definitives d’admesos i xiquets en llista d’espera serà el 12 de juny, i la matrícula de l’alumnat es formalitzarà del 13 al 30 de juny.

La recollida d’impresos es farà a partir del 8 de maig en el centre educatiu.

viernes, 21 de abril de 2017

GP Ajuntament, VALLDIGNA RADIO ARRANCA EL 28 D'ESTE MES


Valldigna Ràdio arranca la programació el dia 28 d’abril


A partir de les 12 de migdia s’obriran els micròfons de la ràdio municipal amb una programació especial, i de vesprada s’ha organitzat una festa en la plaça Major amb jocs per als xiquets i l’actuació d’Elena Grau, juntament amb l’equip que estarà al capdavant de l’emissora.


Valldigna Ràdio, la primera emissora pública de Tavernes, estrena les emissions amb una programació especial el divendres dia 28 d’abril en la 107.8 de la FM, des dels estudis ubicats en el Centre Social Dolores Rojas Almel·la.

De vesprada, es donarà a conèixer als veïns de Tavernes tots els espais que s’han elaborat i que formaran la graella durant esta temporada. L’Ajuntament de Tavernes ha organitzat una gran festa que s’emetrà en directe a partir de les 18 hores en la plaça Major, on els xiquets podran gaudir de jocs i, en acabant, hi ha prevista l’actuació de la cantant local Elena Grau.

La programació matinal estarà a càrrec de l’empresa Comarcal Valldigna Ràdio, que oferirà sis hores d’entreteniment i informació, a més de donar suport i formació tècnica a les associacions locals que estiguen interessades a crear un espai propi dins de la graella de vesprada.

El regidor de Comunicació, Enrique Chofre, ha assenyalat que “complim així una de les prioritats que ens vàrem marcar en la campanya electoral de 2015. L’objectiu del govern municipal ha estat impulsar este servei radiofònic que demanava la ciutadania i que permetrà als veïns de Tavernes i dels voltants accedir a la informació més pròxima i rellevant de la Valldigna”.

GP Ajuntament, XARXA EMISSORES VALENCIANES

La ràdio municipal de Tavernes formarà part de la Xarxa d’Emissores Valencianes

La Xarxa d’Emissores Valencianes, que dependrà de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, formarà treballadors i organitzarà cursos i jornades.

Valldigna Ràdio, l’emissora municipal de Tavernes, formarà part de la Xarxa d'Emissores Municipals Valencianes en companyia de 24 ràdios locals més.

Ahir va tindre lloc una reunió, convocada pel secretari autonòmic de Comunicació, José María Vidal, en la seu de la FVMP, on es va acordar crear una comissió de treball de la qual és membre el regidor de Comunicació de l’Ajuntament de Tavernes, Enrique Chofre.

Esta comissió, integrada per responsables d’altres emissores municipals com la de Picassent, Mislata o Pego, engegarà el projecte que preveu la formació dels treballadors, l’organització de cursos i jornades, l’assistència tècnica i la compartició de continguts.

Segons l’acord, esta xarxa passa a dependre de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, i el finançament està previst que arribe amb dotacions de la mateixa FVMP i de la Generalitat.

jueves, 20 de abril de 2017

GP Ajuntament, AJUDES POLÍGONO EL PLA

Tavernes demana 200 mil euros a la Generalitat per a millorar el polígon del Pla

L’objectiu és fer diverses actuacions per a modernitzar el polígon del Pla, que es va urbanitzar l’any 1973 i que conté 26 empreses i una superfície de 118.657 metres quadrats.

L’Ajuntament de Tavernes ha sol·licitat a la Conselleria d’Economia Sostenible i l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial les ajudes per a la modernització de les àrees industrials.

Així, l’Ajuntament de Tavernes, coordinat amb els empresaris del polígon del Pla, ha marcat les prioritats i ha presentat a l’IVACE el seu projecte de millora, que ascendeix a 200 mil euros, amb la finalitat d'adaptar el polígon a les necessitats actuals, entre les quals destaca la implantació de fibra òptica i altres telecomunicacions. Es tracta de fer arribar les canalitzacions i conduccions necessàries a les 26 empreses instal·lades i a les futures que s’hi poden implantar.

La millora de la imatge del polígon, tant de la façana vegetal com de les indústries, mitjançant la regeneració paisatgística i ambiental és una altra de les necessitats. Entre els objectius està incrementar el valor dels espais industrials amb una estructura urbana adequada que integre el polígon en el nucli urbà.

Una altra de les actuacions serà millorar l’enllumenat públic mitjançant mesures d’eficiència energètica. Es pretén substituir la totalitat dels llums existents, que ja tenen 22 anys, per LED. A més, es dotarà el polígon d’un servei contra incendis aproximant els nous hidrants a les empreses i adequant-se a la normativa contra incendis.

La senyalització horitzontal i vertical del trànsit és una altra de les millores. Esta actuació necessària per a millorar els accessos i la reordenació del trànsit i fluxos dels vehicles pesants serà executada per la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori. En concret, la millora de la seguretat viària amb nous accessos comprén l’execució d’una minirotonda en la intersecció de la CV50 amb els carrers Divina Aurora, Farola i Cervantes.

Esta serà una primera actuació dins del projecte de pacificació del trànsit de la CV50 en què l’Ajuntament de Tavernes i la Conselleria estan treballant.

GP Ajuntament, SETMANA CULTURAL GENT GRAN

Tavernes inicia la Setmana Cultural per a la Gent Gran el dia 25 d’abril

Este divendres dia 21 la regidora de Serveis Socials, Noèlia Alberola, farà la presentació de les activitats per a persones majors de 60 anys i es donaran a conèixer tots els detalls. Serà a les 19 hores en la Casa de la Cultura.

La Regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament de Tavernes ha organitzat la Setmana Cultural per a la Gent Gran, en què durant quatre dies, des del dimarts 25 fins al divendres 28 d’abril, els participants podran assistir a les diverses activitats programades.

L’inici de la Setmana Cultural serà el dimarts 25 d’abril amb una excursió a Sueca, on visitaran els museus de Joan Fuster i el del xocolate i la muntanyeta dels Sants. De vesprada hi ha prevista una exposició i un taller “T’apropem la cova del Bolomor” per a conèixer el jaciment arqueològic de Tavernes, en la Casa de la Cultura.

El dimecres 26 es farà la jornada dedicada a la dependència, amb un taller de mobilitzacions per a cuidadors de gent dependent en el Braç Treballador. En la Casa de la Cultura es farà l’exposició itinerant sobre dependència i una xarrada a càrrec de la secretària autonòmica de Serveis Socials, Helena Ferrando, i una tècnica de l’Ajuntament de Tavernes.

Les activitats programades per al dijous 27 d’abril comencen amb un taller de cuina, amb la col·laboració de l’Associació d’Ames de Casa Tyrius en el Braç Treballador. De vesprada s’han preparat dos activitats, una classe d’exhibició de pilates a les 17 hores en la plaça Major i el monòleg “De categoria internacional” a les 20 hores en la Casa de la Cultura.

El divendres 28 d’abril, de matí, hi haurà la xarrada “Les herbes de la Valldigna” en el Braç Treballador. I en la Casa de la Cultura s’ha programat “El cel de la vall”, una xarrada sobre astrologia. En acabant, es donarà pas a la clausura de la Setmana Cultural amb un sopar d’entrepà i l’actuació d’un duo musical en el Braç Treballador.

Estes activitats estan dirigides a persones majors de 60 anys, que s’hi hauran d’inscriure prèviament.

martes, 18 de abril de 2017

GP Ajuntament, POLICIA LOCAL EVITA ROBATORI TARONGES

La Policia Local de Tavernes evita el robatori de taronges en un camp del municipi

El propietari del camp, un veí de Tavernes de 68 anys, ha sigut agredit pels presumptes lladres.

Este matí la Policia Local de Tavernes ha rebut l’avís d’un furt en un camp de taronges en el camí de Gandia i l’agressió al propietari, un veí de Tavernes de 68 anys.
Dos patrulles de la Policia Local han interceptat la furgoneta ja carregada en el lloc dels fets, i han atés el propietari del camp que ha estat agredit. Els dos ocupants del vehicle han fugit a peu pels horts.
La Policia Local, junt amb la Guàrdia Civil, han començat una batuda per la zona per tal de localitzar els autors de l’intent de robatori i de l’agressió.
El vehicle carregat amb vora 2.500 quilos de taronges ha sigut traslladat al dipòsit municipal de vehicles per a iniciar les diligències judicials.

miércoles, 12 de abril de 2017

GP Ajuntament, OBRES EN ROCA CANTALOT ACABADES


Les obres en la roca del Cantalot ja estan acabades

Este matí, el tècnic del Servei de Medi Ambient de la Diputació de València ha revisat les obres i ha signat l’acta de recepció.

Les obres per a demolir la roca del Cantalot ja han acabat. Hui, s’ha firmat la certificació primera i última d’estos treballs, i s’ha fet l’acta de recepció i entrega a l’Ajuntament.

Este matí, la regidora de Seguretat, Llum Sansaloni, i l’arquitecte municipal, acompanyats del tècnic del Servei de Medi Ambient de la Diputació i un responsable de l’empresa adjudicatària de les obres, han revisat els treballs.

L’objectiu d’estos treballs ha estat garantir la seguretat i evitar el risc de solsida, ja que el pas del temps i els temporals de pluja i vent van empitjorar l’estat de la roca.

La demolició de la roca va començar en el mes de gener. L’Ajuntament de Tavernes i la Diputació de València van signar l’acta de replanteig per a iniciar les obres de demolició, que han ascendit a 8.400 euros.

Com ja es va informar, el mes de setembre del 2016 l’Ajuntament de Tavernes i la Diputació de València varen firmar un conveni per a treballar conjuntament en la solució del problema. 

GP Ajuntament, PROHIBICIÓ CREMES

L’Ajuntament de Tavernes informa que està totalment prohibit cremar en terrenys forestals entre el 13 i el 24 d’abril

La Regidoria d’Agricultura recomana que durant este període no es creme en cap lloc, una mesura que pretén previndre els incendis forestals.

L’Ajuntament de Tavernes informa que des de demà dijous fins al 24 d’abril estan prohibides la crema de marges de cultius o de restes agrícoles, i la crema de canyars, canyissars o matolls, atenent a la Llei Forestal de la Comunitat Valenciana.

Tot això com a mesura de prevenció d’incendis en els terrenys forestals, en els adjacents o amb una proximitat menor de 500 metres d’estos.

Les infraccions a les normes i prohibicions contingudes en esta ordre es sancionaran d’acord amb la Llei Forestal de la Comunitat Valenciana.

martes, 11 de abril de 2017

GP Ajuntament, SOCORRISME I SALVAMENT PLATJES TAVERNES

Tavernes posa en marxa el servei de socorrisme i salvament en les seues platges este dijous

Les platges de Tavernes disposen des del dijous dia 13 fins al 30 de setembre del servei de salvament i vigilància, que amplia el servei i dóna cobertura a les dues platges.

L’Ajuntament de Tavernes ha ampliat el servei de salvament i socorrisme amb l’objectiu de millorar  la vigilància de les dues platges, la Goleta i Tavernes. Així, des del dijous dia 13 d’abril es prestarà este servei.

D’esta manera, l’Ajuntament de Tavernes ofereix seguretat en les zones de bany més freqüentades en Setmana Santa tant pels residents com pels turistes.

Durant tots els caps de setmana d’este mes d’abril, inclosos els dies festius, i el mes de maig fins al 15 de juny, dates en què no es prestava vigilància, enguany n’hi haurà. A partir del 16 de juny i fins al 30 de setembre, amb la continuïtat que requereix la temporada estival, els socorristes vigilaran les platges de Tavernes.

Tot això seguint les reivindicacions dels empresaris, comerciants i visitants de la platja durant l’estiu. Esta és una de les apostes del govern municipal perquè la platja de Tavernes millore els seus serveis i, en conseqüència, la seua oferta turística.

GP Ajuntament, TREBALLS JARDINERIA EN LA PLATJA

L’Ajuntament de Tavernes continua fent treballs de jardineria en la platja de Tavernes

Estan treballant en el jardí del Parc del Nord i el del Llac de la Goleta, s’han recuperat les zones verdes de l’avinguda de la Marina i està previst remodelar la zona de jocs i el jardí de la plaça Fahd Ben Abdelaliz.

L’Ajuntament de Tavernes continua fent faenes de recuperació i manteniment de les zones verdes de la platja de Tavernes.

Entre la brigada municipal i els alumnes del taller d’ocupació han podat les palmeres tant de l’avinguda de la Marina com de la Goleta de la platja de Tavernes. A més, una altra de les prioritats ha estat les zones verdes de les places del Bolomor, Massalari i Fahd Ben Abdelaliz en la platja, on ja han començat a desmuntar els jocs instal·lats per a remodelar la zona per als xiquets i el jardí del voltant.

L’entorn del llac de la Goleta i el del Parc del Nord són altres dos espais verds on està actuant una empresa externa, adequant tots els jardins.

A més d’estes tasques de jardineria en tota la platja, la brigada municipal i el taller d’ocupació han pintat els edificis municipals i els accessos a la platja, a més d’adequar la zona recreativa de la torre de guaita.

L’objectiu d’estes faenes és recuperar la normalitat en la platja després dels temporals de desembre i gener d’enguany. Tot i els treballs realitzats, encara queda molta tasca per fer i moltes de les instal·lacions no es podran utilitzar en esta Setmana Santa. Però, l’Ajuntament destinarà tots els recursos possibles perquè la platja estiga òptima per als usuaris abans de la temporada estival. 

lunes, 10 de abril de 2017

GP Ajuntament, REUNIÓ AJUNTAMENT AMB EMPRESARIS POLÍGON DEL PLA

L’Ajuntament de Tavernes es reuneix amb els empresaris del polígon del Pla

La reunió s’ha fet per a conèixer les prioritats dels empresaris a l’hora de demanar les ajudes de la Conselleria d’Economia Sostenible i l’IVACE per a millorar la qualitat de l’àrea empresarial.

L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, el regidor d’Urbanisme i Foment Local, Josep Llàcer, i tècnics de l’Ajuntament s’han reunit este matí amb els empresaris del polígon del Pla.

L’objectiu de la reunió ha sigut conèixer les necessitats i arreplegar les propostes dels empresaris per tal de sol·licitar les ajudes per a la modernització de les àrees industrials de la Conselleria d’Economia Sostenible i l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial.

Este pla d’ajudes va dirigit als ajuntaments per a millorar la qualitat dels polígons, amb la finalitat d'adaptar-los a les necessitats actuals. Per esta raó, l’Ajuntament de Tavernes, de connivència amb els empresaris, marcarà les prioritats i presentarà les seues propostes de millora. Entre estes hi ha la implantació de fibra òptica i altres telecomunicacions, la millora en el sistema de gestió de residus, la millora d’imatge del polígon i de senyalització, o la millora de l’enllumenat públic.

En total, la Conselleria destinarà 2,2 milions d'euros a la comarca de la Safor per a dotar de noves infraestructures i serveis els polígons.

GP Ajuntament, ÉXIT RUTA ZONA OMBRÍA

La ruta per la zona de l’Ombria, el Clot de la Font i el camí Vell del Pla va concentrar al voltant de 200 persones

Dissabte passat es va fer una ruta de senderisme amb l’objectiu que els més menuts conegueren la vall i foren conscients del valor patrimonial i paisatgístic dels entorns naturals de Tavernes.

La Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Tavernes va organitzar una ruta de senderisme perquè els xiquets tingueren l’oportunitat de conèixer els entorns naturals i el patrimoni de què disposa Tavernes.

Vora 200 persones participaren en l’excursió per la zona de l’Ombria, el Clot de la Font i el camí Vell del Pla. A més, varen poder visitar el Molí Vell, on es va fer una visita guiada per a veure’n la restauració. 

viernes, 7 de abril de 2017

GP Ajuntament, FIRA SANT JAUME SENSE TAXA OCUPACIÓ SÒL


L’Ajuntament de Tavernes elimina la taxa d’ocupació de sòl per a les parades de la Fira de Sant Jaume

Esta mesura pretén atraure més empreses perquè exposen els seus productes en la fira que es munta en la platja de Tavernes cada any.

L’Ajuntament de Tavernes ha aprovat la supressió de la tarifa de parades o casetes per a l’exposició anual de productes valencians de la Fira de Sant Jaume durant tot el temps que dure l’esdeveniment.

L’objectiu és fer que la fira siga més atractiva per a les empreses que vullguen exposar-hi els seus productes. D’esta manera, els comerços i marques que hi estiguen interessats no pagaran l’ocupació de sòl, que costava al voltant de 220 euros.

L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, i el regidor d’Agricultura, Javier Escrihuela, van coincidir a dir que “és una mesura que intenta atraure més gent a la fira de Sant Jaume i donar-li més impacte i més atractiu turístic”.

Enguany, la fira de productes valencians canvia el format i inclourà diversos espectacles i desfilades, així com espais d’oci per a xiquets i adults. S’inaugurarà el dia 21 de juliol i estarà oberta fins al dimarts 25. 

miércoles, 5 de abril de 2017

GP Ajuntament, 145.000 € PER A INVERSIONS EN EL MUNICIPI

L’Ajuntament de Tavernes aprova una modificació de crèdit per a invertir més de 145.000 euros en el municipi

L’obra “Reforma de la zona verda del passeig de Lepant”, que preveu modernitzar els jocs infantils i remodelar les zones enjardinades, i asfaltar el camí de la Séquia de la Bova, són algunes de les inversions previstes, que costaran al voltant de 93.000 euros.

L’Ajuntament de Tavernes va aprovar en el ple de dilluns passat, dia 3 d’abril, una modificació de crèdit per tal d’incloure noves inversions en el poble, que permetrà actuar en la zona verda del passeig de Lepant. És convenient fer-hi una remodelació dels espais enjardinats i una modernització dels jocs infantils. Per a dur avant esta reforma integral, l’Ajuntament hi destinarà vora 57.000 euros.

Una altra de les inversions importants es farà en els camins rurals de Tavernes; concretament, 36.100 euros aniran a asfaltar el camí de la Séquia de la Bova, en el tram des del riu Vaca fins al camí dels Marenys.

També es substituiran les canonades d’acer galvanitzat, que estan corroïdes, per unes altres de propilè en les instal·lacions d’aigua calenta sanitària dels vestidors del poliesportiu municipal. Estes obres estan pressupostades en 20.000 euros, i complementen el canvi de les calderes i els acumuladors que ja es van realitzar. Amb totes estes actuacions s’aconseguirà que la temperatura de l’aigua es mantinga per damunt de 50ºC i es donarà un servici de qualitat als usuaris del camp d’esports.

A més, s’adquirirà una màquina per a netejar les pistes de bàsquet del poliesportiu i la resta d’instal·lacions que tenen un gran volum, a la qual l’Ajuntament destinarà al voltant de 11.000 euros.

Dins d’esta modificació de crèdit hi ha també un conveni extraordinari de 15.000 euros amb la UE Tavernes pel 75é aniversari de l’entitat. L’Ajuntament, que dóna suport a les associacions de Tavernes, té previst firmar-lo per a diversos actes de celebració de l’efemèride.

L’Ajuntament de Tavernes, que s’ha adherit al Pacte dels Alcaldes pel Clima i l’Energia, podrà demanar una subvenció de la Diputació d’11.000 euros i haurà d’aportar-ne el 25 per cent, per a la qual cosa s’habiliten 2.750 euros de recursos propis.

Entre altres despeses hi ha l’adequació de les antenes d’emissió de FM, que representarà una inversió de 2.500 euros. Es tracta d’una adaptació obligada pel Ministeri d’Indústria davant la modificació del projecte inicial.

Finalment, amb les noves incorporacions de professionals a l’equip de Serveis Socials de l’Ajuntament, és menester adquirir nous equips informàtics que costen 1.600 euros. En total, totes estes inversions sumen més de 145.000 euros.

GP Ajuntament, ELS COL.LEGIS PÚBLICS LOCALS TRIEN LA JORNADA CONTÍNUA

Els col·legis públics de Tavernes trien la jornada contínua

El pròxim mes d’octubre els xiquets d’Infantil i Primària dels col·legis Alfàndec, Divina Aurora, Magraner i Sant Miquel acabaran les classes a les 14 hores i podran fer activitats extraescolars gratuïtes fins les 17 hores dins dels centres.

Els pares dels centres escolars públics de Tavernes que participaven en la votació per a decidir si aplicaven la jornada contínua o no el pròxim curs escolar es van decantar pel sí.

Això significa que, a partir d’octubre, els xiquets des d’Infantil fins a sisè de Primària acabaran les classes a les 14 hores. A més, hi ha la possibilitat que els xiquets estiguen fins a les 17 hores en els centres, que oferiran activitats extraescolars gratuïtes. També podran eixir a les 14 hores i tornar després a les activitats extraescolars.

La regidora d’Educació de l’Ajuntament de Tavernes, Bea Ferreres, ha destacat el grau elevat de participació dels pares i mares en tots els centres i ha assenyalat que “com tots els canvis, este també tindrà la seua etapa d’adaptació. Una vegada es pose en funcionament la novajornada escolar contínua podrem conèixer i valorar l’acceptació dels xiquets i el grau de rendiment dels alumnes”.

Estes són les dades en percentatges de participació i de vots afirmatius:

Divina Aurora
Participació: 80,64%
Vots sí:  74,60%

Magraner
Participació:  93,36%
Vots sí: 65,45%

Alfàndec
Participació: 85,12%
Vots sí: 71,69%

Sant Miquel
Participació: 82,41%
Vots sí: 76,38%

GP Ajuntament, NORMALITZACIÓ LINGÜÍSTICA


L’Ajuntament aprova el Pla de Normalització Lingüística per a 2017

Este Pla s’ha elaborat per seccions, amb indicació dels objectius, terminis d’execució, avaluació de resultats i formació, a fi d’impulsar i avaluar l’ús del valencià.

L’Ajuntament de Tavernes ha acordat en el Ple aprovar i ordenar el compliment dels plans de promoció lingüística per seccions, i autoritzar l’Activitat de Promoció Lingüística a posar en marxa les actuacions pertinents per a dur a terme el seguiment i elaboració d’estos plans.

L’objectiu és donar un impuls a l’ús del valencià dins l’Ajuntament de Tavernes. “És un pla per a anar implantant més encara el valencià en tots els procediments i tràmits administratius”, va assenyalar l’alcalde, Jordi Juan, en el Ple de l’Ajuntament de dilluns passat.

Per això, la Regidoria de Promoció Lingüística ha cregut necessari incorporar el valencià, i que eixa incorporació siga progressiva, assimilable pels treballadors i, sobretot, quantificable.

En estos moments, la pràctica totalitat de seccions té fixat el seu pla de normalització lingüística per a 2017.

D’esta manera, es pretén incrementar l’ús del valencià dins l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna i la seua administració municipal, donar efectivitat a l’ús oficial del valencià i normalitzar la situació del valencià en l’àmbit de l’administració local de Tavernes de la Valldigna.

martes, 4 de abril de 2017

GP Ajuntament, ACTIVITATS EN SETMANA SANTA I PASCUA

Tavernes acollirà activitats lúdiques i culturals en les festivitats de Pasqua i Sant Vicent

Un mercat medieval amb jocs per als xiquets, una visita a la cova del Bolomor i a la torre de guaita, les tradicionals revetles i un taller de qi gong són algunes de les activitats programades per a estes festes.

L’Ajuntament de Tavernes, en col·laboració amb ACEPLAT i els comerços de la platja, ha organitzat un conjunt d'activitats ludicorecreatives i culturals per a les festivitats de Pasqua i Sant Vicent.

La programació inclou un mercat medieval, que estarà situat en el segon tram de l’avinguda de la Marina des del 13 fins al 17 d’abril. Les activitats oferides preveuen un racó infantil i jocs d’enginy i animació d’època, de manera que els més menuts podran passar-s’ho molt bé en la visita. A més, hi haurà espectacles itinerants, artesans i mercaders, i exposicions de temàtica medieval.

Per al dijous 13 està previst una visita a la cova del Bolomor de Tavernes, on es faran els tallers didàctics, i el dia 14 a la platja hi haurà el mercat de vell i una visita teatralitzada a la torre de guaita.

A més, el dissabte dia 15 es farà una discomòbil i el diumenge dia 16 en la zona de Padur actuarà l'orquestra Àgora, mentre que per al 23 d'abril, vespra de Sant Vicent, el grup serà Cabos Sueltos.

GP Ajuntament, LAMINACIÓ RIU VACA


L’Ajuntament acorda sol·licitar al Ministeri l'execució de les obres de laminació i millora del drenatge del riu Vaca

Esta proposta està avalada per un informe que ha fet un catedràtic de Dret Administratiu, que conclou que la llei del Pla Hidrològic Nacional està en vigor i l'Administració ha d’executar les obres prioritàries i urgents.

L’Ajuntament de Tavernes va acordar per unanimitat en el ple d’ahir sol·licitar al Ministeri d'Agricultura l'execució de les obres de laminació i millora del drenatge en la conca del riu Vaca previstes en el Pla Hidrològic Nacional des de l'any 2005.

Eixe any, el PHN va considerar que les obres eren prioritàries i urgents, i tenien per objecte reduir els efectes destructius de les inundacions d'esta conca. L'empresa pública Acuamed va arribar fins i tot a publicar l'anunci de licitació del projecte de construcció de les obres. Però esta licitació es va suspendre “per motius de rendibilitat, ja que es tractava d'una actuació sense recuperació de costs.”

Ara, l’Ajuntament de Tavernes, que ja ha demanat en diverses mocions l’execució d’estes obres importants per a Tavernes, torna a sol·licitar al Ministeri que es faça la laminació del riu Vaca, avalat per un informe jurídic.

L’alcalde, Jordi Juan, va assenyalar ahir que “les propostes que hi havia fins ara eren purament polítiques, però l’actual està avalada per un informe que ha fet un catedràtic de Dret Administratiu de la Complutense de Madrid, d’una solvència jurídica considerable. L’informe conclou que la llei del Pla Hidrològic Nacional està en vigor i, per tant, s’ha de complir. Així, l’encàrrec que el Ministeri va fer a Acuamed en el seu dia s’ha de tirar avant. Per tant, tenim arguments jurídics -i no sols polítics- per a demanar que es facen estes obres tan importants per a Tavernes de la Valldigna. És una inversió estratègica, no només per a legalitzar la urbanització del Vergeret, sinó també perquè esta obra està asfixiant el planejament i no podem desenvolupar Tavernes de la Valldigna, sobretot els polígons industrials”.

Cal recordar que, com a conseqüència de no haver executat estes obres, s’han produït danys greus en els camins adossats al riu Vaca, i existeix un perill real de solsida dels marges del riu.

Per esta raó, i per tal de solucionar la problemàtica d’inundacions com a conseqüència de l'existència de tres infraestructures que actuen com a barreres, l’Ajuntament exigeix que el Ministeri complisca la llei i execute el projecte.