miércoles, 6 de septiembre de 2017

GP Ajuntament, LLIBRE FESTES

El llibre de Festes de Tavernes ja és al carrer

La regidora de Cultura i Festes, Encar Mifsud, va fer ahir de vesprada la presentació del llibre i de tota la programació al saló de plens de l’ajuntament.

Tavernes de la Valldigna comença les festes este divendres dia 8 amb el concert d’Antonio Orozco, un dels plats forts que dóna el tret d’eixida a set dies de festa, fins al dia 17.
“Activitats esportives, gastronòmiques, culturals i lúdiques per a tots els públics i per a totes les edats es barrejaran durant el cap de setmana i, després, a partir del dijous dia 14 fins al diumenge següent. Hem fet una programació molt variada amb novetats respecte de l’any passat perquè cada u hi trobe el seu espai”, assenyala Encar Mifsud.
Entres les novetats, hi haurà una fira gastronòmica amb productes valencians, un concert de jazz, una paella gegant amb una festa i música dels 90, contacontes amb música de Gloria Fuertes, un supertobogan aquàtic, així com jocs tradicionals com la biga ensabonada, les carreres de sacs, la trencada de perols. “Tot perquè els menuts d’ara coneguen com passaven les festes els menuts d’abans i com una manera de recuperar les tradicions i la nostra història”, ha afegit Mifsud.
El concurs de disfresses, les xarangues, la paella per a la gent gran, la nit de les paelles, etc, no faltaran en estes festes. Enguany, el guanyador del concurs de paelles tindrà com a premi participar en el I Concurs Internacional d’Arròs de la Valldigna que es celebrarà el dia 18 al Saló La Font.
La regidora, a més, ha fet un repàs de tot el llibre, que gira entorn dels 100 anys d’història de Tavernes de la Valldigna com a ciutat. En els articles que han escrit veïns de Tavernes, i que s’il·lustren amb un gran arxiu fotogràfic, s’hi ha tractat la importància de les fonts de Tavernes i les històries veïnals al seu voltant, l’associacionisme en el municipi a principis del segle XX, els detalls d’edificis antics, s’ha fet un repàs de les grans empreses que hi havia al poble al llarg dels 80 i 90, un article sobre el parlar de Tavernes, sobre les festes d’ahir i de hui, i també la vida de Josefa Peiró, una vallera centenària a qui es va retre homenatge el desembre de l’any passat, entre els actes per a commemorar el centenari de Tavernes com a ciutat.
El llibre ha volgut fer també un homenatge a Antonio Chover Salom, compositor, director, guitarrista, fill predilecte de Tavernes i estudiós de la música popular.
A propòsit dels actes de centenari, ahir es va anunciar que el dia 27 d’octubre es farà la presentació de l’obra de Chover i un concert de guitarra. A més, el 14 d’octubre el grup de balls populars La Vall de Tavernes té previst fer una actuació i una exposició d’indumentària.
Finalment, l’Ajuntament de Tavernes agraeix l’esforç de tota la gent que ha col·laborat en el llibre.

No hay comentarios:

Publicar un comentario