miércoles, 20 de septiembre de 2017

GP Ajuntament, PROTECCIÓ ABRICS MOSSÉN RICARD

Tavernes de la Valldigna reivindica el valor dels Abrics de Mossén Ricard

Estos abrics contenen un dels millors exemples de gravats fusiformes, vinculats per alguns autors a cronologies mesolítiques i paleolítiques.

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha concedit una subvenció de 37.000 euros a l’Ajuntament de Tavernes pel projecte que va presentar per a l’estudi, la conservació i la protecció dels abrics de Mossén Ricard.

Estes dos covetes, situades en el paratge de les Fontetes de Cantus, constitueixen un dels pocs enclavaments coneguts en el nostre territori amb manifestacions gravades de tipus fusiforme adscrits a la Prehistòria.

El projecte, amb què l’Ajuntament aportarà valor a esta joia del patrimoni històric i cultural de Tavernes, Bé d’Interés Cultural dins de l’Inventari General de Patrimoni Cultural Valencià, pretén dur a terme accions concretes per a protegir els Abrics de Mossén Ricard.

Així, hi ha previst el tancament, adequació de l’accés, estudi de les representacions prehistòriques i col·locació de panells explicatius, a banda de protegir els gravats dels agents atmosfèrics. A més, l’objectiu és realçar la ruta i el paratge, conegut com el Racó de les Fontetes de Cantus, una àrea d’extraordinari valor paisatgístic i històric.

Este projecte, cofinançat per la Conselleria i l’Ajuntament, que aportarà vora 16.000 euros, preveu l’adequació de la senda fins als abrics i la museïtzació del jaciment i del seu entorn.

El projecte inclou també els altres dos conjunts amb gravats històrics molt pròxims als Abrics de Mossén Ricard, on hi ha una inscripció escrita en esperanto que ha sigut considerada com l’única d’estes característiques trobada fins ara en tota Espanya.

Desde l’any 2016 l’Ajuntament ha posat en marxa diversos projectes per a posar en relleu una zona que presenta dos BIC més, com són el jaciment dels Castellets i l’Abric dels Castellets. Les pintures rupestres prehistòriques de tipus esquemàtic d’este abric són les primeres a conèixer-se en tot el terme municipal, i actualment són objecte d’estudi dins d’este mateix projecte.

No hay comentarios:

Publicar un comentario