jueves, 28 de septiembre de 2017

GP Ajuntament, AJUDES PAL.LIAR DANYS PLUGES


Tavernes rebrà 33.516 euros per a pal·liar els danys produïts per les fortes pluges de 2016

La Generalitat ha concedit les ajudes directes als ajuntaments, entre els quals es troba el de Tavernes, per a accions dirigides a pal·liar els danys produïts per les fortes pluges i el temporal marítim ocorreguts els  mesos de novembre i desembre de 2016.

L’Ajuntament de Tavernes, com a conseqüència dels danys produïts pels temporals de finals de 2016, va haver de realitzar treballs de reparació, neteja i adequació, des de finals de l’any passat fins a principis del 2017, per tal de recuperar la normalitat del municipi.
Entre ells, el Consistori va actuar en la platja de la Goleta que va ser la més afectada pel temporal. Es va netejar de residus les dunes, el nucli urbà de la platja i el canal, es varen adequar els desaigües de la zona de la Goleta i es va protegir la platja de l’entrada d’aigua de la mar.
Altres treballs com la reparació de les comportes en la desembocadura del riu Vaca i de la séquia Mare, així com de clots en carrers i camins rurals, o la  reposició de fanals i línies afectades pel temporal, tant en la platja com en el poble, van ser una de les prioritats.
Per a pal·liar part dels danys ocasionats, l’Ajuntament de Tavernes rebrà una ajuda de 33.516 euros de la Generalitat Valenciana.
A més, la Conselleria d’Agricultura ha posat en marxa altres actuacions en camins i en infraestructures agràries de regadius, que han sigut finançades per mitjà de fons propis de la Generalitat i a càrrec del fons de contingència dels pressupostos del 2017 per un import total de 6.013.945,24 euros, dels quals 21.703 euros es destinaran a la millora de camins rurals de Tavernes.

miércoles, 27 de septiembre de 2017

GP Ajuntament, TEATRE : MERLÍN, LA LEYENDA

Merlín, la leyenda arribarà a Tavernes el dia 15 d’octubre

La companyia Trencadís Produccions ha fet els assajos a la Casa de la Cultura de Tavernes de la Valldigna.

Merlín, de la companyia local Trencadís, arribarà a la Casa de la Cultura de Tavernes el dia 15 d’octubre en dos sessions. Este musical s’endinsa en un món de màgia amb una història de llegenda que gira al voltant de la figura mítica del mag Merlín, interpretat per Javier Gurruchaga, que té més de 40 anys d’experiència en la música i les arts escèniques.
L’Ajuntament de Tavernes va proporcionar a la companyia l’espai de la Casa de la Cultura perquè els actors pogueren fer-hi els assajos, que van acabar el dia 24 de setembre. La regidora de Cultura i Festes, Encar Mifsud, va estar en l’assaig general de l’obra. “Ha estat un privilegi acollir a la Casa de la Cultura la companyia Trencadís i veure com uns grans professionals han treballat de valent per a donar forma i omplir de música, color i fantasia una gran història que, de segur, agradarà tant a menuts com a majors. Desitge a tot l’equip de Josep Mollà i Jose Tomàs Chafer un gran èxit”.
El preu de les entrades del musical per al dia 15 d’octubre a Tavernes serà de 7,50 euros i 6 euros si es compra de forma anticipada.

miércoles, 20 de septiembre de 2017

GP Ajuntament, PROTECCIÓ ABRICS MOSSÉN RICARD

Tavernes de la Valldigna reivindica el valor dels Abrics de Mossén Ricard

Estos abrics contenen un dels millors exemples de gravats fusiformes, vinculats per alguns autors a cronologies mesolítiques i paleolítiques.

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha concedit una subvenció de 37.000 euros a l’Ajuntament de Tavernes pel projecte que va presentar per a l’estudi, la conservació i la protecció dels abrics de Mossén Ricard.

Estes dos covetes, situades en el paratge de les Fontetes de Cantus, constitueixen un dels pocs enclavaments coneguts en el nostre territori amb manifestacions gravades de tipus fusiforme adscrits a la Prehistòria.

El projecte, amb què l’Ajuntament aportarà valor a esta joia del patrimoni històric i cultural de Tavernes, Bé d’Interés Cultural dins de l’Inventari General de Patrimoni Cultural Valencià, pretén dur a terme accions concretes per a protegir els Abrics de Mossén Ricard.

Així, hi ha previst el tancament, adequació de l’accés, estudi de les representacions prehistòriques i col·locació de panells explicatius, a banda de protegir els gravats dels agents atmosfèrics. A més, l’objectiu és realçar la ruta i el paratge, conegut com el Racó de les Fontetes de Cantus, una àrea d’extraordinari valor paisatgístic i històric.

Este projecte, cofinançat per la Conselleria i l’Ajuntament, que aportarà vora 16.000 euros, preveu l’adequació de la senda fins als abrics i la museïtzació del jaciment i del seu entorn.

El projecte inclou també els altres dos conjunts amb gravats històrics molt pròxims als Abrics de Mossén Ricard, on hi ha una inscripció escrita en esperanto que ha sigut considerada com l’única d’estes característiques trobada fins ara en tota Espanya.

Desde l’any 2016 l’Ajuntament ha posat en marxa diversos projectes per a posar en relleu una zona que presenta dos BIC més, com són el jaciment dels Castellets i l’Abric dels Castellets. Les pintures rupestres prehistòriques de tipus esquemàtic d’este abric són les primeres a conèixer-se en tot el terme municipal, i actualment són objecte d’estudi dins d’este mateix projecte.

domingo, 17 de septiembre de 2017

GP Ajuntament, PREMIS CONCURS DISFRESSES

La comparsa Els orozcopos es va alçar anit amb el primer premi del concurs de disfresses 

Enguany, han entrat a concurs 7 comparses, entre les quals s’han repartit 2.150 euros en premis, que l’alcalde, Jordi Juan, i la regidora de Festes, Encar Mifsud, lliuraran hui al Saló de Plens a les 12:30 hores.

Anit va tindre lloc el tradicional concurs de disfresses de les festes de Tavernes, que va començar amb l'actuació de la xaranga La Cafrà de Fortaleny, guanyadora del concurs de xarangues de l'any passat.
En total, 7 comparses van participar-hi, entre elles, va estar la guanyadora, Els orozcopos, amb un premi de 800 euros.

El resultat dels premis van estar:

Els orozcopos, 800 euros
Tania, la diosa egipcia, 600 euros
Esl contacontes, 400 euros
Wonder girls, per la millor posada en escena, 200 euros
NLC Circus, 50 euros
Xe quin martiri, 50 euros
Sans Fermins a la Vall, 50 euros

Totes les comparses van tindre la seua recompensa, ja que només per participar l’Ajuntament de Tavernes dóna 50 euros a cadascuna d’elles.

martes, 12 de septiembre de 2017

GP Ajuntament, RECAPTACIÓ PAELLES

Tavernes donarà la recaptació dels tiquets de les paelles a Creu Roja

L’Ajuntament de Tavernes ha recaptat 2.058 euros en els tiquets de les paelles que es destinen a la ONG local.

L’Ajuntament de Tavernes ha venut un total de 343 tiquets per a la nit de les paelles, que es celebra este divendres dia 15 dins de la programació de les festes del poble, i que reunirà més de 3000 vallers.
Estos diners els aporten els veïns del municipi amb l’adquisició dels tiquets que costen sis euros cada un. L’Ajuntament, per la seua part, farà el repartiment dels ingredients necessaris en el mateix lloc on es cuinaran les paelles, des de les set de la vesprada fins a les nou de la nit. D’esta manera, des de la Regidoria de Cultura i Festes es pretén que els veïns del municipi participen de la festa en l’escenari previst.

GP Ajuntament, MATRICULACIÓ ESCOLA ADULTS


S’obri el període de matrícula per a l’Escola d’Adults Bolomor

Els alumnes empadronats a Tavernes podran fer la matrícula del 18 al 27 de setembre.

L’Ajuntament de Tavernes, a través de l’Escola d’Adults Bolomor, ofereix per al curs 2017/18 una àmplia oferta educativa per a les persones adultes.
Entre els cursos que s’ofereixen hi ha: el primer cicle d’alfabetització i educació bàsica, la preparació per a la prova lliure del graduat de secundària, la preparació per a les proves d’accés a la universitat per a majors de 25 anys, així com per a la prova lliure d’accés al cicle formatiu de grau superior. A més, els cursos de valencià de la Junta Qualificadora i els d’anglés en distints nivells.
A banda dels cursos municipals, hi ha els de l’Associació de l’Escola d’Adults.
Per als alumnes no empadronats a Tavernes s’obrirà la matrícula dels cursos municipals a partir del dijous 20 de setembre, sempre que hi queden places. I es mantindrà oberta per a la resta d’alumnat.
L’horari de matrícula serà de 10 a 14 hores a la Casa de la Cultura, des del dia 18 fins al 27 de setembre. A partir del 28 de setembre, l’horari de matrícula serà de 18 a 20 hores al col·legi Alfàndec.
L’Ajuntament recorda que el full de matrícula s’ha de lliurar junt amb la documentació requerida i el justificant de pagament de la taxa dins del termini de matriculació. Només es podran recollir dos sol·licituds per persona. 

domingo, 10 de septiembre de 2017

Nota premsa GRUP MUNTANYA VALLDIGNA, FINALITZA VOLUNTARIAT AMBIENTAL


FINALITZA EL VOLUNTARIAT AMBIENTAL A BENIFAIRÓ I TAVERNES DE LA VALLDIGNA

El passat 3 de setembre finalitzà el Voluntariat Ambiental de Prevenció d'Incendis Forestals a Tavernes i Benifairó de la Valldigna, dut a terme pels voluntaris del Grup Muntanya Valldigna.

Durant el voluntariat des del GMV hem informat de tots els incidents i anomalies que han detectat els voluntaris a l'ajuntament de Benifairó, i també, a l'ajuntament de Tavernes, a través de la Línia Verda, mitjà de comunicació que ha posat a la disposició aquest ajuntament en la seua web perquè els ciutadans i les entitats puguen denunciar o comunicar incidències en el medi natural al terme municipal.

Les principals tasques dels voluntaris han sigut de prevenció d’incendis forestals, vigilància i control de paratges naturals i camps agrícoles, control d'abocaments incontrolats de fem, així com informar i controlar els horaris de cremes de restes de poda i matolls.

Durant el temps que s'ha fet la vigilància no hi ha hagut cap incendi, cosa que ens alegra molt.

Des de la Secció de Voluntariat Ambiental del GMValldigna, veiem molt positiu que es continue fent el voluntariat ambiental a tota la Valldigna. Per la nostra part, farem el possible per continuar amb la vigilància de la Comarca.

Cal agrair als voluntaris l'inestimable tasca realitzada, i des d'aquesta secció, volem animar a tota la gent de la Valldigna a participar el proper any.

Aquestes tasques s'han pogut realitzar gràcies als voluntaris del GMV, ja que els ajuntaments de Benifairó i Tavernes enguany no han col·laborat. Lamentem aquesta situació i esperem que en properes ocasions tornen a participar-hi, ja que els ajuntaments han de tindre sensibilitat amb aquests temes que considerem de gran importància per a la comarca.


El Grup Muntanya Valldigna és una entitat inscrita en el Registre Autonòmic d’Associacions de la Comunitat Valenciana com Entitat de Voluntariat, entre els que es trobem el Voluntariat Social, Voluntariat Cultural, Voluntariat Ambiental i Voluntariat Esportiu.

GP Ajuntament, PREMIS CARRERS ENGALANATS

La Barca guanya el concurs dels carrers engalanats de les Festes de Tavernes 2017

Amb el tema Alícia al país de les Meravelles, els veïns del carrer La Barca han recreat les aventures d’Alícia en el món de fantasia de la novel·la.

L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, i la regidora de Cultura i Festes, Encar Mifsud, acompanyats de la Corporació, un jurat professional i alguns veïns, han fet este matí la tradicional cercavila pel carrers engalanats.
El carrer La Barca s’ha alçat amb el primer premi dels tradicionals carrers engalanats de Tavernes de la Valldigna, amb 800 euros.
El carrer Sant Antoni ha quedat en un segon lloc, amb un premi de 700 euros amb el tema Viatjant a l’espai. El tercer lloc ha estat  per al carrer Papa Joan XXIII que ha obtés 600 euros amb el tema Va de diaris.
L’alcalde, Jordi Juan, ha donat les gràcies als carrers que han participat i ha reconegut l’esforç del veïnat que dedica bona part del seu temps a continuar una de les tradicions de Tavernes.
Enguany, l’Ajuntament de Tavernes reparteix  un total de 2.500 euros per als 5 carrers de la ciutat de Tavernes que hi participen. L’Ajuntament ha volgut donar dos premis de 200 euros als altres carrers participants, Sant Roc i Alacant,  perquè tots vegueren recompensat el seu treball.
La recollida dels premis serà el diumenge dia 17 en el Saló de Plens a les 12:30 hores.

GP Ajuntament, NOUS PARCS INFANTILS

Els xiquets de Tavernes ja gaudeixen dels nous parcs infantils en el passeig del País Valencià i el de Lepant

A més, el parc infantil de la plaça d’Espanya es remodelarà i es farà accessible, amb jocs inclusius. Tot amb l’objectiu de millorar les zones de jocs de Tavernes.

L’Ajuntament de Tavernes ha finalitzat les obres de reforma del parc infantil del passeig del País Valencià, que s'ha obert per als xiquets hui de matí.
Els treballs s’han centrat a ampliar i repavimentar la zona amb nou cautxú, i col·locar una zona de jocs múltiples amb un vaixell de grans dimensions. Així, s’han disposat diversos espais de joc perquè xiquets de totes les edats puguen jugar alhora amb tota classe d’activitats. A més, s’han col·locat tanques al voltant del parc per tal de vetllar per la seguretat dels xiquets. A este parc s’han destinat 59.000 euros.
A esta actuació s’afegeix també la modernització del parc del passeig Lepant, on el Consistori ha remodelat els espais enjardinats amb gespa artificial, ha repavimentat amb nou cautxú i ha instal·lat nous jocs, com un tren i un autobús, entre altres elements, i que, en total, suma vora 57.000 euros.
Mentrestant, en la plaça d’Espanya es farà un parc accessible, amb una inversió de quasi 33.000 euros, amb què es millorarà la zona infantil, amb jocs inclusius. 

sábado, 9 de septiembre de 2017

GP Ajuntament, FESTIVAL XARANGUES

El XIII Festival de xarangues de Tavernes ompli els carrers de música i festa

Enguany, l’Ajuntament de Tavernes ha repartit un total de 4.500 euros entre les 6 xarangues participants.

Este matí ha tingut lloc a Tavernes el XIII Festival de Xarangues, l’acte que inunda, un any més, els carrers i places de música. Així, la plaça Major ha estat l’escenari on ha tocat cada xaranga.
Hi han participat un total de sis xarangues: Xe això ho pague jo, de Tavernes de la Valldigna; La Jarranga, de la Pobla de Vallbona; Desentonados, de Jumilla; La Cafrà, de Fortaleny; Malagana, d’Alzira; i C-25, de Sueca.
Esta última, la C-25 de Sueca, ha aconseguit, a més dels 800 euros que reparteix l’Ajuntament, el premi que donen els bars col·laboradors, valorat en 200 euros.
La regidora de Cultura i Festes, Encar Mifsud, ha lliurat el premi i ha donat l’enhorabona a totes les xarangues. Totes han demostrat el seu potencial i la gran qualitat musical i artística en les seues interpretacions. 

jueves, 7 de septiembre de 2017

GP Ajuntament, COL.LEGIS A PUNT PER AL NOU CURS

L’Ajuntament de Tavernes ultima els treballs en els col·legis per al començament del curs escolar

La brigada municipal de l’Ajuntament de Tavernes, que treballa durant tot l’any en el manteniment dels centres educatius, realitza les tasques pertinents per a deixar a punt els col·legis per al dilluns dia 11 de setembre.

L’Ajuntament de Tavernes posa a punt els centres educatius i ultima els treballs de manteniment.
La brigada municipal ha realitzat, entre altres, la poda dels arbres i les palmeres de tots els col·legis, així com faenes de fontaneria i electricitat que es fan al llarg de l’any com, per exemple, la reparació i instal·lació de noves xarxes informàtiques.
A més, s’està actuant en els jardins d’alguns patis com els dels col·legis Sant Miquel i Divina Aurora, i també s’han pintat el menjador i el pati del Magraner, així com algunes aules a l’Alfàndec.
Amb estes i altres faenes als centres escolars, l’Ajuntament de Tavernes pretén que els xiquets i el personal docent comencen el nou curs escolar en les millors condicions possibles. No obstant això, s’aprofitaran les vesprades que resten del mes de setembre per a continuar treballant en la millora dels col·legis. 

miércoles, 6 de septiembre de 2017

GP Ajuntament, LLIBRE FESTES

El llibre de Festes de Tavernes ja és al carrer

La regidora de Cultura i Festes, Encar Mifsud, va fer ahir de vesprada la presentació del llibre i de tota la programació al saló de plens de l’ajuntament.

Tavernes de la Valldigna comença les festes este divendres dia 8 amb el concert d’Antonio Orozco, un dels plats forts que dóna el tret d’eixida a set dies de festa, fins al dia 17.
“Activitats esportives, gastronòmiques, culturals i lúdiques per a tots els públics i per a totes les edats es barrejaran durant el cap de setmana i, després, a partir del dijous dia 14 fins al diumenge següent. Hem fet una programació molt variada amb novetats respecte de l’any passat perquè cada u hi trobe el seu espai”, assenyala Encar Mifsud.
Entres les novetats, hi haurà una fira gastronòmica amb productes valencians, un concert de jazz, una paella gegant amb una festa i música dels 90, contacontes amb música de Gloria Fuertes, un supertobogan aquàtic, així com jocs tradicionals com la biga ensabonada, les carreres de sacs, la trencada de perols. “Tot perquè els menuts d’ara coneguen com passaven les festes els menuts d’abans i com una manera de recuperar les tradicions i la nostra història”, ha afegit Mifsud.
El concurs de disfresses, les xarangues, la paella per a la gent gran, la nit de les paelles, etc, no faltaran en estes festes. Enguany, el guanyador del concurs de paelles tindrà com a premi participar en el I Concurs Internacional d’Arròs de la Valldigna que es celebrarà el dia 18 al Saló La Font.
La regidora, a més, ha fet un repàs de tot el llibre, que gira entorn dels 100 anys d’història de Tavernes de la Valldigna com a ciutat. En els articles que han escrit veïns de Tavernes, i que s’il·lustren amb un gran arxiu fotogràfic, s’hi ha tractat la importància de les fonts de Tavernes i les històries veïnals al seu voltant, l’associacionisme en el municipi a principis del segle XX, els detalls d’edificis antics, s’ha fet un repàs de les grans empreses que hi havia al poble al llarg dels 80 i 90, un article sobre el parlar de Tavernes, sobre les festes d’ahir i de hui, i també la vida de Josefa Peiró, una vallera centenària a qui es va retre homenatge el desembre de l’any passat, entre els actes per a commemorar el centenari de Tavernes com a ciutat.
El llibre ha volgut fer també un homenatge a Antonio Chover Salom, compositor, director, guitarrista, fill predilecte de Tavernes i estudiós de la música popular.
A propòsit dels actes de centenari, ahir es va anunciar que el dia 27 d’octubre es farà la presentació de l’obra de Chover i un concert de guitarra. A més, el 14 d’octubre el grup de balls populars La Vall de Tavernes té previst fer una actuació i una exposició d’indumentària.
Finalment, l’Ajuntament de Tavernes agraeix l’esforç de tota la gent que ha col·laborat en el llibre.

lunes, 4 de septiembre de 2017

HORARI BUS POBLE-ESTACIÓ-PLATJA


GP Ajuntament, FESTA CLOENDA CURSOS NATACIÓ MUNICIPALS

Vora 90 xiquets han participat en la festa de cloenda dels cursos de natació municipals

En total, 300 xiquets de 5 a 15 anys han realitzat els tres cursos de natació que s’han impartit a la piscina municipal de Tavernes durant este estiu.

La piscina municipal de Tavernes de la Valldigna ha acollit hui la festa de cloenda dels cursos de natació que organitza la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Tavernes.
Els xiquets han estat distribuïts per diversos nivells, segons el grau de dificultat, i han estat acompanyats dels monitors en entrar a l’aigua.
En acabar les demostracions de tot el que han aprés als cursos, els menuts han rebut una medalla per part del regidor d’Esports, Josep Llàcer, i altres regidors del govern per premiar l’esforç realitzat durant l’estiu.

GP Ajuntament, JORNADA PORTES OBERTES COVA BOLOMOR

Vora 350 persones varen participar en la Jornada de portes obertes de la cova del Bolomor

L’objectiu va estar apropar el treball que fan els investigadors durant la campanya d’excavacions i els avanços en la recerca, així com posar en valor el jaciment.

L’Ajuntament de Tavernes, l'Associació Cultural Bolomor i el Museu de Prehistòria de València van organitzar una jornada de portes obertes a la Cova del Bolomor per als dies 1 i 2 de setembre amb l’objectiu de donar a conèixer el jaciment.
Enguany, vora 150 persones pogueren gaudir dels tallers didàctics de talla lítica amb sílex i de foc prehistòric per fricció a la platja de Tavernes, en l’avinguda de la Marina. A més, el dissabte es realitzaren visites a la cova i els tallers didàctics, on participaren 200 persones.


GP Ajuntament, PROGRAMACIÓ I LLIBRE FESTES

L’Ajuntament de Tavernes presenta el llibre de Festes 2017 i tota la programació de les activitats

Serà en una roda de premsa prevista per a demà dia 5 de setembre, a les 19:30 hores en el saló de plens de l’Ajuntament.

L’Ajuntament de Tavernes avança a bon ritme en els preparatius de les festes del poble, que, com ja es va anunciar, començaran el divendres dia 8 de setembre amb un dels plats forts, el concert d’Antonio Orozco.
Per a demà, la Regidoria de Cultura i Festes ha organitzat una roda de premsa de presentació del llibre de Festes 2017. L’objectiu és donar a conèixer tota la programació i també explicar els articles que han escrit veïns del poble. Així, la regidora, Encar Mifsud, vol donar les gràcies a tots els que han col·laborat en el llibre de festes, com Encarna Sansaloni, Josep Ciscar, José Antonio, Salva Vercher, Joan Giner, Ferran Enguix, Rosa Magraner i Vicenta Félix, i a Luís Brines, Francesc Boscà, Desi Gascón, José Antonio Sifres, Desam Gascón, Imma Armengol, Vicenta Felix, Antoni Camarena, per l’arxiu fotogràfic que han aportat.
Els ciutadans que estiguen interessats a recollir un exemplar del llibre, ho poden fer a partir del dimecres. Els llibres es lliuraran en l’Ajuntament  de Tavernes de la Valldigna, Braç Treballador, pavelló d’esports, Casa de la Cultura i l’Oficina de Turisme de la platja de Tavernes.